İnönü Stadı'nda yine çirkin olaylar

BJK-Diyarbakır mücadelesi başlarken sahada bütün güzellikler vardı. Ancak maç sonunda saha karıştı. Yumruklaşmalar itişmeler yaşandı, tribünden yabancı madde yağdı.

İnönü Stadı'nda yine çirkin olaylar
İnönü Stadı'nda yine çirkin olaylar
GİRİŞ 29.08.2005 00:10 GÜNCELLEME 29.08.2005 00:10

Beşiktaş-Diyarbakırspor mücadelesi müthiş bir atmosferde başladı. Tribünler 7'den 70'şe bütün taraftarlara açılmıştı. Ancak maçın hakeminin son düdüğünün ardından bu güzellikler yerini hoş olmayan görüntülere bıraktı.

MAÇ SONU GERGİNLİK

Karşılaşmanın bitiminde, saha içinde gergin anlar yaşandı. Diyarbakırsporlu oyuncular, karşılaşmanın hakemi Orhan Erdemir'e tepki gösterdi.





Bu sırada gerginleşen ortam üzerine kapalı tribünden Beşiktaşlı bir taraftar saha içine girerken, polis tarafından yakalandı.

Bu arada, Diyarbakırspor'un golünün ardından protokol tribünü önündeki bölümde yer alan Diyarbakırlılar'ın sevinmesi üzerine ortam gerildi.

Numaralı tribündeki Beşiktaşlıların tepkisi üzerine gergileşen ortam nedeniyle, maçı protokol tribününden izleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah müdahale etti.

Diyarbakırspor malzemecisi tribünlerden atılan bir maddeyi görevlilere teslim etti. Diyarbakırspor'un hocası Hüseyin Kalpar bu sırada saha içerisindeki futbolcularının soyunma odasına gitmesini istedi.

Diyarbakırspor taraftarları çıkış için güvenlik gerekçesi ile bir süre tribünde bekletildi.

Soyunma odasında da futbolcular arasında itiş kakış yaşandığı belirtildi. Bu karmaşa esnasında tavandaki demir blok İbrahim Toraman'ın başına düştü. İbrahim Toraman hastaneye kaldırıldı.

Maç sonrasında ise Beşiktaşlı taraftarların "PKK dışarı" şeklindeki tezahüratına, Diyarbakırlı yöneticiler tepki gösterdi.

DÜŞ KIRIKLIĞI

Beşiktaş, liderlik umutlarıyla çıktığı Diyarbakırspor maçında 1-1'lik beraberliği, karşılaşmanın uzatma anlarında bulduğu golle yakalarken, taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.





Karşılaşmadan 2 farklı skorla galip ayrılması durumunda 1.5 yıl sonra liderlik koltuğuna oturacak olan siyah-beyazlılar, İbrahim Toraman'ın son andaki beraberlik golüyle, ancak 1 puan alabildi. Beşiktaş, bu sezon evindeki 2. maçında ilk kez puan kaybetmiş oldu.

Öte yandan, Beşiktaş'ı lig tarihinde İstanbul'da hiç yenemeyen Diyarbakırspor, bu özlemine, uzatma anlarında yediği gol nedeniyle yine son veremedi.

Diğer yandan Ailton, Beşiktaş formasıyla çıktığı 4. resmi maçta ilk kez gol atamazken, kaçırdığı gollerle taraftarlarını üzdü.

GÖKHAN'IN ŞANSSIZLIĞI

Beşiktaşlı Gökhan, kafasına aldığı darbe sonucu, karşılaşmayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.





Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından Danimarka ve Ukrayna maçları için belirlenen aday kadroya ilk kez davet edilen genç futbolcu, maçın 72. dakikasında takım arkadaşı Koray ile çarpışarak yerde kaldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Gökhan'ın, beyin travması geçirdiği öğrenildi.

Gökhan'ın kafatasında çatlak olduğu bu geceyi hastanede geçireceği öğrenildi.

HABER 7