Davut Dönemi ve siyaset
Davut Dönemi ve siyaset
Türkiye, cemaatler ülkesi. Dindeki her bir meşrep, bir cemaat olmuş. Allah'tan ki de öyle olmuş.

Yorumlar13

  • tomas diskayolis 11 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kavgası .... Ortada bazı yanlış giden şeyler var ki , bu yazıyı yazdınız . Partilerin misyonu yapacakları farklıdır , cemaatlerin olması gereken yer farklıdır . Ama bu tür kavgaların ortaya çıkması , sistemin halen doğru tesis edilmediğini gösterir . particilikle cemaatleri karşı karşıya gelmesi için , iki tarafında çıkar savaşına girmesi ve bu çıkardan dolayı birbirleri ile çatışmaları gerekir . Ki sizde tam olayın bu şekilde olduğunu söylemişsiniz . Türkiye nin zaten osmanlıdan beri sorunu , kitlelerine , insanlarına , doğru yolda yürümesini öğretemediğinden , ortak çıkarlarda , kimin ne yapması ve rolünün ne olmasını benimsetemediğinden ortaya çıktı . Buda çok bencil bir toplum olduğumuzu gösterir ve bu döngüde Türkiyenin büyük misyonlar gütmesi abesle iştigaldir .
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    cehalet işte... murat böçkün bey, "sizin gibi cahil"lerin gözü ameliyatla bile açılmaz! o yüzden hiç boşuna vakit kaybetmeden selam deyip geçmek ve sa'ye devam etmek lazım.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Murat BÖÇKÜN 11 yıl önce Şikayet Et
    efendi efendi senin bir gözün kördü bilirdik, meğersem diğeride şaşıymış... sen ne cahil adamsın mehmet ali bey, hakikatende çok kitap okuyan değilde çok kitap taşıyan biri olmuşsun.. önce şunu bilki akparti başka parti değil.. ve isterse o bazı cemaatler 3-5 oyu ile beraber gidip chp ye sığınsınlar.. yapmayacakları iş değil iyi biliriz. yeterki menfaatlerine dokunulsun.. takım tutmalarından belli olmuyormu cemaatlerin çizgileri.. ama bu millet ne cemaat bilir ne memeat.. ecevitten sonra akpartinin iktidara gelmesi sizin gibi acizlerin gözünü hala açmamışsa, benim gibi cahillerin gözü nasıl açılacak..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mehmet selim günel 11 yıl önce Şikayet Et
    aba altından. sopa göstermek gibi olmuş
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet bir batı projesidir kesinlikle katılıyorum.batı bunu inşa ederken. chpyi kullandı.abd ve israil bugün ortadoğuya yeni bir şekil veriyor.dün chpyi kullananlar bu gün akpyi kullanıyor.dün chpnin ve liderlerinin her yaptığı yanlışa kerametler uyduranlar vardı.bugün akpnin her yaptığı yanlışa kerametler uyduranlar var.aslında bundanda şu sonuç çıkıyor,chp=akp sadece zaman ve isimler farklı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • HASAN GAMLI 11 yıl önce Şikayet Et
    tarih. bizim yakın tarih diye okuduğumuz ve okullarda okuttuğumuz tarih bilgisi külliyen yalan.bir gün cumhuriyet tarihinin de yeniden ve gerçekte yaşananların yazılacağını ümit ediyorum.inşaALLAH bu günler de yakındır.yazının muhteviyatına tamamen katılıyorum.bu durumların farkında olan kişi ve kurumların da sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri gereklidir.kişisel ve örgütsel hırslar geniş dairedeki fütuhata engel olmamalı.yeni ufuklara açılan yollar derhal yapılmalı ve de kafası karışık olanlar da ilzam edilmelidir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • bilal seher 11 yıl önce Şikayet Et
    unutmayın. sn mehmet ali bey bilek güreşini acaba ak parti mi yapıyor yoksa hatırlayalım mit operasyonu adı altında başbakanı hedef alan bir grup mu?olayın ardından ağzı dolu dolu ALLAH ile korkutan lideri mi? yoksa o zaman dan beri aba altından hükemete köşe yazarları ile sopa göstermeye çalışan gazete mi?hala o gazeteye aboneyim ve aboneliği mi iptale az kaldı,hatalarından dönmelerini bekliyorum.fitne olmamak ve fitneye sebeb olmamak adına bu kadar ile yetiniyorum.siz elbette daha iyi bilirsiniz birde yok olmasa da küçülen azalan cemaatleride unutmayın.ALLAH müslümanları parçalara ayrılmaktan birbirine kin beslemekten muhafaza etsin.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • mehmet kıyak 11 yıl önce Şikayet Et
    rabbime binlerce şükür . ki artık bunları alenen söyleyebiliyoruz.mehmet ali bey teşekkürler size birzamanlar bunlar aklı selim kişiler tarafından bilinmekteyken ima dahi ediemezdi.teşekkürler tayyip bey birleştirici olduğunuz için.mekanın cennet olsun ulu hakan daha senin üstüne siyasetçi lider gelmemiştir (sultan abdülhamit han).
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kaan can 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHaın dini yeryuzund eldugu surece cemaatlerde olcaktır. peyganber efendmiz bir hadısi serifleirnde kıyamete kadar benım bayaragımı dalgalandırcak bir cemmaat bulunacaktır buyuruyor. insanların sosyalsemesi yardımlasma ve dayanısma duygularını karsılını bulması cemmatler eliyle olmakta .cemmatler toplumu harmanlayan birer yapı oyuzden kalkmalrını beklmeek abes insan oldugu surece cemmatlerde olcaktır. siyeset kurumu ise toplumun ihtiyaclarına cevap verebildigi olcude varlıklarını devamettirirler. bugun akparti yarın pak parti onemli olan ak partinin bu baglrı sıkı tutmasındırki varlıgını devam ettirebilsin.mileti ile br olan bir parti ise milleti ile var olmaya devam edecekttir.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Fırat Haspolat 11 yıl önce Şikayet Et
    cemaatlerin varlık sebebi ortadan kalktı.. cemaatlerin çıkış dönemleri laikliğin din düşmanlığı olarak algılanıp dinin ve dindarın baskı altında olduğu dönemlerdir. şimdi bu durum yavaş yavaş ortadan kalktığına göre cemaatlerin hizmetleri de devlet eliyle verilebileceğinden cemaat mefhumu önemini kaybedecektir. varlık sebebi ortadan kalkan bir oluşumun yaşaması mümkün değildir. cemaatler varlığını sürdürebilmek için baskıcı bir rejim taraftarı partiyi desteklemek durumunda kalır ki "böyle bir durum kıyamet kopsun diye zulme arka çıkan sapık topluluklardan" farkları kalmaz. şimdi cemaatlerin konsolidasyonu zamanı!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    sayin bulut harika bir yazi. ben bunu yillardir yorumlarimla anlatmaya calisiyorum. sizin yaziniz ilk bakista bambaska görünsede. akp liler kendilerini hicbir zaman yeterli görmemleri gerek. akp liler hicbir zaman kibirli davranmamasi gerek. akp her zaman herkesin fikirlerine ve elestirilerine acik olmasi gerekir. her elestiri bir fikirdir. bir nimettir. elestirileri düsmanlik olarak görerek kendi insanlarini bile kendisinden uzaklastirip ama bu ülkeye daima düsmanlik yapmis ve zarardan baska hicbir faydasi olmayan gruplari (elitleri) kendi insanindan üstün tutarsan bir gün gelir o elit gruplar seni ilk firsatta parcalar. fakat kendi insanin elestirilerini hic kale bile almayanlar böyle kaderede razi olmasi gerekir. hangi cemaat hangi vatandas bu ülkeye faydali oluyorsa onlarin katkilarini dikkate almaya mecburdur akp. yoksa menderes gibi yada özal gibi tasviye edilir.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    haddini bilmek yada haddini bildirmek. 1- devlet erkini kullanarak haddini bildirenleri halk sevmiyor 2- halka hizmete adananları halk seviyor ve halkın efendisi gibi davrananları halk sevmiyor 3- tayyip erdoğanı hiç kimse ama hiç kimse koltukları uğruna harcamamalı,eğer tayyibin bireysel manevra ve işaretleri olmasa geriye parti namına "eski bir hikaye" kalır..abdulhamit nasıl ki değerlidir ve yalnızdır..tayyibde değerlidir ve aslında yalnızdır..yalnız adamı millet biliyor...tayyib kendini üretirken halk da kimlerin ve nelerin tayyibi tüketmek istediğini biliyor ve bilecek..ne olursa olsun özünü hakka sunacaksın,hakka adayacaksın.o zaman dünya ve içindekiler sana adanır ve sana koşarak gelir..mekkeyi feth eden peygamber devesinin üzerinde secde halindeydi..her kim ki kendini halka rağmen,hakka rağmen fatih sanırsa yanılır ve feth olunur..
    Cevapla Toplam 18 beğeni
  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru. aynen katılıyorum
    Cevapla Toplam 16 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat