Kocaya Annelik Etmek
Kocaya Annelik Etmek
Nerde kaldın? O arkadaşınla konuşma! Onu hiç gözüm tutmadı. Neden bunu aldın? Para harcamayı bilmiyorsun...

Yorumlar32

  • Turgay Uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut1 isimli yorumcuya cevap. turgut bey, "kuranda erkekler ve kadınlar3" başlıklı yorumunuzda sema maraşlı hanımefendinin ne demek istediğini anlayamadığınızı düşünüyorum. bir yanlış anlamadan yola çıkarak yazar hakkında yorum yapmışsınız. hanımefendinin diğer yazılarını veya kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum. sema hanım, aile ve sosyal politikalar bakanı olması gereken bir hanımefendidir. herkes tarafından önyargısız okunup, doğru anlaşılmasını ümit ediyorum.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    kuranda erkekler ve kadınlar3. hanım eşin kocasını düşünmesi,üşürsün demesi,sabah işe gideceksin demesi..bir annelik değildir..müslüman kadınların müslüman yiğit erkekleri ortaya çıkarmasında ki o temiz ve yiğit dokunuştur,yiğit evlatların ve yiğit kocaların sahneye çıkarılmasında ki gizemli formüldür..evine ekmek taşıyan,bazen kara elmas kömür işçisi,bazen ülkede sınırların bekçisi erkeklere;evim barkım yalnız değil inancını güvenini veren,eşine huzur veren bir dokunuştur...müslümanın eşleri sütçü imamları ve nene hatunları ortaya çıkarabilen bir yapıda olmak zorundadır..aksi halde ümmü cemil efendi kendileri de köle olacaktır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ayşenur 3 yıl önce Şikayet Et
    Önyargili davraniyorsunuz Arastirin lütfen sema hanim dogru söyluyor süoee bir insan
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    kuranda erkekler ve kadınlar2. oku emrine karşı,hira dağının ağırlığını üzerinde taşıyormuş gibi yorgun,bitkin,titreyen ve ben mecnun mu oldum ya hatice? nidasına karşın "sen efendim kimsesizlere kimse olursun,yoksula yardım edersin rabbim seni korur,niye mecnun olasın diye teskin veren teselli örneği bir eş,hatice de teskin olan yeryüzünün efendisi..sayıları hatice ile iki olan yeryüzü müslümanları ve örnek eşler..yeryüzünün eşsiz annesi,iffet timsali meryem..bunlardan başka yeryüzünün iffetsiz,en aşağılık kadını ümmü cemil;ebu lehebi doyuran,ondan geri kalmayan yeryüzünün şirreti.....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    kuranda erkekler ve kadınlar. aali imran yani imran ailesi;evli ve çoluk çocuk sahibi olamamış,çocuğu olmuyor adına boşanma gerçekleşmemiş taaki ihtiyarlığın bir çok emareleri var iken çocukla müjdelenme de bir birine huzur olmuş,bir birlerinde teskin olmuş karı koca olmaya bir örnek...bebeğiyle susuz çöllerde ismaili beraber,ismaile su bulabilmek için safa ve merve arasında bir o yana bir bu yana ismailin susuzluktan yandığı kadar,onun susuzluğuna yanan müşfik ve merhamet örneği,sabır ve mücahede örneği hz.hacer ve onun merhametine gökten gelen merhamet eli ve zemzem..zemzem ki esra elönü'nün sadece sıradan su algısını ezen geçen.hacere ve ismaile nasib edilen susuzluktan çatlamış dudaklara rahmanın bağışı..yusuf peygamberin,kraliçeye meydan okuyan dik duruşu..süleyman peygamberin saltanatına karşı bir kadın melike belkıs..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    hayret . kadınlara yorumunda hakaretleri sıralayan zehra yavuz eski yazdıklarının ifadelerini tekrar yazıyor.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınların geneli şekile önem verirler,erkekler geneli esasa.. şekille esasın uyumu ancak esasın kabuluyle olur.esas ruh ise,şekil nefstir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mevlana 12 yıl önce Şikayet Et
    nasıl davranmalı.... eşler birbirine nasıl davranmalı acaba...sadece erkeklerin ya da bayanların değil her ikisininde kendini gözden geçirmesi gerekir ama sema hanım nedense hep erkeklerin gözünden bakıyor ya da öyle zannediyor.erkeklerin sorunlarına dertlerine bir çare herşey onların istediği gibi olursa acaba mutlu olurlar mı aynı şey bayanlar için de geçerlidir.efendimiz acaba hanımını düşünmez miydi ya da hatice annemiz ona ilk vahiy geldiğinde anne şefkati göstermemiş miydi bakın annelik yaptı demiyorum insan sevdiğini düşünür şefkat gösterir ona kol kanat gerer.kadın ya da erkek farketmez bunun çeşitli uslüpları vardır.herkes kendine göre bir yol seçer.kimse dört dörtlük değildir ama tartı her iki teraziyi de kendi fıtratlarına göre eşit tartmalıdır bence...sayın editör inşallah bu yorumumu yayınlarsınız.uzun zamandır yaptığım yorumları sitenizde göremiyorum şimdi den teşekkür ederim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Kazım Yıldırım 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel. bu kız güzel tespitler yazıyor okunması lazım diyorum tebrik ederim. takip ediyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    biraz sıkıntı var . yakınlarda, bir ara, bu tabir çok modaydı. başlıktaki ifade için söylüyorum olmadı gibi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • zehra yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    erkekler kültürsüz-cahil olunca..... bilgili-kültürlü kadinin yaninda böyle aciz kaliyorlar iste. o erkekler analari tarafindan simartilmasalardi, böyle aciz erkek olmazlardi...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • zehra yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    burada bahsedilen kaba sözleri en cok erkekler hanimlarina söylüyorlar aslinda.... hayret...bu yazida kadinlarin kocalarina bu sözleri söyledikleri iddia ediliyor...
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • zehra yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    hanimlarina "babalik yapan" kaba erkekler de var.... bunlara deginilmiyor...hep kadin elestiriliyor!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • turgay 12 yıl önce Şikayet Et
    hocam agzina saglik. cok guzel yazmissiniz gercekten tebrik ederim uygulamada bizim turk kadinlarinin 100de 90 ninda olmasada siz taktir ediyorum umarim gonlunuzce bir ese sahipsinizdir.nerde sizin gibi anlayis,birde kadinlarin kocalarinin ailelerine olan takintilariyla bir yazi yazsaniz sanmiyorum ama belki alinan olur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • orhan bakır 12 yıl önce Şikayet Et
    kaleminiz dert görmesin çok güzel bir nokta yakalamışınız.... yaklaşık iki yıllık evliyim bu meselelerden dolayı çok yıprandım, yıprandık. tabi bu yazdıklarınız *4 = eşim. :d allah sonumuzu hayır ede.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 12 yıl önce Şikayet Et
    erkekler gibi kadınlar da ancak ve ancak islamiyete kayıtsız ve şartsız bağlandıkları ölçüde huzurlu ve mesut olurlar. evinde her yaptığı iş ibadet hükmüme geçen ve ahiret yolculuğunda kendisi için bir azık teşkil eden kocanın eve dönüşünde yorgunluğunu ve stresini gidermede yardımcı olan bir eş ve iktisada riayet ederek israftan, savurganlıktan, lük harcamalardan kaçan bir kadın hem kendisi hem eşi hemde yuvası mesut olur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat