Yavuz Bülent Bakiler'e mektup
Yavuz Bülent Bakiler'e mektup
Hz. Peygamberin İslamiyetten önceki bir dönemde yapılmış olmasına rağmen vefatına kadar sadakatle bağlı kaldığı Hilful Fudul’a sebep olan hal kadar bir kıymeti olmadığını mı zannediyorsunuz bir insanın ölümünün?

Yorumlar24

  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    hamido gurban. bunlar bir iyice tabiiyyet değiştirmişler.kürdün yükseldikce türkleşmesi rumlaşması ermenileşmesi kaçınılmazdır.dayanması zordur.belki süryanilikte vardır kökende.sünni kürt olmak bu devirde zor zenaat.çüçüğü bulduysan mirvanaya ulaştın say.bizim peygamberde her mevzuda konu mankeni.övüyorlar mı sövüyorlar mı.anlayan beri gelsin.kimi bekiri ömeri sağına soluna alır.ortada kendi.kucağına artık kimi alırsa.oturtma.statüye bak.kimi sahabe pazarlamadan gelen perakendecidir.kaç top.kaç kutu istiyorsan.sarıverir.mevkiye bak.kimi tersten okuduğunu düzden yazıvermiştir.ulaştığı mertebeye bak.bunlardan okuyarak her bir halt olur.adama bak.
    Cevapla
  • Fatihin Fedaisi 12 yıl önce Şikayet Et
    Mektup Yazmayı Öğrenmelidir Sayın Yazar-2. Elhamdülillah müslüman bir milletin evlatları olarak , zalimin zulmüne her zaman karşı duracağız.Gücümüz yeterse elimizle ,yoksa dilimizle , o da olmazsa kalbimizle karşı duracağız.Ancak bu konu için farklı bir yazı seçseymiş keşke yazar.Ama biliyorum ki mevzu başka; sağ gösterip sol vurmak.Doktor titrine sahip bir yazar olduğu için , yazdığı konu hakkında belli bilgilere sahip olması muhtemel elbette.Ama işte bilgi maalesef her zaman fikir yürütebilme melekesini geliştiremiyor.Bakiler'in yazısından , mazlumun hakkını aramayan ,zulmü alkışlayan bir fikir çıkarabilmek her babayiğidin harcı değil , Dr. Hamid'i kutluyorum.Hrant Dink cinayetindeki siyasi komplo mükemmel işlemektedir.Üzülerek seyretmekteyiz ki, buna Hrant Dink'i gerçekten sevenler de alet olmaktadırlar.Bu yazıyı yazan Dr. Hamid ise , bilerek ya da bilmeyerek ,"Hepimiz Ermeniyiz" sloganının arkasındaki gerçeği görmeyip , necip milletimizin mazlumlara olan hürmetini kullanarak konuyu saptırmaktadır.Saygılar sunarım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Fatihin Fedaisi 12 yıl önce Şikayet Et
    Mektup Yazmayı Öğrenmelidir Sayın Yazar. Bu yazarın yazılarını maalesef büyük bir kaygıyla okuyorum.Her yazısında mutlaka bölücü fikirler yayan kişilere olan bir yüceltme söz konusu.bazı konuları anlayış biçimi de maalesef bölücülerin ekmeğine yağ sürecek cinsten.hatta bir yazara mektup yazmayı dahi bilmiyor.Y.Bülent Bakiler'in yazısındaki bir kısmı cımbızla çekip ,Bakiler'in bütün bir yazısına gönderme yapması gerekirken , kesip atarak "Yazıklar Olsun" gibi basit bir cümleyi kullanabilecek kadar kapasitesinin sınırlı olduğu aşikar."Hepimiz Ermeniyiz" cümlesindeki göndermeyi eleştiren ve sokağa dökülen 40000 bin insanın bilinçli ya da bilinçsiz olarak Ermeni diasporasının emellerine hizmet ettiğini belirten Bakiler'in yazısını , hasbelkader öğrenmiş olduğu "Hilful Fudul"da belirtilen "mazlumun hakkını yerde bırakmamak gerekir" düşüncesiyle eleştirmesi , okuduğunu anlayamama konusunda yetersizliğin bir ispatıdır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yazar'a. Canım kardeşim, niçin elmayla armudu, sapla samanı karıştırıyorsun. Bir kimseyi sevmek, onun tüm fikirlerine kafa sallamayı mı gerektirir? Ömer Lütfi Mete'yi severim, ancak tüm fikirlerine vurgun değilim.O'nun arkasından rahmet okumam niçin şaşırttı bu kadar seni.(Önceki yorumlarının çoğuna imzamı atarım ancak bazılarına da asla iştirak edemem. Bu durum seni sevmeme veya emri hak vaki olduğunda arkandan bir fatiha okumama engel değil elbette) Keza Yavuz Bülent Bakiler'i de severim. Fakat bir çok fikrine katılmam. bana göre fikriyatında yer yer kavmiyertçilik belasının izleri vardır ve bu kendisinde bir saplantı halindedir. Bu yorumumu destekleyecek onlarca misal verebilirim. Peki sen öyle olmadığına dair ne delil getirebilirsin? YBB'in kaç kitabını okudun, kaç konferansına gittin, hangi şiirlerini ezberden okuyabilirsin? Beni güvenilmez olarak ilan edebilecek konuma nasıl yükselttin kendini? Nedir bu enaniyet kardeş?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    ama. aydın dediğin kesimin tek ilgi alanı ermenici,kürtçü ve aleviciler.türkün,arabın,müslümanın derdiyle ilgilendiklerini pek göremedik.y.b.b ne yapsın ?zengin olmayan bir dili zenginmiş gibimi sunsun?şunu anlayabilirim kürtçe kullanım alanı,gelişme alanı bulabilseydi belki daha zengin bir dil olabilirdi.derleme diller,veya tesir altındaki dillerde zenginlik arayışı nafile arayışlar..asıl konumuz dil değil.ben inanıyorum ki hranttan beri ermeni diasporası ''bizim'' ermenileri kıskanıyordur..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nezleli karga 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir de doğru anlama sorunumuz var tabi!. Bir olaya münhasır yorumlara bakıp insanları Ermenici, vatan haini, yandaş, liboş vs. diye etiketleyenler için de açıkça yazayım: Ermeni ya da Ermenici değilim. Hepimiz Ermeni falan da değiliz; hepimiz Türk olmadığımız gibi. Zamanında yaşanmış üzücü bir olaydan ötürü koskoca bir milleti soykırımla suçlayacak kadar ahmak da değilim. Kardeş olmamız, birbirimizi anlamamız için hepimizin Türk ya da Ermeni olması gerekmez. Asıl meziyet aynı olmadığımızı kabul ederek kucaklaşabilmektir.
    Cevapla
  • nezleli karga 12 yıl önce Şikayet Et
    darbelere dur diyen kardeşim, ''aydın'' dediğim.... ...her türlü farklı düşünceyi hazmedebilen; benimsemediği fikre karşı sövmeden, tahkir etmeden, fikrî olarak mücadele edebilen ve düşüncesini insanların gözüne parmak sokar gibi değil, onların tercih hakkına saygı göstererek ortaya koyan daimî fikir işçisidir. Bu arada imlâ ve noktalamada gösterdiğin kusursuzluğa! bakarak o yazıyı ''no problem'' olarak değerlendirmeni anlayabiliyorum. Kendisine ''dil üstadı'' denirken bir milletin dilinin olmadığını ispata kalkan, basit bir sosyolojik çözümlemeyle onların Farslarla aynı soydan olabileceğini bile söyleyemeyen, dilimize Farsçadan giren ''şeker'' kelimesinin Türkçe olduğunu zanneden... bir zat nasıl aydın olabilir? Sen söyle!
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    nezleni. aydın dediğin kimler ? şimdiye kadar neyi aydınlatmışlar ?şununda altını çizeyim y.b.b ile ideolojik bir bağım yoktur,lakin doğrularında yanlış demem.ha bu arada o yazıyısınıda okudum no problem.
    Cevapla
  • gurbuz gurbuz 12 yıl önce Şikayet Et
    ermenileri bahane edip. Sn Bakiler Hocaya yorumlarında saydırma fırsatını geri tepmeyen ,'vatansever' 'Türkiye''li arkadaşları görünce, toplanan 40binin aslında devede kulak kaldığını idrak ediyorum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nezleli karga 12 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz Bülent... Orta ayar bir şair... Lâkin asla bir aydın değil!. Konuyla ne alakası var diyebilirsiniz, ama çok alakası var: Yavuz Bülent bir aydın değil, ideoloji borazanıdır. Hemen her yazısı aynı at gözlüğünün çerçevesiyle sınırlı bir resmin mahsulüdür; bu da öyle. Şairliğine bir şey diyemem, iyi kötü karalıyor bir şeyler; fakat aydın değil maalesef. Size bir örnek: Bir ideoloji tutsaklığını yansıtan, kendisine kötü dendiği için değil, başkasına iyi dendiği için hışımla kaleme alınmış ve etimolojik-filolojik cehaletin belgesi mahiyetindeki ''Zengin Kürtçe'ye Bakın Hele!'' başlıklı yazısı... Bir zahmet okuyun!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    abone. adalet sadece hranttamı iğfal edildi ?türk biri öldürüldüğünde türk ,müslümanda müslüman,hristiyanda hristiyan,eşcinselde eşcinsel vb uzaar gider.kimlik değiştirmeden,tepinmeden de haksızlığa karşı durulabilir..mazallah sonuç sakat ben sizin yerinizde olmayı istemezdim.
    Cevapla
  • maise 12 yıl önce Şikayet Et
    Asıl size yazıklar olsun. Adalet için yürüyen 40 bin kişinin yaptığı eylemde atılan sloganlara YIRTINMAK diyen birinin yazısında sorun göremeyen asıl sizlere yazıklar olsun. siz de çıkın toplayın 40 bin kişi hepimiz abdullahız, hepimiz müslümanız diye bağırın. tutan mı var?
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    sanada yazıklar olsun. dr hamid ! y.b.b nin yazısını okudum herhangi bir sorun göremedim.yanlışa,haksızlığa,zulme karşı durabilmek için illada ermeni olmak zorundamıyız ?hepsi birden hrant ve ermeni olanları müslümanlara yapılanlar karşısında hepimiz abdulahız,hepimiz müslüman derken göremedik.yine (hadi polis-askeri es geçelim) terör örgütünce katledilen binlerce vatandaşın hangisi için yürüdü o 40 bin ?ve yine terörist başı apoya karşı yürürkende göremedik.nedir bu ermeni sevdası,kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz ? onların dininden olmadıkça onlar sizden hoşnut olmayacak,ee bizede dirsek vuruyorsunuz kısaca ne isaya ne musaya vaziyetleri..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Güvenilmez adam!!!. Yavuz Bülent Bakiler gibi bir adama kavmiyetçi yaftası asmaya çalışan güvenilmez adam ,daha önceki yorumlarından birinde kızının isim babası olan Ömer Lütfü Mete'ye dualarını gönderiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Kurtlar Vadisi gibi bir dizinin esas sahibi ve akıl hocası olan Türk milliyetçisi ve rahmetli Ömer Lütfü Mete dururken, "kavmiyetçilik" Yavuz Bülent Bakiler'e mi kalmış? Bu ne biçim bir zihniyettir? Yavuz Bülent Bakiler kavmiyetçiyse,faşistse, Ömer baba kavmiyetçi kere kavmiyetçi,faşist kere faşisttir.
    Cevapla
  • gurbuz gurbuz 12 yıl önce Şikayet Et
    meselenin insani boyutu cok elimdir. lakin butun bu gosterilerin altinda yatan Turk luge olan dusmanliktir. Liberal arkadaslari anlayabiliyorum, ve Hrant'in mazlumiyetini de... gel gor ki Hrant in olumunden mesul oldugu varsayilan derin devletin Turkluk ve Milliyetcilikle anilmasini anlamiyorum? Bazi arkadaslar isi fasizme vurmus, yahu fasizmmi kaldi hangi yuzyildayiz?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat