Davutoğlu boyalı haritalar için ne diyor?
Davutoğlu boyalı haritalar için ne diyor?
“Bizler sanal haritalarla korkutulmuş nesillerin çocuklarıyız!..” Bu giriş cümlesi bana ait...

Yorumlar6

  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    konuşmanın büyük bir kısmını tv den dinledim. davutoğlu sabah kalkıp kılıçdaroğlu gibi bu gün ne söylesem demiyor. olaylar ilk başladığında analizini çoktan yapmış kararlılıkla devam ediyor. son günlerde suriyenin kuzeyini boydan boya kırmızı ile boyayan kürt haritalarını , esedin çöküşünü öngörmeyen kişilerin telaşla ortaya attığını kuzeydeki etnik unsurların buna zaten müsade etmeyeceğini söylüyor. sonucun sorumluluğunundan kaçmıyor ancak tüm dış politikayı kendisi yürütüyor görüntüsününde diğer bakanlara haksızlık olacağını söylüyor. ayrıca konuşmasında tüm ortadoğuyu nerdeyse mahalle mahalle etnik unsurlarına hassasiyetlerine göre tanıdığını gördüm. tabiki sadece başbakanla kendisinin bildiği açıklamadığı stratejinin olduğuda muhakkak özgüveni yüksek sonucu bekleyin diyor. allah hatalı karar vermekten korusun
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • MUHİTTİN ÜSTÜN 11 yıl önce Şikayet Et
    bence davutoğlu hatalı düşünüyor.. zaten %10 olan nusayriler yönetiyordu bu memleketi. muhtemelen o bölgede kürtlerin oranı daha fazladır
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaa. kuzey suriye kuzey ırak değil diye asla rehavete sürüklenilmemeli ve kuzey suriye'nin etnik yapısının bozulmasına kesinlikle izin verilmemeli. türkiye cumhuriyeti devleti kuzey suriye'deki yerli arap,türkmen,dürzi halkları bir şekilde pkk'lı teröristlere ve barzani'nin adamlarına karşı korumalı ve bölgenin kürtleştirilmesine asla izin vermemeli. kürt silahlı grupları hakim oldukları bütün topraklarda mutlaka farklı etnik grupları göçe zorluyorlar, etnik temizlik yapıyorlar,gitmek istemeyenleri önce tehdit ediyor,sonra da katlediyorlar. türkiye'nin bir çok ilinde de bunlar hep oldu, yaşandı. sadece urfa'da başaramadılar sanırım onun da sebebi hem etnik farklılığı ve özelliği hem de özellikle urfa merkezinin çok köklü bir medeniyete ve geçmişe sahip olmasıdır.peygamberler şehri olmasıdır. kafirlerin bir peygamberler şehrinde başarılı olmaları mümkün değildi ve de olmadı zaten.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    davutoğlu kısmen doğru söylüyor.. biz türkler bilmeden ahkam kesmeye çok meraklı olduğumuz için sıksık işkembeyi kübradan atıp tutarız. kuzey ırak tamamen kürtlerden oluşurken, kuzey suriye başta araplar olmak üzere bir çok etnisiteden oluşuyor. kuzey suriye'deki etnik yapı pkk ve barzani'nin rahat rahat at oynatmasına izin vermez. türkiye'de de benzer şeyler yaşıyoruz. etnik olarak sadece kürtlerden oluşan doğu ve güneydoğu illerinde pkk hakimken, kürtlerin azınlıkta olduğu doğu ve g.doğu illerinde pkk vurup kaçmak dışında pek bir şey yapamıyor. türklerin,arapların, zazaların ve kürtlerin karışık yaşadığı doğu ve güneydoğu illerinde istihbarat gayet iyi çalışıyor ve teröristler ihbar ediliyorlar. kürtler kuzey suriye'de şu anda bir şey yapamazlar ama bölgedeki diğer etnik gruplar göçe zorlanır ve tıpkı türkiye'deki gibi etnik temizlik yapılırsa, bir süre sonra bölge k.ırak'a döner.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hikmet Cetin 11 yıl önce Şikayet Et
    davutoglunun dileklerinin gercek olmasini cok isterim. ama bana yinede bu is basimiza bela acacak gibi geliyor. suriyenin kuzeyinde kurtler azinlikta dahi olsa abd ve ısrail burayi pkk ya peskes cektiyse ozgur suriye ordusu ve tsk bu yerlerde daha adil bir paylasimi saglamakta cok zorlanir. mehmetcige saygimdan imkansiz demiyorum en fazla 5 sene icinde bu bolgede buyuk bir savas kopar ve kendimizi icinde buluruz. ısimiz zor vesselam.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ahmer serin 11 yıl önce Şikayet Et
    sanal ne gerçek ne. tüm ortadoğu sınırları cetvel ile çizilmiş sınırlar önce haritaları vardı sadece ama yaşadığımız gerçek. şimdi bu sınırları tekrar değiştirmek istiyorlar. kabus içinde kabu yaşıyoruz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat