Seyit Rıza'nın fötr şapkasının sırrı
Seyit Rıza'nın fötr şapkasının sırrı
Seyid Rıza tutuklandıktan sonraki bütün fotoğraflarda başındaki fötr şapka ile görüntülenir. Sebebi çok ilginç. Onun ve Hrant Dink'in oğullarının benzerliği de ilginç.

Yorumlar15

  • Aydın Levent ÖZKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Becirman-Vergili. Batman-Gercüş'e bağlı bir koy var; peygamber soyundan gelenlerin cogunlukta olduğu bu köyün eski adı "becirman" idi. Becirman: vergi vermeyen, vergisiz anlamına gelir. Seyit Riza'ya Konfeksiyon şapka giydiren zihniyet bu köye yeni isim olarak neyi uygun buldu biliyor musun sayın yazar? Söyleyeyim: VERGİLİ
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nightfall 12 yıl önce Şikayet Et
    Vurun.. Devlet gitti oraya sorgusuz sualsiz insanları katletti öyle mi? Buna inanan insanlar çıkacaktır ama insafınız kurumuş ne diyeyim. Vurun devletin kurucularına vurun Belki umduğunuz devlet kurulur.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • nightfall 12 yıl önce Şikayet Et
    Sorun ne?. Sorununuz Atatürk ,Cumhuriyet. Osmanlıyı devirdiği için Atatürk ten nefret edyorsunuz. Yazık.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nightfall 12 yıl önce Şikayet Et
    İsyan mı bekliyorsunuz?. Yav bir kalkışma olmadı gitti. Amma kaşıdınız bu mesleleri. Ne bekliyorsunuz.İsyan çıkmasını mı? Yok istemezsiniz. İstediğiniz sadece Atatürk ü dövmek. Ülkenin tam bağımsızılık yolunun mimarı Atatürk ü küçük düşürmek. İnsaf efendiler insaf.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Gazi GÜLTEKİN 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden İlle de Kürtler???. Arazi ve insan yapısından kaynaklanan sorunlara KÜRT SORUNU, Herkesin yaşadığı yüzlerce sorunun demokretik çözüme kavuşması için KÜRT AÇILIMI; Cumhuriyet rejiminin oturtulması için gerekli görülen kan dökümünü yalnızca KÜRT KATLİAMI gibi göstermek ne kadar hakkaniyetlidir acaba? HAngimiz insan yerine konulduk devlet ricalinin yanında, hangimiz askerden dayak yemedik, hangimizin ailesi jandarma korkusuyla kuranlarını saklayıp, hayvanlarını vergiden kurtarmak için dağlar arasında derelerde bakmadı? Hangimiz güle oynaya giydik şapkayı, pantalonu, hangimiz aşağılanmadık müslüman ecdadımızı özleyip öykündüğümüz için, hangimizin yüreği yandı gitti 1 nesil öncesinin edebiyat eserlerini okuyamadığı için, hangimizin yüreği kan ağlamadı elinde devlet gücü bulunan korkaklar yüzümüze bakıp ecdadımızın adına ve hatırasına tükürürken? Hangimizin ailesi mağdur olmadı ki devletin elinin kolunun uzanmadığı bozkırlarda şakilerin rakı kokan ağızlarıyla saldırmalarından, hangimiz yıllarca sürünmedik ki
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    Kaşı kaşı,Nereye kadar? Her işte olduğu gibi ajitasyonda da ayıdan yana olmak???. Otobüslerde genç kızları yakan VAHŞETE:'TAŞ ATAN ÇOCUK YASASI'İLE CEVAP VERME GARABETİNDEN;Eşkiya ajitasyonuna,geniş bir yelpazede göregeldiğimiz çifte standart ve TERÖRE POZİTİF AYRIM DAHA NE KADAR SÜRECEK? %1746 artan molotof suçları size birşey ifade etmiyor mu? HER KIŞ TAVSAYAN TERÖRDEN BAZI AKLIEVVELLER BAŞARI HİKAYESİ ÇIKARSA DA; Kifayetsizler yüzünden palazlanan terörün müzakere sürecinde bile sürdürdü 10 ar 20 şer katliamları, ayaklanma için halka kamyonlarla dağıtılan silahları, sivillere yönelen saldırıları,infaz listesindeki kaymakamın,korucunun,imamın sokaklarda şehit edilişini, hazro belediye başkanının oğluna sahip çıkılamayışını, teskeresi geldiği halde bayramda evine gidemeyen askerlerin kışlalarda mahsur kalışını, büyük çapta olmayan can kayıplarının haber dahi olamadan geçip gittiği OLAĞANÜSTÜ ORTAM SONA MI ERDİ Kİ; YİNE BAŞLADILAR EŞKİYA GÜZELLEMELERİNE! İlla da ajitasyon arıyorsalar:Sırtından vurulan sivil kıyafetli uzmanların üzerine gazete bile atılmamıştı!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • hursit dilaver 12 yıl önce Şikayet Et
    madam şapkası da olabilirdi o fotr... GİYDİĞİ fötr şapka,bereket erkekler serpuşu idi.o yıllarda italyadan bay bayan şapkalar getirildi de,alışkın olmayan millet,devlet sopası yememek ya da ipe çekilmemek için,kadın erken şapkası demeden kafasına ne bulduysa geçirdi.YA BİR DE SEYİT RIZA MAZALLAH GENİZ KENARLI BİR İTALYAN BAYAN ŞAPKASI GİYSEYDİ, ADAMCAĞIZA ŞİMDİLERDE BU BEYAZ TÜRKLER NELER SÖYLERLERDİ..allah seyit rızayı korudu..siz ona dua eedin ey dersimli ihvanlar..wahsibatılıco gene doğru söyledi bak..
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Aman çok lazım !. Saçma sapan şeylerle uğraşma lüksü yok bu ülkenin.En kötü hasletlerimizden birisi geçmişi deşiştirmek,sanki çok lazımda....Dengeli insanın uğraşacağı şeyler değil bunlar.İleriye bakalım sa yın baylar-bayanlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ortada bir suç var.... çocuklar infaz edilmiş.bu kkesinlikle mide bulandırıcı.şimdi ee başı olarak asılanlar da suçsuz diyorsunuz. o zaman asıl suçlular nerde. asıl suçlular suçu bu adamın üzerine mi attılar.yoksa yargılayanlar birilerini korudu da bunları ggöstermelik mi idam ettiler. neler oldu, neler oluyor...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • emre 12 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN. Peki bu cezayı verenlerin hepsi hayinmiydi bu insanlarda bozgunculuk, eşkiyalık yokmuydu bu yönlerinde ortaya konularak yazılıp çizilmesi gerekmiyormu ortada hiç birşey yokken devlete ve çevredeki insanlra zarar vermeyen insanların üzerine güvenlik güçlerini salanlar delimiydi.o zamanın şartları ve olayın nedenleri ortaya konulmadan yazılıp çizilmesi bence çok yanlış.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Muhammed Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm Zalimin yanına kar kalmaz.. Elbet tüm mazlumlar öte dünyada haklarını sonuna kadar alacak. Dersimde yapılanlar büyük zulümdür. Diğer yörelerde de isyan çıkmasın mantığıyla yapılmış büyük bir zulüm.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • soner 12 yıl önce Şikayet Et
    sıktınız. mirasyedilerden beklenen bir vatan kazanmak degil onu sinsi düsmana teslim etmemektir..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Onur Mert 12 yıl önce Şikayet Et
    İbreti alem için yaptılar.. Kıllık kıyafet kanununa uymayan Dersimlilerin şeyhi, piri ve seyidi lan Seyit Rıza'nın başına zorla Flört şapka koyup O şekilde idama getirilmesi ve Şehadet şerbetinin içirilmesinden daha büyük bir zulüm ve ızdırap olabilirmi? Başına zorla şapka konulması idamından daha büyük bir zulümdür. "Ben onların yalanlarıyla baş edemedim bu bana dert oldu, Onların önünden eüilmedim buda onlara dert oldu" Şehit Seyit Rıza
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • maise 12 yıl önce Şikayet Et
    en büyük örtü. şimdiye dek suistimal amacıyla kullanılan "en büyük" örtü maalesef türk bayrağıdır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • alat asim 12 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ ŞAPKA. esas siyah silindir giymeleri lazım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat