Yerli otomobil TOGG'a Honda dopingi

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda'nın tecrübesi, yerli otomobil TOGG için kullanılacak. Honda'nın fabrika müdürü Murat Akdaş ve ekibinin TOGG'a geçişinin ardından, şimdi de işsiz kalan nitelikli personel projeye dahil edilecek.

GİRİŞ 12.11.2021 06:02 GÜNCELLEME 12.11.2021 11:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki fabrikasını kapatan Japon otomotiv devi Honda'nın tecrübesi, yerli otomobil TOGG'a aktarılıyor. Honda'da çalışıp tecrübe kazanan ancak fabrikanın kapanmasıyla işsiz kalan nitelikle personelin, TOGG çatısı altında toplanması planlanıyor. İlk olarak Honda'nın Fabrika Müdürü Murat Akdaş ve 63 kişilik ekibi TOGG'a geçti. Honda'dan ayrılan diğer nitelikli elemanların da fabrikanın kurulması sonrasında işe alınması gündemde.

HONDA'NIN EN DEĞERLİSİ TECRÜBESİ

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Honda'daki en önemli şeyi aldık" açıklamasının ardından Japon otomotiv devinin kapanan fabrikasının müdürü Murat Akdaş ve 63 kişilik ekibin TOGG'a geçiş yaptığı ortaya çıkmıştı.

TOGG'dan resmi açıklama: Yerli otomobile Honda'dan çok özel transferTOGG'dan resmi açıklama: Yerli otomobile Honda'dan çok özel transfer

Murat Akdaş kimdir? Yerli otomobil TOGG'a transfer olan Murat Akdaş'ın biyografisiMurat Akdaş kimdir? Yerli otomobil TOGG'a transfer olan Murat Akdaş'ın biyografisi

GÖRÜNTÜDEKİ EKİP

Transfer olan ekip, TOGG'un prototip atölyesinde çalışıyor. Tekniker ve operatörlerden oluşan ekip TOGG'un gövdesini yapıyor. Geçtiğimiz günlerde TOGG sosyal medya hesaplarından üretim ve montaj sürecine ilişkin görüntülerini yayınladı. Herkesi heyecanlandıran o videoda aracın montajını yaparken görüntülenen teknik personelin, Honda'dan transfer edilen ekip olduğu öğrenildi.

ÜRETİM SORUMLUSU HONDA'DAN

Transferin yıldız ismi olan Akdaş, TOGG'da kritik görevler üstlendi. 1997 yılında çalışmaya başladığı Honda Türkiye'de Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Akdaş, TOGG'da inşaat proje yönetimi ve üretim sorumluluğu pozisyonlarında görev yapacak.

TRANSFER DEVAM EDECEK

TOGG yönetimi yola ilk çıkıldığında "Türkiye'de otomotiv sektöründe üretilen bütün değerlerin TOGG bünyesinde yeni bir değere dönüştürülmesi" için çalışılacağa belirtilmişti. Bu kapsamda Honda'nın kapanmasıyla işsiz kalan diğer nitelikli elemanların da, fabrikanın ve üretim bantlarının kurulmasıyla istihdam edileceği öğrenildi.

Öte yandan TOGG'un üst düzey yöneticisi Gürcan Karakaş, C segment sedanla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 38
  • 6363 2 yıl önce Şikayet Et
    TOGG Her yıl kendini yenilemesi lazım yerinde bir anlaşma tecrübeli honda cıları alması bu arada hafif ticari araç yapmayı da düşünmeliler şu an dunya daki otomobil üreten markalar hepsi elektrikli araç yapmaya gayret ediyor togg un bir avantajı direk elektril li araç üretimi yapması bir avantaj dır. yeni markalar üretmesi lazım.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Honda nın bu ülkeden çıkışının bir sebebi varmış ,
    Cevapla
  • Ali veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş sebebi
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok akıllıça bir karar olmuş.
    Cevapla
  • emrullah_15 2 yıl önce Şikayet Et
    kralsınızz gurur duyyorum bu haberlerı gorunce mıllı vatan evlatlarının onunu acınca neler yapıyoruz daha bu baslangıc 2023 sonrası dırek uzaya
    Cevapla
  • İsmail K. 2 yıl önce Şikayet Et
    180 km ile sınırlandırılması dünya piyasasına cıkması için ilk TAKOS. bakalım daha ne tavşanlar cıkacak şapkadan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle