Simurg'u beklemek
Simurg'u beklemek
İki haftadır, aşırı koşturmalardan dolayı yazı yazmaya da fırsat bulamadım. Önce siz okuyucularımdan sonra da Haber7'nin bana karşı toleranslı/müşfik idarecilerinden özür ve itizar ile yazıma başlıyorum.

Yorumlar13

  • yvz 8 yıl önce Şikayet Et
    bence güzel bir yazı, her kültürde olan bir anlayışı mozaik olarak sunmuş. O niye var, bu olmamalı dememeli, sizin kabul etmediginizi başkası kabul ediyor.Sizin kurtarici olarak gördüğünüzü, başkası o nazarla bakiyor vsvsvs.
    Cevapla
  • Muhammed Said Ateş 11 yıl önce Şikayet Et
    mehdi. mehdi geleee, işler düzele.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmetfatih 11 yıl önce Şikayet Et
    entellektüel istikamet. aydınlarımız -siz isterseniz münevver de diyebilirsiniz - neden fikri bir istikamete sahip olamıyorlar tartışılması gereken bir konu. şimdi tarihe baktığımızda fatih sultan mehmed han ile yavuz ile mustafa kemalin zıt kutuplarda olduğu görülür. bu anlamda mustafa kemale kurtarıcı bir lider gözüyle bakılması da doğru değildir. gerçek şudur ki cumhuriyetin kuruluşunda yabancılarla -ingilizler- anlaşmalar yapılmış ve liderlik bir anlamda servis edilmiştir malum ekibe. bunlar tarihi birer vakıa iken bu yazıda neden yazarımız mustafa kemali bu gruba dahil ediyor. bu bir istikametsizliktir. istikametin en zor olanı fikri istikamettir. bugun ulusalcıların pkk ile yakınlaşmasından tutun suçsuz insanları öldüren deniz gezmişlerin islamcılar tarafından savunulmasına kadar birçok fikri istikametsizlik söz konusudur..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    taşlarınız ne zaman yerine oturacak üstad..?. kızmayın ama acaba yazılım işine devam etseydiniz daha mı iyi olurdu :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • METİN SUCU 11 yıl önce Şikayet Et
    fena fillah . nirvana ne ki? bir otomatik pilot paragrafı heralde. cezbe halinde nirvanadan geçip fena fillaha ermiş yazar. ehli tasavvuf olmadan mutasavvıf olunursa sonuç bu olur. gerçi bende tasavvuftan pek çakmam ama. en azından biraz kurani ifadeleri tanırım. çok söz yalansız çok mal haramsız olmazmış derlerya. araya çok reklam alınca anafikir dağılıp gitmiş.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ahmetfatih 11 yıl önce Şikayet Et
    hocam bu na ALLAH aşkına?. hocam fatihle kanuni ile mustafa kemal'i ard arda yazmanız yazıdaki güzelliğe perde çekmeniz demek ALLAH aşkına yorum dahi yapmıyorum oldu mu şimdi?
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • yabuz oglu 11 yıl önce Şikayet Et
    hocam bu ne yaman çelişki. daha geçenlerde bir gazeteciye cevaben yazdığınız yazınızda malum şahsın bir proje olduğunu söylüyor açıklıyorsunuz.bugün ise o şahsın adını hakiki atalarımızla-büyüklerimizle beraber yazıyorsunuz.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Ömer Emre 11 yıl önce Şikayet Et
    denizli. hocam denizli'ye ne zaman geleceksiniz? 3 yıldır sizi bekliyorum...
    Cevapla
  • kerim alakusoglu 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz. fatih, kanuni, yavuz.. mustafa kemal!
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Hasan Seyre 11 yıl önce Şikayet Et
    ilk sahabelerde..talutun askerleri idi... puperest(yani funun) toplumdan gelirken.öğrendikleri ustalığı, medeniyete çağrıyı ve 99 esmadaki her ismi çok iyi bilmekle tabiatla kurdukları sağlıklı iletişimi.tevhid inancıyla birleştirerek..adalet güneşini parlattılar.hak ve hukuka saygı duyarak..ırmağı geçerken.suyu kana kana içmediler. nehri sadece kendilerine döndürmediler. ama ikinci nesil(tebei) bu özelliği kaybetti. çünkü sahabeler gibi zanaat sahibi değillerdi. dünyayı güya ALLAH hesabına ona iyilik yapıyoruz diye terkettiler.memuriyete saptılar.tabiatla direkt iletişim kuran 99 esmayı unuttular. arzi sayfalardaki mektupları okuma yeteneklerini tümden kaybettiler. demirciliğin, gemiciliğin, konutların ustaları olan peygamber mesleklerini.ibadet yapıyorum diye dükkanı.secdeye tercih ettiler.
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    talut'un askerleri. hocam, bizim talut'un askerleri, çölü geçtikten sonra, kana kana su içmekle kalmadı, adeta nehiri kuruttular! yeni asker takviyesi lazım bize..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • badem ismet 11 yıl önce Şikayet Et
    hocam. şu kadın bakanı hakkında da birşeyler yazsanız, aileyi mahvetmek için farkında olmadan elinden geleni yapıyor maalesef, ALLAH ıslah etsin. başbakan da en az 3 çocuk desin dursun, ortada aile kalmayacak çocuktan bahsediliyor...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • programlayan 11 yıl önce Şikayet Et
    bismillah. şeyh imam gazali hazretleri, "minhâcü'l-Âbidîn" isimli kitabında zikretti: "hiç şüphesiz, hamd ve şükür, umduklarına kavuşup; istediklerini elde etmek isteyen, sâliklerin geçmeleri gereken yedi geçitin en sonuncusudur. (bir kişinin geçmesi gereken yedi geçit şunlardır:) 1 - ilim ve marifet geçidi 2 - tevbe geçidi. 3 - tuzaklar ve engeller geçidi: a) dünya b) halk, c) şeytan, d) nefis. 4 - dört büyük özürler geçidi. 5 - ibâdette teşvik eden duygular geçidi. 6 - ibâdetleri helak eden geçidi. 7 - şükür ve hamd geçidi. sevgili ağabeyim, motive edici yazınız vesilesi ile size teşekkür ederim. ALLAH (c.c) razı olsun. rabbim bizleri hamde erişmiş kullarından eylesin. bataklığında, viraneliğinde, hasetinde sabit kalmaktan korusun. (amin)
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat