'İslami bisiklet'e nasıl binilir?
'İslami bisiklet'e nasıl binilir?
Bisiklet İslamidir, çünkü insanidir, fıtridir. Çünkü ne insanın kendi nefsine, ne diğer varlıklara zarar vermez. İsrafa ve gösterişe neden olmaz. Bedene hareket ve cevvaliyet kazandırır. Sosyal ilişkilere zayıflatmaz.

Yorumlar6

  • DÜRÜST MÜSÜN ? 11 yıl önce Şikayet Et
    bisikletin islamisi, musevisi, hırisyiyanı mı olur ... bu ne be. bisiklet bizim bildiğimiz bisiklet değil mi? düşünmeye anlamaya zorlamaya çalışıyorum kendimi... olmuyor.. "nasıl bir düşüncenin ürünü bu diyorum kendime" bir insanı böyle süşünmeye sevk eden bakış açısı nedir diye düşünüyorum... yedek parça yakmadan... allah zihin açıklığı versin diyorum.... herkesi sağlıklı düşünmeye davet ediyor... iyi pedal çevirmeler diliyorum...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Tuvad Nıdya 11 yıl önce Şikayet Et
    çocukluğumda çok istediğim halde bisiklet sahibi olamamıştım.... içimde uhde kalmış,yedek subay olduğumda ilk maaşlarımla bisiklet almaya kalkmıştım artık koca adamdım üstelik de subaydım ama yine alamadım çünkü o zamanlar bisiklet fiyatları maaşımdan çok daha fazla ediyordu...yıllar sonra evlendim,işgüç sahibi oldum ilk maaaşlarımla çocuklarımın hepsine birden bisiklet almıştım..şimdilerde nispeten ucuz bir şey bisiklet denen alet.... eskisi kadar rağbet de görmüyor çünkü artık çocuklar bilgisayar istiyor, telefon istiyor...dünya nereden,nereye geldi ve kimbilir daha nerelere gelecek.zenginlik hep artacak ama istenenler daha lüks şeyler olacağından, insanlar hep daha fakirleştiklerini sanacaklar.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    yeniler anlamaz. evlerinde birden fazla bisiklet olan yeni yetme gençler bir çocuğun hiç bisiklete binemeden büyümesini anlayamaz. bisiklet sonuna kadar insani ve fıtridir. ve bu yüzden de islamidir. bu islami kelimesi ne hikmetse bende allerji yaratıyor. insani ve güzel herşey zaten islamidir zaten ayrıca islami etiketi, dini itici bir sıfat yapmaktan öte işe yaramıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    yıllar geçti, arabam oldu, ama çocukluğumda bisiklete binerken aldığım lezzetin yanına yaklaşamadım bile.. gel sana o lezzeti tattırıyım, senin arabayla benim bisikleti değişelim.varmısın? la bırakın bu edebiyatı artık kimseler yemiyo...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hasan Seyre 11 yıl önce Şikayet Et
    ata..deveye binmek..sünnetdir..sevapdır... ben yazar abimin..batılı tarzda düşünerek.bisiklet sürmekde bir tercihtir.bunun islamisi, christiayanı yoktur. güzel bir gelenektir demek istediğini biliyorum. murat abi.seni seviyoruzz ve saygı duyuyoruz.ancak halkımız olayı böyle anlasa inanın hiç bir problem yok. çünkü ben öyle anlıyorum.ayırt etmesini biliyorum. ama hocaların yönlendirdiği halk öyle anlamıyorki. bırak bisiklete binmeye.bu gidişle.sevaptır diye deveye binmeye başlarsa.biz cumhuriyeti kurarken ne istemiştik.sonuç ne oldu diye dövünme devrine girmeyelim derim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • DÜRÜST MÜSÜN ? 11 yıl önce Şikayet Et
    yazacak konu mu kalmadı..... ne kadar maaş ödeniyor bu yazarlara acaba...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat