Atatürk'ün mal varlığı
Atatürk'ün mal varlığı
Atatürk'ün oteli, lunaparkı, gazoz fabrikası, şarap imalathanesi, deri fabrikası, 2 fırını, 4 lokantası, 443 baş sığırı, 13.100 baş koyunu ve 2.450 adet tavuğu olduğunu biliyor muydunuz?

Yorumlar26

  • Sedat KAYGUSUZ 11 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun mustafa hocam. benim gariban dedelerim de küle ekmek (bulursa tabi) banıp yiyordu. neden aç kaldıklarını az biraz anlamaya başladık.
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • Vay ki vay haline 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok malı varmış
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    çok art niyetli bir yazı. bakın hepsi üretim yerleri. sermaye biriktirilen yerler değil. o zaman listeye dil tarik kurumlarını sümerbankı da ekle sayın yazar. ahhh bu liberaller ahhh. hem liberalizmi savunurlar hem şu kadar nmalıvar derler.
    Cevapla Toplam 21 beğeni
  • Fethi Gonullu 11 yıl önce Şikayet Et
    atatürkün sucu.... atamiz malesef cumhuriyeti kurdu, malesef bizi esirlikten kurtardi, malesef özgürce camilere gitme imkani verdi, malesef yunana esir birakmadi, malesef bizi yunana teslim edip hiristiyanlastirmadi, malesef isimlerimiz hristof, eleni olsun istemedi, atamizin suclari say say bitmez...yaradan atamiza o kadar cok günah ve suc islettirdi ki say say bitmez.. ama artik devir döndü, simdi irtica zamani, din kisvesi altinda osmanliya döncez, ama fetih osmanlisi degil de, vahdettin osmanlisina döncez, parcalanmak üzre olan, irtica icinde bogulan osmanliya...
    Cevapla Toplam 23 beğeni
  • Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    Al bitane daha Osmanlı düşmanı
    Toplam 3 beğeni
  • Kamil Tufan 5 yıl önce Şikayet Et
    Abartı var . araştırmanı tavsiye ederim
  • Hasan Argünağa 11 yıl önce Şikayet Et
    bediuzzaman'ın mal varlığını öğrenmek ister misiniz?. bu servet nasıl elde edildi diye sormayacağım. bir de bediuzzaman sait nursi'nin mal varlığına bakın: resmi kaynaklar hakimin tutanağından veriyorum: cizlavet marka bir çift lastik 1 500, bir sepet içinde: dört adet sefer tası içi, bir adet çinko tencere küçük, bir tane küçük çaydanlık, bir ayaklı bardak, iki tane ayaksız bardak 150, bir adet eski çarşaf, bir eski frenk gömleği, bir tane eski iç gömlek, sarık üzerine sarılacak bez, üç tane mendil, bir havlu, bir de pamuklu hırka, bir eski gömlek, bir eski çarşaf ve mendil, bir eski bohça 1750, bir adet havlu 200, bir adet kırık gözlük, bir adet dua kitabı, eski yazı takvim, iki adet kalem, başkaca tesbit edilecek eşyası kalmadı.
    Cevapla Toplam 62 beğeni
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Toplam 2 beğeni
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    atatürk.... ne yapmişsa şimdi suç oldu sanki...
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    hakikatler acı olur derler.. neden bazıları gocunuyor anlamadım.bir öğrenin ya.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • ahmet altunöz 11 yıl önce Şikayet Et
    ya akif.... ya akif in nesi varmış, eyyyyyyyyyy ulu kemalistler bide bu taraftan bakıverin. mehmet akif ersoy un mal varlığına. (istiklal marşı ödülünü bile almayan akif e)
    Cevapla Toplam 21 beğeni
  • ReReRe RaRaRa 11 yıl önce Şikayet Et
    kemalistlere,atatürkçüyüz diye geçinenlere attığınız laflar yerinde olabilir. ama atamıza söylediğiniz o hakaret ve saygısızlığı yapma cüreti göstermeniz hiç hoş değil...üstelikte bu vatan için üç kuruş faydası olmamış kişilerin bunu yapması hiç hoş değil....eiminim ki atatürkün dinini sorgulyanlar onun kadar inanca sahip değildir,eminim atatürkün vatan sevgisini sorgulayanlar,askere gitmemek için bile bin takla atıyordur..evet herkes atatürk ü sevmek zorunda değil ama atatürk ü kimlern sevmediğini çok iyi farkındayız....
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • feridun münir 11 yıl önce Şikayet Et
    mal varlığını gerçekten de hazineye mi bağışlamış! acaba?. chp'ye devredilen hisseler, manevi kızlara bırakılan miras ve hatta inönü'nün çocukları bile bu mirastan nasiplenmiş. armağan keşke bunlardan da bahsetseymiş ama herşeyi bir anda söyleyince bunları bazı vatandaşlarımızın kaldıramayacağı düşünülmüş olmalı. bu kadarını bile nasıl tepkisel karşılıyor bir kesim.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • başar uyandıran 11 yıl önce Şikayet Et
    o bize tanrıdan armağan. ya sen
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaa. daha hala "dünya malına değer vermemiş, verse bağışlamazdı " diyebiliyorsunuz. bağışlamayıp da ne yapacaktı, oğluna mı bıracaktı, kızına mı bıracaktı, kimi vardı da kime bırakacaktı? bir fani olarak mezara götürecek hali olmadığına göre elbette devletinden, milletinden aldığını, devletine ve milletine geri verecekti. somaliye,şuraya buraya yapılanların beşti biri bile sahiplerini bulmadı derken,elinizde dedikodudan başka hangi kanıt(!) var? diyelim ki toplanan paraların sadece beşte biri ulaştı,bunun kaç canı kurtardığının,kaç kişiyi doyurduğunun farkında mısınız? ne kendiniz bir hayırda bulunursunuz, ne de hayır yapanlara bir kuru teşekkür olsun etmezsiniz. buyrun,dedikodu yapacağınıza o hayır organizasyonlarını kendiniz oluşturun ve toplanan paraların tamamını ulaştırın. şimdiye kadar kemalistler olarak hangi hayır işinin içinde oldunuz? kime ne faydanız dokundu?
    Cevapla Toplam 22 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    sosyal adalet. cumhuriyeti kuran ve devlete yerleşen kadrodakilerin çocukları zamanında yüklerini epeyce aldılar şimdiki beyaz türklerin önemlice bir bölümü onların çocukları,torunları ve torunlarının torunlarıdır. son yıllarda beyaz türk çemberini kırmaya başlayan anadolu insanı daha yavaş yavaş kendine geliyor ve nasrettin hoca misali " yahu şimdiye kadar hep siz öldünüz,az biraz müsaade edin de azıcık da biz ölelim" diyor. beyaz türklerle anadolu türkleri arasındaki kavganın sebeblerinden başta geleni paylaşım kavgasıdır. birileri alışık oldukları saltanatlarını sürdermenin, diğerleri ise pastadan haklarını almanın kavgası içindeler. atatürk'ün kızı,kızanı,uşağı olsaydı bu servet büyük ihtimaller onlara geçecekti. örnek mi?.. ismet inönü...
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • hüseyin kılıçparlar 11 yıl önce Şikayet Et
    dünya malına değer vermemiş. verse bağışlamazdı şimdi hangimiz fakiri yetimi doyurabiliyoruz? somaliye van'a tvlerde göstermelik bağışların beşte biri bile sahiplerini bulmadı bu adam en azından devletine bağışlamış
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • mehmet adil aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    ulu onderimiz ataturk u karalamaya calismis!. bunlar devletin parasiyla alinmis, yapilmis devlete birakilmis... sifirdan birseylerin yapilmasina onculuk edilmis.. ogluna, kizina, dunurune, partizana peskes cekilmemis, devlete millete birakilip gidilmis! gayet mantiksiz, mesnetsiz yazi kaleme alinmis...
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Fethi Gonullu 11 yıl önce Şikayet Et
    allah senden razi olsun atam... seni muvaffak kilan , seni bize ata yapan yaradana sükürler olsun. bu ülke irticaya teslim olmayacak, seni unutmayacagiz mustafa kemal pasa!!!! not: lütfen irticaci münafiklarin oyununa gelmeyelim, mustafa kemal , tövbe tövbe, allah degildi, peygamber de degildi, o da bizim gibi sevaplariyla günahlariyla bir faniydi. onu bize tanri diye kakalayip, din bezirganligiyla ülkemize hainlik yapanlara prim vermeyelim... yaradan istemese, mustafa kemal dünyada bir saniye bile var olmazdi, hainler yaradandan sanki daha iyi biliyor, tövbe tövbe.
    Cevapla Toplam 15 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat