Kurtuluş Son Durak: Erkeklere Ölüm
Kurtuluş Son Durak: Erkeklere Ölüm
Fragmanında "Bir araya gelirsek başarırız" diye bir cümle vardı. Cümlenin hikmetini filmi izleyince anlıyorsunuz.

Yorumlar61

  • totem ve tabu 12 yıl önce Şikayet Et
    Masum erkek asi kadına karşı !!. UUuuuuuww ürperdim, iliklerime kadar batının olumsuz yönleri işlemiş, Sema Hanımcığımı da hakkıyla anlayamamışım üstelik, vah vah ve de vah diyorum gerçekten :p İslam'a uygun rol paylaşımına yüzde yüz evet diyorum, ama Sema Hanım'ın öyle bir yazısı mı varmış, hani nerede? ben mi göremiyorum acaba? Kadınları günah keçisi gibi göstermek, ve bütün sorunların kaynağını onlara yüklemek erkekleri hiç de masumlaştırmıyor, sadece işinize geliyor. hani erkekler işe önce kendilerini düzeltmekle başlamayı deneseler diyorum. çünkü adam gibi müslüman hayat yaşayan erkeklerin eşleri tam da bu olması gereken kadın profiline uyuyor "çoğunlukla".. "kadın şunu şunu yapmasın, ama şunu şunu yapsın, hadi bakalım hayat bayram olsun" demek çok saçma. mantıksız. gerçeklerden uzak. çok zor.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • yusuf 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadinligi birakmak. Bosuna dememiler ~Kadina peygamberlik verilse, yinede kadinligindan vazgecmez~ Evlenmeyin o zaman bayanlar yada evleneseydiniz! Burada bu kadar atip tutan bayan kardeslerim, neden evlendiniz o zaman?Nikah masasina,imzaya kadar hersey tabi! Kizlariniz,yegenleriniz,kuzenleriniz,bacilarinzda evlenmek istediginde hadi mani olunda goreyim. Biz sizi bu halinizle kabul ediyoruz,ama sizin sikayetlerin biri bin para.Haber7 sana gelince bu yorumlardaki `begen` butonu hep aktif kardesim.Kendi yazdigim yorumu begenmeke kalmayip, her kapatip actigimda defalarce begenebiliyorum.Yani kendi yazdigim yorumu kendim begenerek onlarca kisi begenmis gibi gosterebilirim.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Şemseddin Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür. Saygıdeğer hocama teşekkür ederim. Erkeğin ya da kadının üstün olmadığını, üstünlüğün (ve huzurun, rahatın, kalıcı iyiliğin) ancak İslâm'a uygun bir rol paylaşımıyla mümkün olabileceğini anlattığınız için. Sizi, iliklerine kadar Batının olumsuz yanları işlemiş kişilerin o gözlüklerle değerlendirmeye çalışmaları, (mesela bu yazının yorumcularından "totem ve tabu" isimli olanının yaptığı gibi) elbette ki onları haklı yapmıyor, sizi layıkıyla anlamış bir konum vermiyor onlara. Zaten siz de bunun farkındasınız ve çeşitli vesilelerle bu durumu ifade ediyorsunuz. Kadın-erkek tüm Mü'minlere böyle önemli bir hizmeti deruhte ettiğiniz için size, Rabbim'den iki cihan iyiliği diliyorum.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadınları Yeterince Savunan Var. Sema Hanım'a "olaylara tek taraflı bakıyorsun" diye bu kadar yükleniyorsunuz da.. Bu taraftan bakan olmadığı için kendisi neredeyse tüm yazılarını buna hasretmiş durumda.. Yoksa hiç merak etmeyin, kadın haklarını savunan binlerce yazar var.. Bu, Sema Maraşlı da bunları savunmuyor demek değil.. Sadece bunları söyleyen zaten yeterince insan olduğu için, o bir de öte taraftan konuşuyor.. Ayrıca şu da var.. Kadınlar erkeklere nasıl davranacaklarını bilseler, kendilerini şiddet görmekten daha iyi korurlar.. Misal benim hanım benden kendini korumak için tekvando öğrenirse, dayak yer.. Zira fizik olarak ben ondan 10 kat güçlüyüm.. Ama tatlı dille yaklaştığı için kendisini el üstünde tutarım.. Sema Hanımın anlatmaya çalıştığı da bu zaten.. Kadınlar kadın olsa, erkekleri kendilerine hizmetkar yaparlar.. Ama feminist mantıkla mücadele yoluyla olaya yaklaştıklarında ancak ezilirler.. Bunu anlamayan da laf etmeye devam etsin..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • yasemin yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    artık sizin yazılarınızı okumayı bırakıyorum. yanlı ve dar bakışlı yazılarınızı doğruluk payı vardır diye okumaya devam ediyordum. bu yazınızda da aynı durum var. doğru ama dar bakış. kadın cinayetleri veya kadınlara uygulanan şiddet vs. durumların sebep olabileceği -bu konuya bir yorum sayılabilecek- kadın şiddetini-en sonunda olacağı bu çünkü- komedi uslubuyla anlatan film hakkıdaki yorumunuz iyi. iyi güzelde bu durumun nedenleri, şartlar vs. şeylere hiç bakmayıp -bütün yazılarınızda- olduğu gibi kadına yükleniyorsunuz. yine söylüyorum haklı oldunuz yerler çok.ama bakışınız-her zamanki gibi-yazınız yine dar ve yine eksik...Esra Elönü nün bir numara büyüğü olduğunuza karar verdim. herhalde reytingte iyi gidiyor...artık ne diyelim umarım daha kapsayıcı bir düzeye gelirsiniz.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • totem ve tabu 12 yıl önce Şikayet Et
    İyi niyet aranıyor... Sema Hanım, öncelikle şunu belirtmek istiyorum, aynı ideolojide insanlarız. niyetiniz Allah'ın emirleri doğrultusunda aile kurumunu sağlamlaştırmak, bu konuda anlıyorum sizi. fakat bunu ısrarla ve inatla kadınları aşağılara çekerek yapmaya çalışmanızı anlayamıyorum. herkes sizin kadar şanslı değil, sosyal bir insansınız, belki anlayışlı iyi bir eşiniz var. ama Türkiye'de kadınların çok azının böyle yaşamları var. kadınlar günümüzde erkekler tarafından eziliyor, bunu nasıl bu kadar görmezlikten gelebiliyorsunuz anlayamıyorum. takıntılı biçimde "kadınlar şöyle, kadınlar böyle, zavallı erkekler, mağdur erkekler" pozisyonunuz, erkeklerin evlilik adına yapmaları gereken sorumlulukları fedakarlıkları yok ediyor. kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama gerçekten gaz verdiğiniz erkekler sayesinde çoğu evde huzursuzluklar artıyor(kendi ailem de buna dahil ve bu bir kul hakkıdır), kadınlara maddi manevi yüklenmeler artıyor. iyilik etmiyor zarar veriyorsunuz.
    Cevapla Toplam 21 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğru çözümün yapılması vurgulanıyor. İntihar vs.gibi olaylarda da gösteri etkisinin olmadığını kim iddia eder.
    Cevapla
  • hikmet basiret 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadınları diri diri gömen bir milletin Erkekleri de yine Erkekler ezecektir.. Güçe tapan , erkek cinsiyetinde parayı gücü ,maddeyi put yapan , ve gariban kadınları ve kadın gibi zayıf erkekleri de güçlü erkekler ezecektir çünkü zihniyet güç üzerine kuruludur.Bu zihniyet İsalmı da ağızlarına almaları tam bir zulümdur
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    sen. dördüncü diye bahsettiğin kadının ayağının altından kalkan toz.senin ömrü boyunca gördüğün göreceğin bütün kadınlardan daha üstündür.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kenan Gümüş 12 yıl önce Şikayet Et
    Sema Hanıma bir soru !. Bilmiyorum yorumları okuyor musunuz? Yazınız güzel o konuda bir şey demeyeceğim. Sadece bir sorum var: Spoiler ne demek biliyor musunuz?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • yasin 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar kendi sonunu hazırlıyor.... Öncelikle Sema hanıma çok teşekkür ederim. Gerçekleri gördüğü ve açıkladığı için. Kadınlar kendi sonlarını hazırlıyorlar. Zannediyorlar ki erkeklerin hepsi kötü. Halbuki o erkekleri kendileri o hale getiriyorlar. Millet öyle bozulmuş ki. Kızlar erkeklere çok kolay bir şekilde kendilerini sunuyorlar. Erkekte zaten karşı koyamayacağı bu duyguya esir oluyor. Ondan sonrası zaten belli. Okullarda genç yaşta hamile kızlar. O yaşta bir erkek ne yapabilir ki? İş yok, güç yok. Evlilik nedir ne bilsin. Kendilerini eğitecek bir sistem yok ki zaten. Sistem bozuk. Birde kalkmışlar kız çocukları okula diye. Kadınlar erkeklerin işini yapabilir diye her alanda kendilerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Okuyun kızlar okuyun. Ama anne olacak kadın nerde? Mütevazi, saygılı, edebli, şefkatli ayağının altında cennet olan anne nerede? Onun yerine erkeklerle savaş halinde olan kadınlar var. Erkekleri beğenmiyorlar. Ama onları öyle yetiştirende sizsiniz. Öyle değil mi? Ama ilerde yalnız kalınca anlayacaksınız.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Abdullah Öz 12 yıl önce Şikayet Et
    Sema Maraşlı'yı izliyorum,okuyorum.... Hakikatin gerçeğini söylüyor.Herbir şeyi,herbir işi,rkk yapar da kadın yapamaz mı diy söze başlayan kadınları hayal kırıklığı,mutsuzluk,ayrılık,yalnızlık ve boşanmalar bekliyor...Erkek erkekdir,kadın da kadın...Arada iyi bir iletişim,muhabbet,sevgi ve saygı gerekir.Hpsi bu.Kadın ile Erkek ruh ve beden olarak tamamen farklı yaratıklardır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • xPROOFx 12 yıl önce Şikayet Et
    gocunmaya gerek yok.. bir erkek olarak sema hanımın erkekler hakkındaki eleştirilerine de harfiyen katılıyorum. ve rahatsız olmuyorum. varsa yanlışımız düzelme yoluna gidelim. ama bu kadınlar neden eleştirilmeyi kabullenemezler anlamıyorum.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • xPROOFx 12 yıl önce Şikayet Et
    çok yazıkk!. aşağıdaki yorumları okuyunca sema hanıma bir kez daha hak veriyorum. sema hanımın yazdıkları sadece tavsiye. ama bayan yorumcular resmen ateş püskürüyorlar. bitane aklı başında yorum yok. hep kadın üstün mantıkla yazılmış yazılar. yani medyanın kodladığı fikirler. sunuç: boşanma oranlarında artış, mutsuz çiftler, dolu kahvehaneler, aile ilgisizliğinden başıboş gezen gençler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı okudum yorumları da saygıyla okuyorum. Değişik görüşler,bakışlar,anlayışlar baharın çeşitliliğinden daha başkaca.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat