'Devlet içinde devlete rağmen' işbaşında
'Devlet içinde devlete rağmen' işbaşında
“Devlet için devlete rağmen” diye isimlendirilen bir yapı var mı? Bu yapı Ergenekon ise bir numarası düğmeye mi bastı?

Yorumlar12

  • başar uyandıran 12 yıl önce Şikayet Et
    1 hafta siperde beklediniz.kim kazanacak diye.ne uyanık adamlarsınız. şimdi akp 1 okyanus ötesi 0 olunca kaleminizi hemen akp den yana kullandınız.sanırım maç bitmedi.bu yazılarınız daha çok değişir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • zeki çelik 12 yıl önce Şikayet Et
    KATILMIYORUM. ne derin devlet,ne cemaat, ne 2014,asıl hedef gizlensin diye bunlar konuşuluyor.214 le ilgili de cemaatla ilgili hesaplarda diğer konularda olabilir ama onların hiç birisi son olayın çapına uygun düşmüyor.
    Cevapla
  • fatihhan 12 yıl önce Şikayet Et
    Hocam yazınızı çok samimi bulmadım. sanki bir yerlerden sipariş veya milleti yönlerdirmek için yazılmş gibi. yani bu derin devlet meselesi hep yapılır. doğruluk payı da vardır ama biz deriniz diyenler de biryerlere bağlı kişiler yani olay iktidar davası kimse iktidarı halka vermek istemiyor. peki halk kim? başbakan halk mı? öyle olduğuna inanıyorum ve öyle olması konusunda dua ediyorum. Ayrca sen bir sürü genarali içeri at. sonra da askeri bir derin devletten hale bahsetmek pek mantıklı değil. olay bence başka ...
    Cevapla
  • baybars can 12 yıl önce Şikayet Et
    :). türkiyede tek bir devlet yok,türkiyede dünya derin devletide vardır,dost düşman herkes o yapıya bağlıdır,olan belirli meşru daire içinde bir mücadeledir,yoksa durum farklı değil,sadece derin devlet değişti,bugüne kadar o kadar iş yaptılar derin devlet adına,yalan yanlış işlerine geldiği gibi yaptılar,şimdi derin devlet büyüdü kendini kullandırmıyor artık,ergenekon boşlukta kaldı,bu yüzden,derin devlet denge politikası güder,esas mesele mevcut iktidarın gerken değişimi ve reformları yapmamasıdır,şu bilinmelidirki bugün ne kemalizimin nede atatürkçülüğü arkasında devlet yoktur,hala neden vasalları devlet sanıp eski hamam eski tas gidilir anlamıyorum,artık büyük demokratik reformlar yapılmalıdır,eksikler var hükümet eskidi ve tabandan tavana insanları taşımıyor artık normal olarak bu yüzden demokratik çareler aranıyor,başkanlık sistemine geçilse,yürütme ve yasama ayrılsa baraj kaldırılsa ne güzel olurdu ama malesef bolşevik anarşit sistem malesef hükümetinde işine geliyor.
    Cevapla
  • Murat Erturk 12 yıl önce Şikayet Et
    MİT'e dokundurtmayan bir numaraya hiç dokundurtmaz. MİT'te Hakan Fidan'ı çok aşan köklü ve derin bir yapılanma var. Ve olduğu gibi duruyor. Mesele MİT meslesi Hakan Fidan meselesi değil. PKK ile özerklik anlaşması yapıldığı iddiası bile yalanlanmış değil. Başbakan büyük yanlışa sevkediliyor.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    türkiye. türkiyelilere bırakılamayacak kadar önemlidir!kurtuluş savaşından sonra kendi amaçlarını karşılayacak şekilde bir rejim getirme garantisi verenlere ihale verilmiş ve ingilizler gönül huzuruyla çekilmiştir ve fakat şöyle 10 yılda bir balans çekmeyi/çektirmeyi de ihmal etmemişler! avrupanın en başarılı 2 projesi türkiyenin ve israilin kurulmasıdır..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    İŞİN ASLI BU. Milletin ve devletin önündeki en büyük engel devlete ve millete rağmen "Egemen güç" olarak kalma mücadelesi.Ne için mi?Rejim kaygısı falan değil "Biz ne dersek o olur" şeklindeki jakoben yapı egmenliği için.
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı. kendini devletin sahibi gören vesayetçi zihniyetin bayat oyunlarına artık karnımız tok...hükümetin arkasndayz
    Cevapla
  • ali öztürk 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke, derininden kurtulmasa, halkı çok azap çekecektir.. Eevet Türkiye'de şimdiye kadar açık seçik,yoruma gerek kalmadan iki devlet vardı. Yazarın dediği doğrudur, zaten kendisi de kaynak vererek bunları söylüyor.Akıllı devlet ve akılsız devlet.Akıllı Devlet; derin yapılanma askeriye ve devletin önemli kurumlarının brokratları. Bunlar devletin gerçek sahipleri, yemişler içmişler, hırpalamışlar, zulüm etmişler, öldürmüşler, kesmişler, biçmişler. Bunları sadece rahat etmek için yapmışlar. İkincisi; görünen devlet. Yakın zamana kadar o da derin devletin güdümünde mesai yapmış ve izinde gitmişler. hafif yollarında gitmeyinceler, kulakları çekilmiş ve kendi ölçülerine göre adam etmişler. Mesela Gül’den önceki Cumhurbaşkanı, sırf demokratik bir konuşma yapınca, biz onu demokrat bir kişi olarak algıladık. Ama seçilince, derin devlete teslim oldu vb. Ve daha önceki başbakanların tümü (Erbakan hariç) bu derin yapılanmanın izinden gitmişler. Bundan önce ve bundan sonra yapılmış ve yapılacak olan bütün entrikalar bu yapılanmanın içinden çıkar.
    Cevapla
  • burak gültekin 12 yıl önce Şikayet Et
    bastan sona yanlıs bir yorum. bu yorum 5-6 sene önce yapılsa kimse bir sey diyemez, olasılıklar icinde bulunabilir diyebilirdik. fakat, ergenekon ve kck savcısına, ergenekon gudumlu hareket ediyor demek, mantık cercevesinde degerlendirilecek bir durum degildir. hukumet haklı veya degil, orasını su anda tartısacak bilgimiz yok ama hukumetin yeni yasa hamlesi, polisleri ve savcıyı gorevden uzaklastırma hamleleri olumlu hareketler olarak sunulamaz. ayrıca, bu olayın uzerine giden medyayı da suclamak, birileri icin calısıyor demek; kimse olayın uzerine gitmesin, kimse hukumetin yorumundan baska bir yorum yapmasın diye medyayı baskı altına almaya calısmanın tipik bir örnegidir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • fahrettin bekiroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN EDİTÖR. EDİTÖR'ÜN NOTU Sayın yorumcumuz Hakaret içeren hiç bir yorum onaylanmamaktadır. Sadece eleştiriler onaylanmaktadır. Lütfen hakaret ile eleştirmeyi birbirine karıştırmayınız. selamlar...
    Cevapla
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    mit konusunda gültekin avcı,önder aytaç,reşet petek. onların savcıları sahiplenmesi,iktidarada gönül koyması insanları ikiletti.şu sıralar onlarında sesi kesildi.emre uslunun bir komplo teoriside okudum.ilginç ama yazıldığında herkes durumu çet edeceği için,emre uslunun öngörüsüde etkisizleşir.başbakan milletin önüne çıkıp herkes konuştuktan sonra açık açık durumu söylemişse artık hükümetin haklılığı konusunda hiç şüphe kalmadı gibi.ama ortaya yeni çıkan şüphe şu olabilir.başbakanın istediği görevli; dedik yapacak iteat edecek birisimi ,yoksa işini yapacak yürekli ,hatta gerektiğinde kendisinide kimseyi dinlemeyecek kişimi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat