En uygun kadın modeli hangisidir?
En uygun kadın modeli hangisidir?
Zina beraberliğini suç saymayan ama imam nikahı olarak söylenen dini nikahlı beraberliği suç sayan bir anlayışın üzerimizdeki planlarını fark etmek durumundayız.

Yorumlar27

  • Romeo 12 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz Gücünüz Modernizm Karşıtlığı. Bediüzzaman Said Nursi modernimzmi kabul etmiş mi ki siz de edeceksiniz? Sizlerin tepkisi artık Batı karşıtlığından çıktı Modernizm karşıtlığına döndü. Kuran- Kerim'i de Modernizm karşıtlığının aracı haline gitirdiniz.
    Cevapla
  • ses 12 yıl önce Şikayet Et
    istesin de.... çalışan kadın ev işleri için kocasından yardım istemeliymiş. İstemek yetmiyor Sayın N. Tarhan. Kocanın da bu anlayışa ayak uyduracak kadar "insan" olması gerekiyor
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Ey devlet. Ey devlet, Evin hanımına al şu parayı otur evinde,çcuklarınla ilgilen,evini sil süpür,komşunla sohbet et,akşam gelecek kocana yemek hazırla,sıkılınca sana verdiğim parayı harcamak için alış verişe çık.Daha ne istiyorsun de
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Melek 12 yıl önce Şikayet Et
    Birçok kadın para için çalışıyor.. Sadece ev temizlemeye gidenler değil diğer meslek grubundan birçok kadın da para için çalışıyor..Doğum yapan kadına sadece 2 ay izin var.Ne kadar kötü bir durum.İstersen 1 yıl ücretsiz izin alabiliyorsun.Sadece 1 yıl..Bu izin sürelerinin arttırılması gerekiyor.Çocuğun anneye en çok ihtiyaç duyduğu zamanlar için anneye izin verilmeli.Kimse istemiyor çocuğunu başkasına bırakmak.Ama mecbur kalıyor..
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    hocam eğitimli eğitimsiz denilen şey aslında diplomalı diplomasız. hakikate göre eğitimsiz kişi diplomalıda olabilir.eğitimsiz kişi yaptığı işi içgüdüsel yapan kişidir.yoksa insan bütün ilmi bir ev işlerindede elde edebilir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet çebi 12 yıl önce Şikayet Et
    tebrik. hocamızın bu konuda hakem olarak doğru yolu göstermesi takdire şayan. yoksa sibel üresin ve onun en biricik talebesi s. maraşlı gibi yazarımsılara kalsa, kadınları ezmek, kul, köle ve kuma yapmaya çalışmayı vazife edinirlerdi.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • erol çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıklı nesiller için. Kadımların sosyal hayatta daha çaok ailesiyle ve çocuklarıyla ilgilenmesinin yolu bulunmalı.Bunun için evlenen kadınlara aylık 400 veya 500 tl ödenirse hem kadının sömürülmesi önlenmiş hemde erkeklerin iş imkanı artmış ve sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlanmış olur.Ayrıca bu eğitim sisteminin uzun olması 25 yaşlarında okulların ancak bitmesi evlenme ve çocuk yetiştirme için çok geç bir zaman olarak görülmelidir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • kadir aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    Hürrem Sultan Hazretlerine. Ablam kimi kadına ortalama şartlar bile konfor olarak yeter, ancak batı düşüncesinin iştahını kabarttığı kadını da yedi vekil maaşı doyurmaz. bu arada epey kültürle tanışma fırsatım oldu. Türk kadını kadar ömür törpüsü yok dünyada. mutlu olmadan mutlu etmez. kocasının parmagına taktığı yüzüğü köpeğin boynuna takılan tasma gibi kullanmaya çalışır. sui istismar eder. kocasının mesaisinin kaçta başladığını bilmez ama kocası bir sefer doğum gününü unutsa öldürmekten beter ederadamcağızı
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Hürrem Sultan 12 yıl önce Şikayet Et
    semaya geleceğine nevzat hocaya gelmiş, olmamış.. yorumu yanlış sayfaya yönlendirmişim. osman bey kardeşim. bana sıkıntı yok. ben kadınım. bana bakmak zorundasınız. bu kadar basit. öz açık basit. devlet falan değil, erkek eşine bakmak zorunda. ama bu size çok ağır geliyor. devlet baksın diyorsunuz. gülüp geçiyorum azizim. nevzat hoca bak ne diyor: kadının konforuna uygun model. konfor diyor ya. bırakın ortalama yaşantıyı. bizim konforumuzu düşünmek zorundasınız. bu da sizin sorumluluğunuz. zorunuza gider ama neyse. çalışın ya falan demeye başlarsınız. bu akademisyenleri takdir ediyorum gerçekten. :)))o toplumun tamamını yargılamayalım dediğinin elli tane türküsünü derler getiririm. yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar mı istersin, gesi bağlarında dolanıyorum mu...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • suna 12 yıl önce Şikayet Et
    uzman olarak. olayın gerçekçi boyutunu ele almış. bir tesbitte şudur. eşi 2.eş almış kadınlar eşlerinden ayrıldıklarında, ileriki hayatlarında,bir de bakıyorsun 3.eşliğe bile razı olmuşlar. çünkü bekar erkeklerin ailesi dul bir bayanla evlenmeye karşı çıkıyor. biraz acı çektikten sonra ilerki zamanda kötünün iyisini seçmek zorunda kalıyor ve 3.eş bile olabiliyor. tabi durumu iyi olan tercih sebebidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • osman kartal 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne o hurrem bayagi zoruna gitmis Sema M. yazilari. para verin diyorsun ya ben nice adamlar taniyorum maasi alip direk hanimina veren sen 250 den bahsediyorsun. birkac alkolik imansiz evde siddet uyguladi evi ihmal etti diye toplumun tamamini hatali gostermek insafsizliktir. Kadinin tabiatina uygun islerde makul sureler icinde calismasinda sakinca yok. siz devam edin huysuz cocuklar gibi tepinmeye kadin haklari diye.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kadir aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    Hangi kadın çalışır?. Sözüm okumuş, eğitim görmüş, herhangi bir bilgi ve yetenek ya da yeterliliğe dayanarak çalışan kadınlara değil. bir öğretmen, doktor, mimar, mühendis vb. vasıflı bir işte çalışan kadınları takdir ediyorum. ancak eğer ev bütçesine katkıda bulunmak için bir kadın 500 600 lira maaşla temizlik odacılık vb. işler yapıyorsa bu devletin ayıbıdır. bu durumu özel sektör feci şekilde kullanmaktadır. devlet ev hanımlarına kayıtsız şartsız 300- 400 lira gibi bir destekte bulunmalıdır. bu şartlarda 1.hiçbir kadın çocuğunu okuluna aç gönderip de onun bunun ayak işlerini yapmak istemez. , 2. işsizlik azalır. erkekler daha çok iş imkanına erişir. 3. kapitalist zihniyet kadının iş gücünü sömüremez. 4. daha sağlıklı nesiller yetişir. toplum düzeninin islahı için ev hanımlarına ücret verilmelidir. devletimiz bunu sağlayabilecek güçtedir
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hürrem Sultan 12 yıl önce Şikayet Et
    içine kapanan insan. Beşir Ayvazoğlu ile ilgili, bu sitede verilen haberden alıntıdır, der ki: Bugüne kadar üstlerinde öyle bir baskı vardı ki, içlerine kapandılar. İçine kapanan insan, kendi yanlışını bile savunacak duruma gelir. demiş. sema maraşlı bir noktada öylesine içine kapanıp kalmış ki, kendi yanlışını savunacak duruma gelmiş. bu iç: eşi olabilir mesela, onu bu seviyede etkileyen her kimse, babası olabilir, sözünden çıkamadığı onu çepeçevre kuşatmış bu düşünce; bir kesimin zihniyeti olabilir... başka türlüsünü düşünemez olmuş. buna taassub derler. kadınlar bu taassubun kurbanı. üstelik kadının kadına taassubu. kadının kadına ettiğini kimse kimseye etmedi.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ekrem kehribar 12 yıl önce Şikayet Et
    herkes sence bence. insanlar değişiyor dün haram denen şeylere bugünün hocaları helal diyor.müslüman cumhurbaşkanımız ve başbakanımız zinayı serbest bıraktı.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ekrem kehribar 12 yıl önce Şikayet Et
    HZ.MUHAMMET MUSTAFA SAV.. efendimiz 1400 sene önce çizmiş kadının modelini yüz,eller,ayaklar görülecek şekilde örtüsüne bürünmesidir.bir kadına evi yeterde artar bile.sonsuz bir yaşantı için kul olmak lazım.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat