Usame bin Ladin için papatya falı

  • GİRİŞ16.05.2011 11:54
  • GÜNCELLEME16.05.2011 11:54

Usame öldü. Çünkü “Usame’yi öldürdük” diyenler öyle inanmamızı istiyor. Biz de öyle diyelim. Koroyu bozmayalım: “Usame öldü.” Anlaşılan o ki Usame imajını diriltenler bundan böyle “ölü Usame” imajı ile çalışacaklar.

Usame ölmedi. Usame bir tasarımdır. İnşa edilmiş bir imajdır. Barış dini İslam’ı savaş dini olarak görmek ve göstermek isteyenler için Usame imajı işe yaramıştır. Usame imajı milyonlarca kez çoğaltılarak sarıklı, cübbeli, sakallı adamların eli silahlı ve nezaketsiz insanlar olduğu fikri zihinlere yerleştirilir. Aynı fikir “Usame öldürüldü” haberiyle de diriltilecek ve ayağa kaldırılacaktır.

Usame öldü. Usame’nin hayatta olup olmadığı kimseyi ilgilendirmiyor. Usame’nin ölü olması, Usame imajıyla üretilen sözüm ona “İslamî terör”ü bitirmeyecek. Usame’nin diri olması da, kendini Usame düşmanlığı üzerinden var eden şer cephesini yok etmeyecek. Varlığı ile yokluğu birbirine denk olan Usame zaten ölüydü.

Usame ölmedi. Çünkü Usame üzerinden üretilen “terör” bu defa “Usame öldürüldü” üzerinden daha şiddetle üretilecek. (Bakınız: Pakistan, ölen 80 masum Müslüman). Demek ki ölü Usame diri Usame’den daha çok can yakacak…

Usame öldü. Çünkü “Usame öldü “diye üretilen yeni şiddet dalgası, daha şiddetli, daha acımasız, daha kitlesel ABD saldırıları için haklı gerekçeler üretecek. (Bakınız: Tasarlanmış 11 Eylül’e karşılık en az Irak ve Afganistan’da milyonlarca can!)

Usame ölmedi. Usame içimizde. Çünkü ABD yeni Usame imajlarına ihtiyaç duyuyor.  İslamî nezaketin temsilcisi Mevlânâ, Batı kaynaklı metinlerin çoğunda özellikle ve öncelikle “sufi” ya da “Farisî” kimliği ile öne çıkarken, Usame Bin Ladin isminin hemen önünde, açıkça “Müslüman terörist” unvanı yer alır. Duyarlı bir şairi “Müslüman” diye anmaktan kaçınan Batılı kolektif bilinçaltı sadece “terörist”e “Müslüman” olmayı yakıştırıyor. Demek ki “Müslüman” diye anılacak yeni terörist tasarımları “içimizde”.  

Usame öldü. Çünkü “Usame’yi öldürdük denize attık “ diyenler, savunmasız sivillere yaptıkları bunca eziyeti ve zulmü “Usame ölene kadardı” diye bir özürle açıklamak zorundaydılar.  Bu özrün kabahatten büyük olduğu ortada. Üstelik yeni kabahatler için bahane olacağı da açık.

Usame ölmedi. Usame’nin öldürüldüğü haberine açıkça sevinen ama Usame bahanesiyle öldürdükleri ya da ölümlerine sebep oldukları milyonlarca sivil için bu kadar açıkça üzülmeyenlerin hükmettiği dünya düzeni yeni Usame’ler üretecektir. Yeni Usame’ler bu egemen güçleri alt etmeye değil, yeni cinayetlerine yeni kılıflar bulmaya yarayacaktır.

Usame öldü. Başından beri ABD tarafından yönetilen Usame imajının  “Usame öldürüldü” imajına çevrilmesinin hangi emellere hizmet edeceğini birlikte seyredeceğiz.

Senai Demirci - Haber 7
senaidemirci@gmail.com

Yorumlar18

  • sanal doctor 12 yıl önce Şikayet Et
    sevgili okurlar. emperyalizmi anlayanlar onunla uğraşsınlar o zaman. Emperyalizmi sadece islamcılar anlamaz evet. Ama onu anlayan onunla uğraşır. Müslümanların anlayışlarıyla değil. Gidin emperyalistleri eleştirin. Okurları değil :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    ya çok sevgili okur. emperyalizmin siyonizmi anlamayı sırf kendinize has bişeymiş gibi görmekten vazgeçin.usa tamda bu şekilde düşünmemizi istiyor olabilirmi??
    Cevapla
  • fatih aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    bizdekilere.... ya sevgili okurlar burda anlatılmak isteneni birazcık anlayabilsek emperyalizmin siyonistlerin oyununu anlatmak için bir çaba sarfediliyor öyle müslümanların derdi ile dertlenmeyi de sadece kendinize has bir şey sanmayın...
    Cevapla
  • hüsamettin atılgan 12 yıl önce Şikayet Et
    senai bey. Barış dini İslam’ı savaş dini olarak görmek ve göstermek isteyenler demişsin.peygamberimiz kılıç peygamberi değilmiydi.size soruyorum vefatın üç gün kala üsameyi komutan tayin edip savaşa göndermedimi.ömrü hep cihadla geçmedimi.sizin böyle barış dini demekle cihadı yok saymıyormusunuz.böyle demenizle acaba yahudilerin,rusların,abd'nin ingilizin ekmeğinin üzerine yağ sürmüyormusunuz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • sanal doctor 12 yıl önce Şikayet Et
    sevgi peygamberi hz. İsa. Evet yaşasın sevgi ve şefkat peygamberi jesus christ imajı altında ezilen, kendi peygamberinin yaptığı savaşları yüz karası olarak görüp komplex ile savunmaya çalışan insanlara. Yaşasın hz.Muhammed ile hz.İsayı yarıştıranlara. Onu bekleyen yahudiler savaş peygamberi olarak tanımlıyorlardı. Dünyanyı ele geçireceğiz onunla diyorlardı. ÖMrü savaşlara hazırlık, savaş için yolculuk, sonra savaş anı, sonra geri dönüş ile geçti. Evinde kesintisiz bir şekilde 2 ay rahat oturmuşluğu yok. Ve ne garip, ömründe gül görmemiş bi insanı gül peygamberi yapın siz. Komplexlerinizde dirilsin islamç Yaşasın kutlu doğum noeli. Yaşasın jesus muhammed...(!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat