Evliliklere zarar veren korku
Evliliklere zarar veren korku
Kadın, başka bir kadın yüzünden "kocamı kaybederim korkusu" ile eşine karşı şüphe ve kızgınlıkla o kadar yanlış bir yol izliyor ki çoğu zaman başka bir kadına gerek kalmıyor

Yorumlar30

  • Kenan alkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözün bittiği yer....
    Cevapla
  • Şeddee 12 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Edacığım ifrat ve tefrite dikkat!. Ha bir erkek, ikinci evlilik yerine bir öğrenciyi okutsa, bir hastaya yardımcı olsa, bir fakirin elinden tutsa nasıl olur? Bunlar tartışılabilir ama ayetin hükmünü değiştirmez. İkinci evliliğe ihtiyaç duyan birine Rabbimiz ruhsat vermişse bize "işittik, itaat ettik" demekten başka ne düşer? Bugün resmen serbest yapsanız Türkiye de kaç kişi bu yola başvurur? Bu konudaki yasağın, gizli ilişkileri, dost hayatı vs.leri patlattığıda ayrı bir vaka! Rabbimiz bir konuda hüküm vermişse, toplumsal ve bireysel olarak bunda bir hikmet, bir incelik olduğu unutulmamalı ve kişilerin şahsını ilgilendiren işler, kişilerin tercihine bırakılmalı... Herkes kendi hayatını ayetler ışığında dilediği gibi düzenleme hakkına sahiptir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şeddee 12 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Eda'cığım ifrat ve tefrite dikkat!. Birden çok kadınla evli olmak, bir adamın birkaç hanımından biri olmaktan çok daha ağır imtihandır. Çünkü Rabbimiz bu durumda erkeğe "Adalet" şartını koşmuştur ki bu hiçte kolay değildir. Zaten çağdaş! dünya 2. evliliğe resmi onay vermeyerek, çok evlilikte adalet mekanizmasına ağır bir darbe vurmuştur. Üstelik 2. evliliği yapacak erkek, çocuklarından başlayarak, ilk eşine, onun ailesine kendi ailesine, arkadaşlarına vs.vs. bu evliliği izah etmekte buhran yaşayacaktır. Aynı şeyi sırasıyla ikinci eş olmayı kabul eden bayanda yaşayacaktır. Yani çok evlilik resmi makamlardan tutunda, tanıdığınız her bireye izah noktasına kadar dikenli tellerle kuşatılmıştır. Fakat bu her ne kadar nefsimize ağır gelsede apaçık bir ayeti görmezden gelmemizi gerektirmez. "Cennetin yolu nefse hoş gelmeyen şeylerle doludur" düstürü unutulmamalı... Allah korusun Kitap'tan bir hüküm eksiltmekte, eklemekte aynı derece korkunçtur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • emiirrhan 12 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamak istemeyenler var..... Şu yazıda aile müessesinin ayakta kalması, devam edebilmesi için kadınların boş yere veseveselere kapılmaması gerektiği ve sonuçları anlatılmaya çalışılmış. Kimileri hiç okumadan sadece yazara takıntılı olduğu için muhalif yorumda bulunmuş. Yazı 4X4 lük yazı okuyana, okuduğunu anlayana...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Mesut ILICA 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı olsun çok güzel gerçekleri dile getirmişsiniz... Aynı sorunlar benimde başımda hatta diyebilirim ki yaşadığım sorunların hepsi bu yazıda var..Yok seni takip edecem yok oraya gitme yanımdan ayrılma biraz geciktin nerdeydin vs...Yani aldatmayacaksan da zorla kafana sokuyor sanki..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    enteresan olan...!. ' 2 şer 3er 4 er kadın alın,oooh gel keyfim gel' tarzı şikayet eden bayanlara şunu sormak isterim; birden fazla bayanla birlikte yaşamanın müthiş bişey olduğuna dair bu ön yargınız nerden kaynaklanıyor? bunun cennetten bir şube olduğu konusundaki hüsnü zannınızın sebebi hikmeti nedir? yoksa narsizm,fenisizm varkında olmadan içinize işlemiş te kadın cinsiyetini,kadın tenini kutsar hale gelip kendi cinsinizi puta mı çevirdiniz? hakkaten sizce toplumda erkekler neden çok eşliliği değil de günübirlik ilişkiyi seciyor? y
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • enes zeren 12 yıl önce Şikayet Et
    okumayalım bir herşeyi biliyoruz.. artık okumayı bıraktık fikir sahiplerini de eleştirir olduk afferin bizlere zaten biz herşeyi biliriz okumamıza gerek yok. hele kimse de yazmasın çünkü biz herşeyi biliyoruz. iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • SEDA ELVER 12 yıl önce Şikayet Et
    DİĞER YAZILARINIZ REYTİNG ALMAYINCA. yeniden kadınları yani kendinizi aşağılamaya başlamışsınız, eğer siz gerçekten dürüstseniz bir de karısı tarafından aldatılan erkeğe boşuna eşinizi takip etmeyin diye bu yazıdaki gibi nasihatlerde bulunun da görelim, gerçekten siz HOMOFOBİKSİNİZ, bu da yaşadıklarınızdan kaynaklanıyor, ama neden suçun asıl sahibi erkek dururken kadına saldırıyorsunuz yoksa sizin zihniyetinizde dört kadın sadece bir erkek mi ediyor, erkeklere güç yetmez onlar kutsal diye mi düşünüyorsunuz
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Aniya Marek 12 yıl önce Şikayet Et
    Esra Elonu. Size hicbir yazinizi begenmedigimi ve kurtulusunuzun Esra Elonu'den ders almaktan gectigini soylemek isterim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    maşallah maşallah... cahilin alim hakkındaki şehadeti geçersizdir demişler..herkes kendi tasıyla kendi kabını kadarınca doldurur..ama her ne olursa olsun ille edeb ille edeb de demişler..! bu arada neden birilerinin iki eşliliğe maruz kaldığını da bazan anlamak daha kolay oluyor!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Eda Bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    faran. ben beni etkilediği için yazdım.size de tavsiye olsun diye. ister etkilenin ister etkilenmeyin umrumda da değil açıkçası...:)diğer ayete gelince..size emir kısımlarıyla daha çok ilgileniyorsunuz anlaşılan..alın o zaman ikişer üçer dörder..o da umrumda değil...hadi eyvallah.. her zaman bir sıfır öndesiniz..ne güzel de mi...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Eda Bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    faran. ben size kolaylık sağlasın diye tavsiye etmedim zaten onları..beni çok etkiliyor kur'an'ın ilk ve son inen ayetleri. sizi etkilemiyorsa etkilemez umrumda değil.sadece tavsiye verdim. canım öyle istedi. diğer meseleye gelince.madem size emretmiş alın ozaman ikişer üçer dörder....yakışır..hadi eyvallah!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ayhan bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Sayın sema hanım detaylı tesbitlerinize katılıyorum Genelde Kadın erkeği geçmişte ve şimdi kendine kayıtsız şartsız köle olarak görüyor Erkek ise kadını bir seks meyvesi olarak görüyor problem buradaki şüphelerden kaynaklanıyor Kadın kadın gibi davranmakla hafif ve aşağılayıcı kadın olduğunu söylemesede zannediyor bu erkeği dışarı itiyor aynı anlayış erkekte de var olunca ipler kopuyor kadın ayrılmak yerine intikamı hedeflediğinde ortaya cinayetler çıkıyor bu sorun erkeğin dışarıda cezbettiği birden çok kadın olduğu sürece ve kadınında erkeği aşırı kısıtladığında hep sürüp gidecektir kısıtlı
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Eda Bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    faran'a ve er kişi'ye. sn. faran; bakınız erkişinin tavsiye ettiği ayet: nisa-3:bakın ayetin devamında ne diyor: "Bu, doğru yoldan sapmamanız için daha uygundur" ayrıca ben de size ayet tavsiye edeyim sn. erkişi ve faran:Kur'an'ın ilk inen ayeti (Alak-1) ve hemen arkasından da Kur'an'ın en son inen ayetini (Bakara-281) peşpeşe okuduğunuz zaman etkisi gerçekten paha biçilemez... :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ibrahim kaymak 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yazarı kutluyorum. Sema hanım sizi kutluyorum. Dinsiz bir düzende, haramlar ve günahlar içinde yaşayan müslüman bir toplumda ilk defa müslümanların dertlerini dert edip birşeyler yapmak için çırpınıyorsunuz. Müslümanların saadeti için bu yazıları daha çok kişiye ulaştırmanın yolunu bulmamız gerekir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat