Said Nursî  ‘peygamber soylu' olmasa n'olur!
Said Nursî ‘peygamber soylu' olmasa n'olur!
Evvelâ, insaf çağrısı yapıyorum kendime. Bu satırları yazarken, hiçbir yazıda olamadığım kadar insaflı olmayı telkin ettim kendime.

Yorumlar32

  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın yazar... saidi nursiye karşı muhabbetimiz elbetteki kıl kadar eksilmez yada bu tür haberlerle veya yazılarla artmaz elbetteki biz kendisine yaptığı hizmetten ve açtığı yoldan dolayı peygamber soylu gibi bakarız lakin bir konuda insaflı davranmamışsınız sadece ortamı yumuşatıp bazı insanların motivasyonunu iyi tutmaya çalışıyorsunuzki oda kanmı dersiniz genetikmi dersiniz o konudaki soydur.insaflı vicdanlı davranılsın peygamberin ehli beyti üzerinden çıkar mücadelesine damar mücadelesine girilmesin ALLAH(cc)için emin olun bu bilip bilmeden yapılan bu mücadele ümmete çok zarar verir bu durum çok bencilce ve kasıtlı diye düşünüyorum vesselam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    emsile,üstad hiç bir eserinde ben seyyitim veya ben mehdiyim dememiş. söylüyorum kardeşim üstadın açıkca söylemediği bir şeyi bunlar söylemekten neden çekinmiyorlar.yani üstadımız kesin bir dille seyyitlik ve mehdiliği ret etmiştir. bazı yayın evleride 14.şua olan bu seyyitlik ve mehdilik ile ilgili bölümü eserden çıkarmışlar. bu sizin için kafanızda bir soru işareti bırakmıyormu. neden enişte meselesini yazdığımı anladınızmı şimdi
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • AsımınNesli 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun... senai bey tebrik ederim.. insaf ile ele aldığınız konuda hislerimize, duygularımıza tercümanlık ettiniz. ahmet hocamızın birçok sohbetinden, konferansından istifade ettik. şimdi ki gayreti için de ALLAH kendisinden razı olsun.. ama kanaatimce, sizin de yazdığınız sebeplerden dolayı maalesefe gereksiz bir emek verildiği düşünüyorum. said-i nursi, bediüzzaman, said-i kürdi veya seyyid said, şerif said ... ne fark eder ALLAH aşkına... zarfa mı bakmalıyız mazrufa mı?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • emsile 11 yıl önce Şikayet Et
    okumasam yazmazdım. okudum ki yazdım..sözlüğe ne gerek var üsame i kürdi, ırkçılığın ne oluğunu gayet iyi biliyoruz akgündüzün senai beyin yazısını ve keni yorumumu okudum fakat hala aynı fikirdeyim,yine de uyarınız için teşekkürler..ben ahmet akgündüzü tabrik etmeye devam ediyorum,eniştenin meselesi kendini ilgilendirir,o konuda bilgi sahibi değilim..saygılar..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    emsile. akgündüzün yazısını bir daha oku, okuduktan sonra bir daha oku eyer anlamazsan bu seferde lütfen eline bir sözcük alda ırkçılık nedir onu öğren.hani bir söz var bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü. sizler ahmet beyi tebrik etmeye devam edin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • hürmuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ben neyim ve bu hal neyin nesi. bu arada kimden bahsediyorduk.misal günün birinde ingiltereden bir seyyid amerikadan bir şerif çıkarsa halimiz nice olur.ekmek kapısını kaptırırmıyız.islam sadece orta bölgelere has mıdır.ve daha vahimi bu mübarek zevat bir tek bu dar bölgedemi öbeklenmiş.ağaçın doğuda batıda kuzeyde güneyde dalları budakları olmamışmı.ve aman ha biz farklıyız bildiğiniz gibi değiliz diye şecereler mi tutmuşlar.hayatını yaşayan petrodolar şeyhlerle miras felan bölüşeceksek arap olabilirim.duyurulur.öte yakada merak buyurmayın.tek tuşla soy sop ortaya çıkarda.ne fayda.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MEHMET SAİT YAVİÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    biinsaf. sayın demirci yazınıza tamamen katılıyorum... özellikle 9. maddeye
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • hürmuz 11 yıl önce Şikayet Et
    şerif rozeti. kimlik aidiyet gibi mevzular bi zamanlar bayağı revaçtaydı.demek ki yine bi işe yaramamış.ademoğlu anasını babasını seçemiyor.fakat telkinler çok farklıda olsa dinini seçebiliyor.hz isa ne yapsın yahudiler arasında babasızlık.kim bilir önünden arkasından neler söylüyorlardı.ne laflar çakıyordu çakallar ha.azer oğlu ibrahim ne yapsın.ki ona bile putperest baba yakıştıramamışlar.başkasıydı diyenlerde var.son zamanlarda ari ermenilik gibi ari bir kürtlük telkini gırla.türklük bildiğiniz gibi.ortada türkçe konuşan çok fakat bir tek türke rastlanamıyor.kürdistanda herkes kürddür.tc de herkes türk değildir.anladınız.bu komedi aslında en çok ehli beyt severlerde görülür.ali hüseyin diyenlerin arap düşmanlığı insanın tüylerini diken diken eder.acaiptir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • emsile 11 yıl önce Şikayet Et
    bir kişinin şeceresine dair sahih bilgilerin elde edilmesi. üzerine ırkının tesbiti ve bunun halka,kamuoyuna açıklanması nerede ise ırkçılıkla bir kefede tutulur hale getirilmiş..yapılan bu ilmi tesbit sanki said nursi hz.lerinin hizmetlerine gölge düşürecek mahiyette tehlikeli arzediliyor buna kesinlikle katılmıyorum..bu sonuç şahsa yalnızca bir artı değer daha katar fakat eserlerinin kametine bir halel getirmez.. ahmet akgündüz hocayı bu hizmetinden ötürü tebrik ediyorum,rahatsız olunmasına ise mana veremiyorum..araştırmacı kişi, varolan bir hakikati aydınlatıp ilgili kişileri bilgilendirmiş.. bu haberi fazla abartarak yersiz kaygılar içerisine girmenin de yersiz medhiyeler düzenleme kadar zarar verici olduğu bir gerçek..madem nötrsünüz o halde nötr yazın nötr kalın..ister istemez yazınzla terazinin diğer kefesinin ağır basmasına sebebiyet veriyorsunuz..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    bediüzzaman hazretleri,. mehdi ehl-i beytten olacak diyor. kendisinin ise seyyid yada şerif olduğunu bilmediğini söylüyor. şimdiki türemelerin amacı bebiüzzamanı mehdi ilan etmek. çünkü, önlerindeki en büyük engel bediüzzamanın ehl-i beytten olduğunu ispat etmek. ama ne yaparlarsa yapsınlar mehdi a.s. zuhur edecektir. bediüzzaman büyük mehtidir demek, risale-i nurda 300 sayfaya yakın mehdi ve isa a.s. hakkındaki meseleleri çıkartalım olsun bitsin.
    Cevapla
  • BIR YORUM 11 yıl önce Şikayet Et
    bilen varmı?. seyit olmasi kürt olmasina engelmidir? yani hem kürt hemde seyit olamazmi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • arif bayram doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    senai bey, biraz ehli beytin derununu öğrense;. seyyidliğin ve şerifliğin ne kadar kıymetli olduğunu idrak edip, nereye varmak istediğini tam açıklamadığı bu yazıyı yazmaya cesaret edemezdi sanırım. hakiki dost tanımadığından, dostların hakikisini kendisi olarak mı görüyor acaba?. buram buram "ben" "ben" kokuyor satırları, göremiyor mu? yazarlık bir cephesiyle mürşitlik gibi. bu koku üzerine çok sinmiş. hocaların beyanı olmadığı noktada talebenin "basın açıklaması" biraz garip olmuş. velhasıl hocam bu yazınızı beğenemedim, belki de hastalıklı kalbimdendir, bilemedim, çözemedim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • musa dogramacı 11 yıl önce Şikayet Et
    rahatsızlık. evet gerçeklerin ortaya çıkmasından dolayı rahatsız olanları da görüyoruz yorumlardan. neden rahatsız oluyorsunuz? sizler bediüzzaman hazretlerini farklı mı seviyorsunuz? sözleri farklı bir amaç için mi okuyorsunuz ? neden yakininiz etkileniyor ? benim de yakinim değişmemiştir. soy ağacının net bir şekilde ortaya konuşması gayet iyi olmuştur güzeldir. emeğine sağlık akgündüz hocamızın.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • musa dogramacı 11 yıl önce Şikayet Et
    davut bey'e. davut bey, senetlerin uydurma olduğunu nasıl anladınız merak ettim doğrusu ? doğruysa bu müthiş bir kabiliyet, ozaman tarihçilere söyleyelim, senet sunmadan önce size bir göstersinler :)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    senai bey. burada üstad hazretleri seyyitmişde ben seyyidim kelimesini üstad alenen dememesimi lazımmış acaba sizlere sormazlarmı bu zat mustafa kemal paşaya, rus çarına, hurşit paşaya,şevket paşaya,ingilizlere karşı gerçekleri söylüyen bir zat, kendisi ile ilgili bir meseleyi söylemekten çekilmesinin sebebi ne olabilir.üstad hazretlerinin muhakemât'ta, seyyid olmayanın seyyidim demesi, seyyid olanın da değilim demesinin haram olduğu kaydedilir. yazılı değilmi. kardeşim üstad şimdi sizlere göre haşa takiyemi yapıyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat