"Türkiye ekseni" inşa ediliyor siz hala anlamadınız mı

  • GİRİŞ21.09.2022 09:03
  • GÜNCELLEME21.09.2022 10:32

İç siyasi tartışmaları bir kenara bırakıp Ankara'dan, Semerkant'a oradan New York'a uzanan seyahatimizin son günündeyiz. Ve heybemize Doğu'nun ve Batı'nın bir çok iyi ve bir çok kötü anısını doldurup memlekete dönüyoruz... Nasipse.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Semerkant'ta Şangay İşbirliği Teşkilatı'nın özel davetlisi olarak bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na seslendi. Erdoğan'ın neler söylediğini yeniden uzun uzun aktaracak değilim. Çünkü haber7.com'da tüm detayları okudunuz.

Ben size bir kaç hususu hatırlatacağım o kadar.

Erdoğan BM'de ve yine, "Dünya 5'ten büyüktür" dedi. "Daha adil bir dünya mümkündür" dedi. Muhataplarından adil bir dünya için gösterdiği çabaya destek istedi.

"DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

Adil bir dünya için... Refahın paylaşıldığı bir dünya için.. Her fırsatta ve her ortamda "Dünya 5'ten büyüktür. Daha adil bir dünya mümkün" diyen Erdoğan, 1945'te kurulan düzenin şu anki dünya sorunlarına çözüm üretmekte yetersizliğine işaret ediyor.

Erdoğan, BM'de, mazlum coğrafyaların, mazlum halklarının sesi oldu yine. Ne Suriye'yi, ne Filistin'i, ne Irak'ı, ne Libya'yı, ne Afganistan'ı, ne Rohingya Müslümanlarını es geçti.... Ne de Ege'nin serin sularında hayatlarını kaybeden çocukları, kadınları es geçti..!

Yine, ne Ukrayna krizini ve dramını, ne Afrika gerçeğini unuttu. BM'de tüm taraflara "Adil bir dünya düzeni kurabiliriz" dedi.

Onu duyanlar oldu, duymayanlar oldu... Duyup da duymamış gibi yapanlar oldu!

Olsun... Bıkmadan usanmadan, yüzlerine yüzlerine gerçeği söyleyen bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı var.

Çıktı ve aslında bütün bu yaşadığımız sorunların birincil müsebbipleri olanların yüzlerine söyledi.

TÜRKİYE EKSEN DEĞİŞTİRMİYOR, TÜRKİYE EKSENİNİ İNŞA EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semerkant'ta Asya'nın güçlü liderleriyle bir araya geldiğinde "Türkiye'nin ekseni mi kayıyor" diye cümleler kuranlar, New York'taki Türkevi'nde gerçekleştirilen ikili ve toplu görüşmeleri yakından takip etmiş olsalardı... İnanın bu kez de "Türkiye ekseni bu olsa gerek" derlerdi.

Çünkü, Doğu ile de Batı ile de eşit ilişki geliştire bilen bir Türkiye perspektifinin ete kemiğe bürünmüş halidir Erdoğan! Ve Türkiye her hangi bir eksene kaymak yerine kendi eksenini inşa etmekle meşgul bu günlerde!

Cumartesi gününden şu ana kadar sadece BM Genel Kurulu'nda konuşmadı... Neredeyse her 2, 3 saatte bir ikili görüşme, her gün bir kaç toplu görüşme gerçekleştirdi, Erdoğan. Heyetteki bakanların muhataplarıyla yaptıkları görüşmeleri hiç saymıyorum bile!

Alman Şansölyesi de var aralarında, Japonya Başbakanı da, Güney Kore Başbakanı da, Finlandiya lideri de, İsrail Başbakanı da...

Yahudi Toplumu da var, Müslüman cemaat temsilcileri de...

Erdoğan, Amerika'nın doğu yakasının başkenti sayılabilecek New York'ta bir dünya lideri olarak muhataplarıyla görüştü, görüşüyor. Tıpkı 6 gün önce kadim şehir Semerkant'ta görüştüğü gibi.

Kimilerine göre "çok uzaklarda" olduğu sanılar sorunları önlerine koyup, "Gelin bu küresel etkileri olan sorunları birlikte çözelim" diyor.

Kovid ve Ukrayna krizi sonrası dahada bozulan dünya düzeni için,  "Ortak kaderimizi etkileyen sınamalara karşı ortak gündemle harekete geçmemiz gereken bir döneme girdik" diyerek uyarıyor.

Dünya gıda güvenliğinden, enerji krizine, terörle mücadeleden, ekonomik işbirliğine kadar her konuda görüş alış verişinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuklalarla değil kuklacılarla görüşüyoruz" demişti bir keresinde.

Bu New York ziyaretinde BM'de yaptığı konuşmada, terörün hamilerine doğrudan uyarılarda da bulundu.

Hadsizliğin zirvesine çıkan Yunanistan'ı da hatırlattı. Suriye krizinde mülteci durumuna düşmüş insanları da...

Doğu ile Batı'ya yaptığımız seyahati tamamlıyoruz. Ve seyahatin sonunda zihnimize kazınan ifade şudur: "Türki sadece Türkiye değildir! Türkiye sadece ne Doğu'ya ne Batı'ya aittir. Türkiye, jeopolitik konumunun da gereği, iki dünyaya da aittir."

Türkiye ekseni inşa ediliyor, siz hala anlamadınız mı!

Yorumlar78

  • @HayatiSir 1 yıl önce Şikayet Et
    'Great Reset’ dedikleri şudur; insanı ve tüm yeryüzünü sıfırlamak. Ne varsa ama! Ne kadar değerimiz varsa. Ahlak. Din. Mahrem alan. Hepsini. Dostluk, arkadaşlık. Aile ilişkisi. Ve cinsiyet kaymaları. Çok tehlikeli bir akış. Topyekûn uçuruma sürükleniş!.. Ey biyolojik savaş mağdurları. Grafen sonrası tüm dünyada kalp krizları çok arttı. Ve düşük sayısı. Bir ses verin artık! Hesap sorun!.. Bu ülkenin aydınları da uyuyorlar. İnsan nesli tehlikede diyoruz. Onlar iPhone’un yeni modelinin peşindeler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • şeref ünlü 1 yıl önce Şikayet Et
    içerimizdeki ermeni sevdalıları ve türk düşmanları dışarıda kuklacılar başkanın Allah yardımcısı olsun.Bu kadar badireler atlattık yine ayaktayız Elhamdülillah
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Elhak 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha adil bir Türkiye de mümkün.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil mümkünse yaz arkadas. Mümkün deyip oturma. Eger gercekten mümkünse bunu herkez gerceklestirmek ister.
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne doğu ne Batı Türkiye kendi eksenini oluşturacaksa ilk önce ülkede uygulanan küreselci politikaları silip atmalı, küresel yapılanmaları tasfiye etmeli, küreselci elemanları yönetimden uzaklaştırmalı. Ülkede şeytanilerin borusu öterken, küreselciler bütün köşeleri tutmuşken inandırıcı olamazsınız. Açıkça 'Biz küreselci değiliz, insanlığa ve insani değerlere düşman olan şeytani küresel bir düzeni reddediyoruz, insanı ve insani değerleri üstün tutan adil bir sistem kuruyoruz.' diye bütün dünyaya ilan edin. Biz de bunu görelim ve bütün gücümüzle size destek olalım.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve avrupa ile rusya kapışırken kahraman İslam ordusu Suriye'ye tam girip oradan'da aşağıya doğru iner hacı olur gelir inşallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat