Kadınlara İsyan Taktiği Verenlere!
Kadınlara İsyan Taktiği Verenlere!
Bu güne kadar yazılarıma yapılan eleştirilere cevap veremedim. Benim yazma hakkım kadar okuyucunun eleştiri hakkı vardır; eleştirilerle bir derdim yok; fakat maalesef ki bazıları eleştiri ile hakareti ayırt edemiyorlar.

Yorumlar127

  • ismail 12 yıl önce Şikayet Et
    Ferideyi kendi haline bırakın... Dünyaya ve olaylara hatta dine bile tamamen kendi burnunun dikine bakarak "ben kesin haklıyım" mantığı ile klavyesini öttüren, bir zavallıya cevap yazma zahmetinde bulunmak sizin için zaman kaybıdır..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • canertan 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzda muvaffak etsin!. uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum.kültürümüzü yansıtan kadın ve erkek kimliklerini oldukça başarılı aktarıyorsunuz ayrıca bunları hadislerle destekliyorsunuz.sizi tebrik ediyorum ve yazılarınızın devamını bekliyorum...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • halil emin 12 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun.. Birçok alim var suskun.Hatta birazda alttan almacı , bahane bulan,izah eden, savunmada..Oysa bu davada geri adım olmaz,izahatlı amalı özür bulunmaz.Allah emretmişse itaat elzemdir.SİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Sema Bacım Bugün Yorum Rekoru Kıracak Galiba. Tamamına yakınıda Sema Hanım a teşekkür yazısı. Çok şükür hala öldüremediler bu milletin maneviyatını. Elhamdülillah. Milletimle de gurur duyuyorum. Sema Bacım gibi kardeşlerimlede.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Efe. M. Kemal o sözü Kur-an'ı Kerim i kastederek söylemişse söylediği an Kafir olmuştur. O şekilde öldüyse de Kafir olarak ölmüştür.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    İlk Kez Yanlış Yaptınız Maraşlı. Onun istediğide zaten sizinle muhatap olabilmekti. Açıklama yapmanıza gerek yoktu. Keşke hiç cevap vermeseydiniz. Biz o şahsa sizin bu yazıda verdiğniz cevapların binlercesini yazılarının altında yorum olarak verdik ama nasip meselesi ki bir türlü gerçeği göremedi. Siz büyük bir misyon üstlendiniz. Dünya ahiret bacımızsın. Seni çok seviyoruz. Allah tekerine taş değdirmesin.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • adem koc 12 yıl önce Şikayet Et
    yazilariniz. tek kelimeyle mükemmel tespitleriniz bütün yazdiklarinizda yüzde yüz halisiniz lütfen böyle devam edin
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Noter Tasdikli;ortada polemik yok Poliisbat var. Sema Maraşlı inandığını yazıyor ve delillerini de yazma gereği duymuş ki bu ise taklidi imandan tetkiki imana kavuştuğunu gösterir bu ise kemale giden yolda duraklardandır..bizleri de taklidin tetkikine ve delillerine götürdüğü için hasseten teşekkürlerimi ifade ederim..zira bir emeğin ürünüdür..emek ise zamanın satılmasıyla elde edilir..Yazar, bu konulara zaman ayırmış bir ehli kalemdir ki bu konulara dair kendi ictihadını çıkarabilecek bir yeteneğe de kavuşmuş gözükmektedir..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    gelenek görenek ama hangisi. "Prensiplerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan alıyoruz" m.kemal
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Nikah;Farzları ve rukunkları olan ikiden bir olma eylemidir. biz müslümanlar amerikada yada rusyada olalım dini nikah olmadan el ele tutuşamayız..sizlerin inançlarına bir şey diyemem,rusyada kıyılan resmi bir nikah size yetebilir..lakin benim inancımda kişi evli iken bile nikahdan düşebilir,ilişkiler harama döner,bu duruma düşmemek için de yeniden nikah kıyılması icab eder...bu benim inancım,mezhebimin bana yükledikleri..eğer siz mezhebsiz,mezheblerden bağımsız fikir üretebiliyorsanız yeni bir mezheb kurmuşunuz yeni ictihadlar edinmişiniz, aşmışınız demek olur..o halde ki birine diyecek sözümüz olamaz,bizi aşar..biz mezhebi alanda tabiinleriz..tabi oluruz,itaat ederiz..kalan ömürde ise o alimleri aşacak bir hal olmadığından o hal ilede inşallah canımızı teslim ederiz..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • orhan uğurlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Aile meselesinde güzel bir hizmet. yazarımızın yazısının yazılmasına sebeb olan bayanın yazılarını ifsad edici bulduğumuzu belirtmeliyim. Ancak çok faideli olduğunu düşündüğüm mevcut yazının ortaya çıkmasına da vesile olmuştur.İmani hassasiyet taşıyanlarda vakî olan aile hâllerine isabet kaydeden değerlendirmeler, doğru tesbitler, şaşmayan ölçülere dikkat çekildiğini, hatırlatıldığını, ikaz yapıldığını görmekteyiz. Öyle zannediyorum ki; gerek yeni evlenecek olanlara gerekse evlilikleride sıkıntılar yaşayanlarda ,hayata geçirilirse 'arabuluculuk sisteminde' faydalanılacak bilgiler mevcut.Bu sahada güzel bir hizmetin yapıldığını düşünüyoruz. Sema hanımı tebrik ediyoruz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • aydın dilli 12 yıl önce Şikayet Et
    Nefsine hoş gösterildiği belli, yoksa niye..... Barıştırıcı değil kışkırtıcı, affedici değil cezalandırıcı, birleştirici değil ayırıcı, istikamet üzere değil aşırı uçlarda sınırlarda gezici, fıtratı gözetici değil fıtrata aykırı, aile saadetini değil aradaki erk savaşını körükleyici, itaati değil isyanı teşvik eden ve daha birçok hususta kendince aykırılıkları ve de zıtlıkları kusan bir üslupla adeta çırpınıp duruyor belliki şeytanı kuvvetli ve de kendisine şeytanının telkinleri kuvvetli ki bu yolu kendisine şiar edinmiş sayın Esra Elönü...zıp zıp zıplıyor kendince cimnastik yapıyor...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    çok muhterem yazar. bu bir polemik yazısı ve ayetler hadisler kullanılmış. siyasette de yapılıyor. yani bu hep yapılıyor ben Allahın sözcüsüyüm sen kimsin der gibi. alışverişte baktım adam beni görüp dinden imandan bahsediyor ürküyorum ne alakası var neyse sema hanımcım ayetlere hadislere karşı çıkacak halımiz yok da o zaman üresin de haklı o da savunduklarını ayete bağlayarak yazsın.ayrıca kadınların eşlerine emanet olduğunu ve emanet almanın nasıl bir vebal olduğunu da açıklayan bir yazı bekliyoruz sizden. size kişisel hiç bir kırgınlığım olamaz siz adet neyese herkes gibi onu yazıyorsunuz.ferideye gelince şaşırtıcı. fırsat eline düşmüşken ah ne güzel yazı döşenebilecekken tam da savlarını destekleyecek... biraz merhametli mi vicdanlı mı anlayamadım.yaşı benden çok küçük ama kalben çok büyük.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hasan muşlu 12 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN SEMA MARAŞLI. Nedense Senin Yazılarını Hiç Okumadan Yorum Yapabiliyorum.. Ve Her seferinde de iyi ki okumamışım diyorum çünkü sapmaz bir şekilde ne diyebileceğini anlamış oluyorum... Bu sitede ne yazabileceğini kestiremediğim tek kişi ESRA hanım... Kendi Öz eleştirisini yapabilecek gönül terazisine sahip... Kendisini başkasının yerine koyabiliyor.. ve İrdeliyor.. Neyi Bana DOĞRU diye öğrettiler değil.. Bu neden Doğru Bu Neden Değil Diyebiliyor.. Ve Aklından ve Gönlünden Geçenleri... TEPKİ ÇEKECEK DE OLSA.. Kınansa da yazabilecek Cesarete ve onura sahip.. Kendisini Yürekten Kutluyorum.. BİRÇOK KONUDA ZIT FİKİRDE OLMUŞ OLSAM DA..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • hasan muşlu 12 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN FARAN. sizi Tebrik Ediyorum.. Ve Çok Çok Özür Diliyorum Daha Önceki Bi eleştirimden dolayı.. Ben Sizi Gelenek Görenek le Dini, Esasla Usulü birbirine karıştıran bu diğer arkadaşlar gibi zannettim.. Neyin niçin yapıldığını anlamayan.. iyi yönde yapılmış örnek teşkil edilebilecek bir hareketi.. Dinin emriymiş gibi gören.. Geleneği aşamayıp, Dinin özüne bakamayan .. Haşa Din ve Geleneği bir birne karıştıran.. ve Bunu Akıl ile irdelemeden bağnazca savunan insanlardan zannetmiştim. Görüyorum Ki irdelemeden düşünmeden ön yargı ile yaklaşan ben olmuşum tekrar tekrar özür dilerim.. Saygılar..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat