Ey Müslüman kadın miras hakkın bu çağda eşittir. Sen ki tezgâhtar kız oldun, sen ki konfeksiyonlarda ciğerleri tüketilendin...
Yorumlar91
resul kayıhan13 yıl önceŞikayet Et
feraiz. zehra hanım. siz feraiz dersini okudunuz mu?
BeğenCevaplaToplam 2 beğeni
hacer demirdaş13 yıl önceŞikayet Et
allah ın hükmü açık ve kesindir. keşke adınız hacer olmasaydı hacer teslim olmaktır helede rabbimiz böyle diyorsa bunun a b c planı, zamanı yoktur.rabbim kuranda ne diyorsa odur.rızık endişemiz bizi allahın hükümlerini değiştirmeye yönlendirmesin.
BeğenCevaplaToplam 8 beğeni
ilhami tan13 yıl önceŞikayet Et
ictihat yapmak cidi sorumluluk gerektirir. sayın hacer aydın ictihat yapıyorsunuz ve helaldir deyip karar veriyor ve insanlara bunu uygulayın diyorsunuz.
hayrettin karaman hocamız eşittir demiyor, özel durumlar için ara çözüm üretiyor.
kendinde ictihat kabiliyeti görenler sadece kendi şahsı için ictihat yapabilir fakat ilan edemez, hesabını allah a verir.
sadece cumhuru ulemanın kabul ettiği hükümler ilan edilir.
nefsi emmarenin fetvasıyla verilen hükümlerin ve uygulayanların vebalinin manevi mesuliyetinden korkmak lazım saygılarımla.
BeğenCevaplaToplam 6 beğeni
zehra yavuz13 yıl önceŞikayet Et
islamin itikadi hükümleri asla degistirilemez ne demektir?. asagida yazmistim. islamin itikadi meseleleri degistirilemez, sosyal meseleleri hakkinda islam-alimleri zaten yüzyillardir hüküm ve fetvalar veriyorlar zaten, mesela sosyal konular, miras konulari vs.. gibi.....
itikadi meselelerle namaz, oruc, hac vs. gibi meseleler kasdediliyor. yani asagida birisinin yazdigi ölcüsüz örnek gibi, namaz, oruc vs. bunlar hicbir zaman degistirilemez...anlatabildim mi? anlayabildiniz mi? bu tür konularda hemen namazi örnek veriyorlar ki, yazilanlar cürütülsün. islam-alimleri bunlari cok net bicimde acikladilar, ben de buraya aktardim. ama halen yazilanlari carpitmaya ugrasanlar var.
BeğenCevaplaToplam 8 beğeni
zehra yavuz13 yıl önceŞikayet Et
kadin-erkek esittir diyen yok, emegin hakki verilecek diyor islam-alimleri. emegin hakki esittir. kadin-erkek esit degildir. olay budur. konuyu carpitmaniza gerek yok.
BeğenCevaplaToplam 9 beğeni
Ali Konuk13 yıl önceŞikayet Et
çaresizliğin çaresizliği 3. eşitlik adalet değildir. her konuda olduğu gibi bu noktada da mutlak eşitliği savunanlar, bu mevzuda sayılan temel esasları görmemezlikten gelmektedirler. dolayısıyla bazı durumlarda mirastan kadına, erkeğin hissesinin yarısı kadar pay verilmesinin, erkeği kadından üstün tutma düşüncesiyle hiçbir ilişkisi yoktur.
herşeyi eniyi bilen rabbimiz yüce kitabımız kuranda miras hükümlerini ayrıntıları ile yazarken insan fıtratına uygun dağıtmış ve adil davranmıştır. bunun aksini idda etmek allah u teala da eksiklik iddasında bulunmaktır.
BeğenCevaplaToplam 3 beğeni
Ali Konuk13 yıl önceŞikayet Et
çaresizliğin çaresizliği 2. islam kadını ve erkeğe birey olarak değil aile olarak bakar.mirastan erkeğin yarısı kadar alan bir bayan evlenir yuva kurar ve kocasının ailesinden almış olduğu mirasındanda faydalanır. kadının evliliğinde hiçbir nafaka sorumluluğu yoktur. üstelik kadın bir de kocasından mehir alacak ve örfe göre, altın ev eşyası, para vs. bir çok hediyeye de sahip alacaktır. erkek kardeş ise babadan aldığı mirası, evlilik masraflarına, mehre ve ailesinin nafakasına harcamakla bitirecektir
modern toplumlar kadın ve erkeğin haklarını eşitleyerek toplum içinde aileye en büyük darbeyi vurmuşlardır. bu gün adliyelerin boşanma davalarıyla dolu olmasının sebebi, kadının, kendini ailenin bireyi olarak değil ben merkezci görmesi ve ekonomik özgürlüğünü elde tutmanın,aile kurmaktan üstün görmesinden kaynaklanmaktadır.
BeğenCevaplaToplam 4 beğeni
Ali Konuk13 yıl önceŞikayet Et
çaresizliğin çaresizliği 1. kadın ve erkeğin eşit miras alması konusunda, yazar ve bazı arkadaşlar "çaresiz kadınların aileleri tarafından sahiplenilmemesi durumunda ne olacak" diye bir savunma ortaya atmışlar. bu tamamen safsatadan ibarettir. bu gün yaşlılar ve düşkünler evlerine gider bakarsanız büyük çoğunluğunun kimsesi olmayan ve terkedilen erkeklerden oluştuğunu görürsünüz.
islâmda miras, şahısların ihtiyaç ve mesuliyetine göre taksime tabi tutulmuştur. anne, eş, kız çocuk veya kız kardeşin geçimi, kendisine ait olmayıp; oğul, koca, baba veya erkek kardeşin sorumluluğundadır. insan mizacı da hususen bu yöndedir. yani kadın hep korunması kollanması gereken bir varlık olarak görülür, uzak akraba bile olsa aciz durumdaki kadınlar diğer akrabalarının yanında yer bulabilmektedir. aynı şey erkekler için daha az geçerlidir ve aciz erkek için tek sığınma yeri darul acezeler olmaktadır.
BeğenCevaplaToplam 1 beğeni
zehra yavuz13 yıl önceŞikayet Et
o ayetin hikmeti, herkesin mutlu-mesut yasamasidir!. o miras ayetinin hikmeti, herkesin biribirine sahip cikmasidir! o ayetin hikmeti, kimsenin muhtac duruma düsmemesidir. o ayetin hikmeti, görev üstlenene daha cok mal vermektir! ve o ayetin daha bircok hikmetleri vardir!
BeğenCevaplaToplam 4 beğeni
zehra yavuz13 yıl önceŞikayet Et
bu ayetin hikmeti var, erkege mal verelim, kiz acikta kalsin?. erkegin kizi asla sahiplenmeyecegini biliyoruz ama kuranda hikmet vardir, diyerek, yine de erkege mi verilecek mallar? kadin "kuranin hikmeti" denilerek, acikta birakilacak, bunu mu demek istiyorsunuz? her erkek bir degil, bircok erkek var kadin akrabalarina sahip cikmayan diyoruz. anlamiyorlar bir türlü.
BeğenCevaplaToplam 5 beğeni
Ali Konuk13 yıl önceŞikayet Et
allahın hükümleri çağa göre değişmez. yüce kitabımız kuranı kerimde yazılı emir ve hükümler sadece kendi asrına değil kıyamete kadar bakidir. miras hükümler bu çağda uygulanamaz diyenler kafir olur. bu allemel guyup olan, bilginin kaynağı ve bilgi kendisinden olan allah (c.c.) ın yanıldığını veya eksik düşündüğünü söylemek olur.
bu gün misar hükümlerini eleştirenler yarın "bu çağda namaz kılmak olurmu ben zaten her gün allahı düşünüp onun ismini zikrediyorum" da diyebileceklerdir. her kim ki kuran hükümlerinden ve peygamberimiz (s.a.v) in sünnetinden ayrılırsa, yarın ahirette rezil ve rüsva olacaktır. allah katında din islamdir, onun dışında din arayanların uğrayacağı yerde cehennemdir. ne kötü bir uğrak yeridir orası!!!
BeğenCevaplaToplam 1 beğeni
ahmet çebi13 yıl önceŞikayet Et
mükemmel yazı. kadın düşmanı, erkek kölesi üresinci maraşlı tayfası ayaklanmış, öfkeden morarmış, hepsi alim sanki yorumlara bakılınca
BeğenCevaplaToplam 5 beğeni
Mürsel Yıldız13 yıl önceŞikayet Et
bu çağ ha...?. bu çağ, ha? allah'ın hükümleri hiç bir zaman değişmez hanımefendi. artık o hükümler size ters gibi gelmeye başlamışsa sorun allah'da değil sizdedir, düzelin. fıtrat dışına çık, sapıt, çarpıt, orda burda (genelde) bedenini kullanarak para kazanma yollarına giriş sonra da kalk bu haline uygun fetvalar ver. kendileri çalıp kendileri oynuyor , ne güzel ya. siz kim allahın hükümlerini geçersiz kılmak kim?
BeğenCevaplaToplam 3 beğeni
Ahmet Ar13 yıl önceŞikayet Et
atış başladı!. söylemiştim zaten; işte... atış başladı. bizde onun kadar mermi yok maalesef! devam ediniz...
BeğenCevaplaToplam 2 beğeni
zehra yavuz13 yıl önceŞikayet Et
imam maliki'den daha iyi bilmiyorsunuz. imam maliki, islamin itikadi hükümleriyle, sosyal hükümlerini ayird etmistir. elbette sosyal adaleti saglayici hükümler de islami hükümlerdir, ama derecesi ayridir. bunlari anlayabilmeniz icin ilahiyat okumaniz lazim.
Yorumlar91