Ya Kürtler olmasaydı?
Ya Kürtler olmasaydı?
Bir tarafta tornasından geçtiği sivil ve resmi eğitimin aşıladığı ulus devleti yüceltme eğilimleri, diğer tarafta milliyetçiliğe değil “bir karış” bir parmak bile taviz vermeyen dinin evrensel ilkeleri arasında sıkışmış kalmış dindarları soruyorum.

Yorumlar8

  • ammar sedid 11 yıl önce Şikayet Et
    kafatasçı türk sorunu...!. yazınız aydınlatıcı olmuş ve özellikle ben müslümanım diyenlerde memnun.ama müslümanımın önüne başka bir öncül koyanlar için asla.çünkü onlar için önce türk olmak vardır.onlara göre türkler burda yaşıyor ise mutlaka önce herkes türk olmalıdır.yoksa çekip gitmelidir. müslümanlıkları 2. plandadır.peygamber ile atatürküde oyüzden aynı kefeye koyabilirler hiç imanlarına zarar gelmez çünkü başta önce türk demişler.maalesef türkiyede kürt sorunu değil kafatasçı ,ümmetçi olmayan türk sorunu vardır ve kanser gibi hem diğer milliyetçi türklerde hemde buna alerjisi olan kürtlerde yayıldıkça yayılıyor.allah müslümanların hepsine birlik ve beraberlik versin ve bu kör zihniyetlerin körlüğünden ve ırkçılığından korusun!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mahmud Mahmudi 11 yıl önce Şikayet Et
    ne yani. iyiki kürtler var diyen murat beyi eleştirenler, keşke olmasaydılar mı? deseydi. ozaman kürtlerde keşke türkler olmasaydı mı? desinler. keşke falan millet olmasaydı diye düşünenin müslüman olduğuna inanmıyorum. bir milletin diğerinden üstün olduğuna inananın ve kendine istediğini başkasına istemeyenin de müslümanlığına inanmıyorum. kürtler var diye türkle islamiyeti tam bir sömürü aracı olarak kullanarak bu dine çok zarar veriyorlar.
    Cevapla
  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    hem türk şövenliğinden hem de türk şövenliğinden çok çekiyoruz...!. gözleri kör eden, asıl daha nice problemleri görmemize engel-perde olan bu asabiyeti cahiliyeden kurtulmak lazım. bu hastalıktan hem türkün hem kürdün kurtulması lazım. asabiyet-i cahiliye, birbirine tesanüt edip yardım eden gaflet, dalâlet, riyâ ve zulmetten mürekkep bir mâcundur. bu macunu gözüne ve kalbine sürenler asıl tehlikelere karşı kör olurlar, nice hayrı ve hakkı da görmezler. aman dikkat...!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ali osman 11 yıl önce Şikayet Et
    müslüman mı kürt mü müslüman kürt mü nurcu kürt kürt islamcı terekeme. ya allah olmasaydı, hiçbirimiz olmazdık.. bak güzel kardeşim, bu kürt devleti mi ne kurulsun madem, bizim yenilikçi nurcular vs. gönlü kürt olan ne kadar adam varsa, gitsin barzani'nin emrinde yaşasın.. bu kadar basiretsiz, ve bu kadar lüzumsuz olunmaz ya... kırkyılın başında bir hizbin emrinde, onun size vazettiklerini yazmayı bırakın da, gidin dışarıda bi dolaşın ya.. bi konferans davetlisi olarak falan değil, veya beleş tatil değil bi insan gibi gezin dolaşın be kardeşim.. harbi üzülüyorum sizin için.. bu kürt meselesi, bizim sözde mi özde mi islamcıların herkesin zavallığını gösteriyor maalesef.. hillary ile konuşayım diyorum hepinize bi ayar versin, kadın güzel çünkü sözünü dinlersiniz diye ümit ediyorum, bilemiyorum.. bu nasıl iş ya.. kusura bakmayın, türk'üm, müslümanım, peygamberi de, atatürk'ü de seviyorum..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • sedat inecik 11 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun. . müslüman ırkçı olamaz. ırkçı müslüman olamaz. kürt meselesinde maalesef müslümanlar imanlarını evde bırakıp çıkıyorlar
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    soruna cevap vereyim. huzur içinde yaşardık..müslüman türk olarak..milli devletimizde..kimseye de eyvallah etmezdik..keşke anavatanlarından zağrostan çıkmasalardı..en büyük zararı hep bize verdiler..selçuklu da da osmanlı da da cumhuriyette de....bağrımıza giren hançer gibiler,hançeri sokan el, emperyalistler maalesef..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • meyusas can 11 yıl önce Şikayet Et
    ölüm. kendisi için istediğini müslüman kardeşi için istemeyen...tüm mesele burda .bu insanlar ne istiyor ,insanlar neden ölüyor bunu sorgulamadan,asalaım keselim,hakkari ,şırnak hepsi haindir, kaçakçıydılar uluderedekiler öldürün demek imtihanı kaybetmektir.kendine müslüman dien herkesin milliyetçilikten arınması islami kimliğini ırkının önüne koyması lazım çünkü öbür dnyada kimse onu sormaz olaylara bu açıdan bakmadığında hiç bir sorun çözülmez kan ve gözyaşı hiçbir zaman bitmez.kendini türkün,kürdün yerine koymak ve bu açıdan bakmak ,empati kurmak lazım.mesela suriyede barışçıl , demokrat bir kürt devleti kurulmasında ne sakınca var.mezopotamyada 1000li yıllardan önce yaşamış ve dört parçaya bölünmüş bir milletin devlet kurmasında ne sakınca var.bu millet türk veya arap olsaydı yine karşı çıkarmıydık. ölmeden önce ölelim dostlar çünkü ölümden öte bir yer var.yoksa imtihanı kaybederiz
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mustaf YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    davulun sesi!. sayın murat çiftkaya yenisahra'da oturup iyi ki kürtler var demek kolay. acaba şırnak veya hakkari'de kaç yıl veya kaç ay kaldınız? sizinkisi bekara karı boşamak misali olmuş. romantizmden sıyrılıp daha gerçekçi yazabilirseniz, daha iyi olur diye düşünüyorum. zira bu mecrada yazmak, güzel hikayeler derlemek gibi olmasa gerek!
    Cevapla Toplam 13 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat