İslamcı trajedist hareket
İslamcı trajedist hareket
Daima hayat ve Kur'an ışığında insanın trajedisiyle ilgilenmiş biri olarak İslami harekete bakışım o günkü havanın estirdiği ideolojik ve sloganik duruşlar olmamıştır. Cemaat ya da oluşumların organik bir parçası da olmadım.

Yorumlar10

  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    yazar arkadar. sana sozum yok, "felekten bi yazi"m olsun demissin. icinde "ideoloji", sosyo-psikoloji" iki de referans (mesleklerini belirterek-yoksa anlasilmaz adamlarin sozu- mesela sosyolog) vererek dokeyim kurtlarimi demissin. Amenna.. kimsenin mutlugunda gozum yok. ama 5 paragraf suda bogulmak boyle bi seydir. Gelip bize derdini anlatsan, nasil uzuldugunu 1990 larda falan, cemaatlerle sorunlarini.. dinleriz seni.;) ama kalkip bunun uzerinden, 5 paragrafda bize bi islamcilik elestirisi yapicaksan.... oooooo isimiz var seninle.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    ilerle me zihinde biter. iki adim geri atacaksin,;) fazla degil iki adim. bu ilerleme kavrami ataturkun guzel yurduma bi hediyesidir. otobustede sk sk duyarsin"beyler ilerleyelim" ama o farkli. bizim ki ataturk le alakali.. "olmuyor beyler boyle.. ilerleyelim Bati aldi basini gitti, bak biz hala.. topu dizimizde saydiriyoruz." Once, guzel kardesim, Islam kutlurunde, Ogrenerek ilerlenmez! Hatirlanarak ilerlenir. bizi bati dan ayiran budur. bizim bi kaynagimiz vardir, gobegimizin bagli oldugu.. kalbine donersin. bizde ilerleme yoktur! hatirlamak vardir. geri gittikce hatirlar, hatirladikca parlak oluruz. ampul kivamina gelince, gerisi sehadet insallah;)
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    zihin, ilerleme..;) trash. "zihnen en ileri seviyeye sahip" var mi bunun bi makinasi hasan seyre? fise takip olcuyor musun.. "abi bu grup iyi, seneye uzaya cikarlar, cok ileri bunlar". ne sacmaliyorsun sen??? "cehalet zincileri" dedigin nedir senin"? en iyi batili olabilmek mi??? yani cahil degiliz dediginde asklina en modern basotrusunu takip, takim elbise giyen biyikli abilerin mi geliyor senin? Senin cehalet tanimin nedir Hasan??? cehalet taniminin kaynagi nedir senin Seyre? Bati'nin kavramlari uzerinden Musluman ulke'ye dustur mu cekiyorsun?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hasan Seyre 11 yıl önce Şikayet Et
    İlerleme Zihinde başlar.. İslam toplumları içinde Zihnen en ileri seviyeye sahip ve cehalet zincirini kırarak Medeniyete çok yakınlaşmış ve Uluslarası ölçeği yakalamış olan bir gurubun Dünyanın yüzlerce Ülkelerinde binlerce okul açarak yakaladıkları Eğitimdeki başarı seviyesi, kurdukları Tuskonlarla hedefledikleri sanayi düzeyi maalesef İlerlemiş ülkelerin 1960 lardaki seviyesine yakın bir yerdedir.Bir ölçek vermek gerekirse şu anki Türkiyenin gelişmişlik indeksi neyse Cemaatin başarısısda odur.Türkiyeye bu altyapıyı kazandıran ruh, İslam ülkelerinden ayrıştıran mentalite ise Doğu dindarlarındaki hurafe kaynaklı tutuculuğu,zor kullanarak kıran ve Nazari ilimlerdeki eğitimin önü sonuna kadar açılarak,Özgür iradeli insanların yetişmesinden kaynaklanmaktadır.Birçoğumuz İslamın yanlış öğretilmiş haliyle yetiştiği için.Alıp başını gitmiş Batlılılara yetişmek için Eğitimde ve insan yönetiminde radikal değişmeler zorunlu idi.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    cematler iyi ki var. her cemaat belki de kurandan bir ayettir..zira kuranın tamamı olmasada bazı ayetleri ilke edinilmiştir..ve bu halleriyle cemaatler birbirlerine baktıklarında aslında islamda ve kuranda olduğu halde yapmadıkları ayetleri görürler. ve göremiyorlar ise gerilemeye,azalmaya ve yok olmaya mahkum oluyorlar..düşün ki bir cemiyet ilmi bayraklaştırmış,bir cemiyet zikri bayraklaştırmış,bir cemiyet hayır hasenatı bayraklaştırmış,bir cemiyet fikri bayraklaştırmış.eğer cemaatler birbirlerini okuyabilirlerse şunu göreceklerdir "islami olan cemaatler kendi eksiğini gideremedeği anda zayıf kaldığı kanadı güçlendiren bir cemaat zuhur eder" ve bütün cemaatlerin bayraklarını toplarsanız ortaya islam bayrağı çıkar..herkesin elinde ki bayrak tek başına islamın hepsi değildir..islamın hepsi olmaya aday olmayan fikirler değişime ve dönüşüme yani ki mutasyona uğramaya mahkumdur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    farzedin ki islami cemaatler olmadı. mahallemizin,sokaklarımızın,toplu taşıma araçlarının alacağı halleri düşünün..islam,kişi ile fıtratın uyumudur..komşunun aç halini düşünmektir,infakların yapılmasıdır,eğitim kurumlarına,hastane gibi kurumlara hayır sahibi vatandaşların bağışlar yapması ve okulu hastaneyi hayrına yapıp devletine milletine bağışlamaktır..okuyana ibret gözü ile bakmak onu gözde görmektir..islam kişinin nefis muhasebesi yaparak kendi yanlışlarını otokontrolle düzeltmesidir..onlarca okulda onlarca temiz yüreklerin yetişmesidir,rehberlerin önderlerin yetişmesidir,milli servetin tüketilmesi değil milli servetin üretilmesi ve katma değerlerin katılmasıdır...islam hem kendi hem başka milletlerin işledi cinayetlere göz yummamasıdır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    yakın dönemlerin bütün islami denilen cemiyetleri yok sayın farzedin ki onlar hiç olmadı... tarikatlar olmadı,kuran kursları olmadı,diğer cemiyetler olmadı..hepsini yok sayın..günümüzde de her cemaatin ve fertlerin artık bu işlerden vazgeçtiğini düşünün..türkiye toplumu nasıl bir toplum olurdu??arsız,hırsız,güçlü olanın güçsüz olandan kolayca lokma koparıp aldığı,bir kaç gencin park ve bahçeleri mekan tutup geleni geçeni haraca bağladığı,cadde ve sokaklarda araba park edenlerden paraların alındığı,para vermeyenlerin arabaları çizdiği,mahkemeye düşenlerden adamı olanların kurtulup,adamsızların zındanlarda süründüğü,fakir olanın varlıklı olanın kölesi görüldüğü,mevkisi olanların mevkisi olmayanlara tepe bakışlar attığı ve örnekleri çoğaltmak mümkündür...televizyonlarda genç kızların her gün her saat,güzellik yarışmasına girdiği,dizi filmlerin ve sinemanın bel altı çalıştığı,her gün yeni yeni arayın beni 0900 denilen hatlara yernilerinin eklendiği
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Siyahnur yorumunuzun sonucu "küçük cihatı kazananlar büyük cihatı kaybetmişlerdir". Yorumunuzun başlığında yanlış anlaşılır diye yorumunuzun sonucunu özür dileyerek yorumsuz yazdım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı zırvalar. Büyük cihat küçük cihat.. İslamı hep bir siyasi görüşe meczetmek, devası kolay olmayan sari bir hastalıktır. İslamiyet her daim siyasetin, ticaretin, örf ve adetin fevkinde olmuştur ve kıyamete kadar da olacaktır. Vaktiyle mücahede eden kesimin kısmı a'zamı hala mücahedesine devam etmektedir. Fakat şartlar değiştiğinden farklı mecralara yönelmişlerdir. Amma velakin artık kenara çekilmeleriyle onların yerine bu mücahedeyi devranlar maddi olarak daha müreffeh bir duruma geldiklerinden ve istibdab azaldığından dünyevileşme olmuştur. Allah Rasulu Tebük seferinden dönerken ashabına küçük cihattan büyük cihada döndüklerini söylemesi üzerine bu harbden daha büyük cihatın ne olduğunu sorduklarında nefisle olan mücahededen bahsetmişti. Yai küçük cihatı kazananlar büyük cihatı kaybetmişlerdir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    İslam Dini özgürce yaşanabilirse trajedi(üzücülük) olmaz. Toplum sonuç sorgulaması din'le yapılmamalıdır
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat