Müslümanın hayatı ucuz mudur?
Müslümanın hayatı ucuz mudur?
Neden bu kadar duyarsızlaştık insan hayatına? Nasıl oldu yitirdik insani değerleri… Neden bu derece tapıyoruz şiddete, şiddetli konuşanlara, şiddetçilere?

Yorumlar13

  • Yunus Karış 12 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet izini buldum :))). Sıkı araştırmalarım sonucu :))) Cemal Demir'in izini buldum :))) amerikabülteni diye bir site kurmuş . Hem buradan hem oradan takip edeceğiz artık .
    Cevapla
  • zafer yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Neredesiniz. Yolunuzu (Yazınız)gözlüyoruz Cemal bey neredesiniz..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    Birbirimize bakışımızı değiştirmeliyiz.. Tespitler son derece doğru. Hiç alınmaya, gücenmeye hakkımız yok. Müslüman'ın hayatı ucuz. Bunun da en büyülk sebebi müslümanların birbirine değer vermemesidir. İslam toplumu birbirini "kürt, türk; sünni, alevi, şii vs." ayrımlarla düşman olarak görmeye devam ederse, kürtün de, türkün de, sünninin de, alevinin de, şiinin de hayatının böcek kadar değeri olmaz! Üstadın teşhisi doğru lakin tedavi önerilerini de bekleriz...
    Cevapla
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    Dönüş Muhteşem Oldu.... Bize yıllar kadar uzun gelen bir aradan sonra, muhteşem bir mektupla dönüş yapmanıza çok sevindim. Her gün sizin yazınız var mı diye siteye girer girmez sağ tarafta resminizi arayan çok okurunuz var bilesiniz...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • çetin canlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızın Hiçmi Suçu Yok!. Yazılanlar yaşanan bir gerçek.Katılmamak mümkün değil.Fakat Afganistan'da, Irak'ta veya başka bir coğrafyada bu cinayetler neden batılıların müdahelesinden sonra başladı.
    Cevapla
  • muhalif 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Kaleminize, fikrinize sağlık Cemal Bey, söylenebilecek herşeyi çok güzel anlatmışsınız?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mahmut Şeker 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Yine şah damarımızdan yakaladınız bizi. Yine utandık. Yine yüzümüz kızardı. Ne mutlu basiret ve feraset sahibi olana.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Yıkanmış beyinler!. Öldürülen, ülkesi işgal edilen, bölünen, işkence gören, evini-toprağını kaybeden, Müslüman iken kabahatli de mi Müslüman? BM yasaları, Uluslararası hukuk toprağı işgal edilmiş bir halkın hertürlü yola başvurarak mücadele etmesi meşru, demiş.Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, Yabancı işgali altında oy verme zorunda, iç işlerimizi yürütme hakkından yoksun, çalışma hakkından yoksun olsaydık, İngiltere de kendi intihar komandolarını yetiştirdi, demiş. İngiltere eski dışişleri bakanı, Uyduruk Al kaide tehlikesinin arkasına sığınıp insanların beynini terörle savaştığına inandırıp işgal yapıldığını söyleyip istifa etmiş. Emekli Tuğgeneral William Odom, Irakı işgal ederek iç savaşı biz yarattık, demiş. Japon Kmikaze pilotları kahraman olarak görülür. İsgal, zulum-sapıklık-işkenceye sessiz kalınması normal mi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yunus Karış 12 yıl önce Şikayet Et
    Rica. Cemal Bey bundan önceki yazınız 31 ekimde. Sizi sahalarda daha sık görmek isteriz. Siteye girdiğimde ilk baktığım Cemal Demir'in yeni yazısı var mı oluyor yani. Bekletmeyin bizleri :)
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • BULENTCAN GONENC 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın Hayatı. Cemal Bey'i unutmuştuk,derken yina Manifesto gibi bir yazıyla karşımıza çıktı.Ama bu sefer çok ara verdi.Nedendir.Biz her hafta kendisinden bir makale bekliyoruz.Bugünkü makalesi için sorduğu ''Müslümanın hayatı bu kadar ucuz mudur?'' sorusuna cevaben ben de karşı soru soruyorum,Radyoaktiviteyi,Verem Mikrobunu bulup tedavi etmek,içten yanmalı motoru icad etmek,bilgasayı'ı icad etmek,Antibiyotiği keşfetmek,Elektromagnetizma'nın kanunlarını Keşfetmek v.b v.b gibi geliştirici ve yaratıcı konulara imza atamadığımız için mi.Biz nerdeyiz Fizik,Matematik,Kimya ,Bioloji bu bilimlerin neresindeyiz.Dünyanın neresindeyiz.Neyle var oluyoruz..Bu konularda biz yoksak, bize ne kalıyor.Hangi konular kalıyor.Hangi değerler kalıyor.Yaşamakla ilgili konularla ilgilenmeyince en ucuz olanı bize kalıyor.Ve bu sebeblerden dolayı müslümanın hayatı ucuzluyor. benim düşüncem bu doğrultuda.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Fethi Gonullu 12 yıl önce Şikayet Et
    tabi ucuz.... hemden sudan ucuz.......
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Eren Ermiş 12 yıl önce Şikayet Et
    Cevap. Soru : Neden bu kadar duyarsızlaştık insan hayatına? Nasıl oldu yitirdik insani değerleri… Neden bu derece tapıyoruz şiddete, şiddetli konuşanlara, şiddetçilere? Cevap : Çünkü dünya düzeni ezmek ve ezilmek üzerine kurulu şu anda. Ezilen intikam istiyor şiddetle, ezen zaten yıllardır şiddeti bir araç olarak kullanıyor, elindekileri kaybetmemek için şiddete devam ediyor. Tek çare : Yeni bir dünya düzeni kurmak. onu da yapabilecek kimse yok şimdilik .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yavuzhan Karagöz 12 yıl önce Şikayet Et
    Tereddüdsüz yazıyorum, bu sitenin en iyi yazarısın. Hatta bu site değil, Ana akım medya da kendi fikirlerini ve algı yorum tarzını oradaki çokçalarından çok daha net ve başarılı şekilde sunabilecek bir yazarsın. Şu sitede saçma sapan, intikamcı, ölümlere tutuklamalara alkış tutan, kendi cemaat inancı gereği tutuklanan insanların ailelerinin acılarıyla alay eden yazar ve yorumculara da, başörtüsü yüzünden genç kızları üniversite hayalinden koparan tuhaf laiklik takıntılılarına da dersini verecek bir yazı. Ama en önce de kökten dinci, sapkın ve dinle imanla alakası olmayan bağnaz, terörist ruhlara verdiğin güzel bir ders olmuş. Kurduğun her cümleye helal olsun. Kara kışın ortasında, çölün ateşinde emzirilmiş, 9 ay karında taşınmış 100'er !00'er öldürülen insanların öykülerinin olmayışıdır mesele. Yılladır bunu söyler dururdum. Biz insan hayatı ile ilgili değiliz. Herşeyimiz gücü ele geçirmek için araçtan ibaret. İlkel yobazlarız. Bu kadar!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat