Hanefi Avcı kahraman mı hain mi?

  • GİRİŞ29.09.2010 15:29
  • GÜNCELLEME29.09.2010 15:29

Sizce de yaşananlar çok tuhaf değil mi?
Hanefi Avcı’yı düne kadar cemaatin adamı olmakla suçlayanlar onların tabiriyle söylüyorum Fetullahçı diye etiketleyenler şimdi birden bire Hanefi Avcı’ya kahramanlık  öyküleri düzmekle meşgul.
Neymiş Susurluk’u deşifre etmiş, çok başarılı operasyonlar yapmış, Türkiye’deki mafya düzeninin tekerine çomak sokmuş falan filan…
İyi de kardeşim Hanefi Avcı bu işleri yaparken arkasından etmedik lafları bırakmayanlar, arkasındaki güç olarak cemaati işaret edenler, sürekli cemaat polislerine gönderme yapanlar siz değil mi idiniz?
Şimdi kalkmışsınız Hanefi Avcı’yı yere göğe sığdıramıyorsunuz.
Hangisi gerçek; dün cemaat polisi deyip ötekileştirmeniz mi yoksa bugünkü kahramanlık nutuklarınız mı?
...
Aynı tezat cemaatin bakış açısına da yansımış durumda.
Avcı, cemaate hizmeti dokunmuş, cemaatle içli dışlı hatta çocuklarını cemaatin kolejlerinde okutacak kadar Fetullah Hoca’ya bağlı biri.
Cemaat için düne kadar makbul olan bir isim Hanefi Avcı.
Ta ki cemaate yönelik bir dizi suçlamaları içeren kitabı kaleme alana kadar.
Cemaatin Avcı’yı “düşkün” ilan edişi, malum kitabın piyasaya çıkışıyla başlıyor.
Zımmi bir anlaşmayla cemaate yakın çevreler Avcı’ya karşı ellerinden geleni arkalarına koymadılar.
Hatta cemaat Hanefi Avcı’ya  isim bile taktı; “İkinci Nurettin Veren”
Avcı’ya takılan bu isim çok anlamlıydı.
Şimdilerde ulusalcılarla at koşturan Nurettin Veren, bir dönem cemaatin en önemli isimlerinden biriydi.
Ağabeyler arasında yeralan Veren’in düşkün ilan edilmesi ise cemaate yönelik iddialarını kamuoyuyla paylaşmasıyla birlikte başladı.
Veren cemaat tarafından hain ilan edildi, dışlandı, hatta Veren’in yabancı bir istihbaratın ajanı olduğu bile iddia edildi.
Şimdi aynı sürecin fitili Avcı için ateşlendi.
Ancak her iki tarafın Hanefi Avcı için söylediklerini inkar edercesine birbiriyle çelişen açıklamaları inandırıcılıktan o kadar uzak ki.

Hanefi Avcı, kitabında son dönemde cemaat komplosuyla karşı karşıya olduğunu iddia etse de, ortaya çıkan bilgi ve belgeler Avcı’nın çokta masum olduğunu göstermiyor.
Avcı, tutuklanıp cezaevine girmesiyle sonuçlanan sürecin sorumlusunu başka yerde aramasın.
Aynaya baksın, kendisiyle hesaplaşsın.
Avcı’yı tanıyan onunla birlikte mücadele etmiş emniyetçilerle sohbetlerimde ondan hep övgüyle sözettiler.
Sözbirliği etmişcesine “Hayır böyle bir olayların içinde olması mümkün değil”dediler.
Şimdi ortada öyle çelişkili bir durum var ki insan, hangisine inansın şaşırıp kalıyor.
Bir kesime göre O , görevini başarıyla yerine getirmiş kahraman bir polis.
Diğerine göre, illegal ilişkilere bulaşan görevini kötüye kullanan biri…
Anlaşılan Hanefi Avcı meselesi daha çok su kaldıracak.
Gerçeklerin tüm boyutlarıyla ortaya çıkması için ise zamana ihtiyaç var!

Ahmet Gemici - Haber 7
gemici@kanal7.com

Yorumlar9

  • murat kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    Gemicinin kitabı. Kiatbı okumayanların yazıları sırıtıyor ben kitabı okudum gerçekten kendi deyimi ile Zülfi yare dokunmuş.Zaten başına gelecekleri de kitapta yazmış süpr iz yok.KPSS sorularını 5 gün önce dağıtan kişi yada kişileri henüz yakalayamayan sistem avcıyı hemen tutukladı.KPSS hırsızları gündemden düşüyor sayın yazar bunu gündeme alsa ne güzel olur.Dört tane sınav şebekesi mensubunuki(soruların önceden sızdırılması ile ilgisiz bunlar sınav sırası kopyacısı)içeri atmakla bu mesele hallolmaz.Avcının işaretine bakın.
    Cevapla
  • murat kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    yazıcı. uzun zamandır sayın gemici tatildeydi galiba işin doğrusu yazısınıda okumadım sadece başlığa ve giriş kısmına baktım.Ben sayın gemiciyi Bir yiğit vana gitse gör başına neler gelir yazısı ile tanımıştım.Hiç sevmediğim biri olan baykal için yazdığı vanlılar ona ikramda kusur etmediler sadece domates değil yumurta vs ikramındada bulundular yazmıştı.Yumruk olayı nı ve van olayını her kesim lanetlerken alkışlayan bir yazıcıyı ciddiye alıp okumuyorum...
    Cevapla
  • necmettin tiryaki 13 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler ahmet gemici.. olayı bir güzel özetlemişsin.dogan medyası ve onun gibiler hanefi avcının kitabına balıklama atlamışlardı olayların bu noktaya gelecegi alel acele yazılan kitaptan belliydi.adam dinlemeye takıldıgını arkadaşlarından ögrenince aklınca kitapla önleyici vuruş yapmayı denemiş.ama eline yüzüne bulaştırmıştır.bence kadınla ilişkisi baykal gibi kameraya mutlaka alınmıştır.yazıklar olsunki böyle emniyet müdürüne polis katili bir örgütle içli dışlı olmuş kendi meslektaşlarına hakaret edebilecek kadarda alçalmıştır.
    Cevapla
  • ilker yalnizoglu 13 yıl önce Şikayet Et
    Gemici ardeş....!!!. Bu kadar da taraflı yazılmaz ki canım... Hadi ordan be...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • nazim manav 13 yıl önce Şikayet Et
    her seyin zamanlamasi cok onemlidir..!. kahramanlar ejderhayi once buyutup sonra oldurerekmi kahraman oluyorlar acaba,,yani ejderha ufakkene niye halledilmiyor bu hikayelerde sansasyonmu bu isler yoksa kafa karisimimi..her sey birnevi korku filmi halini aldi dunyada huzura calisan yok bence bu gidisle insan oglunun sonu stresten olacak,,evde stres,,iste stres,,tatilde stres,,okulda stres,,ne olduk stersi,,ne olucaz stresi,,batiyoruz stresi,,dagaliyoruz stresi..vay be huzura bir gun bile ayiramama streside eklendi listeye..hadi iyi stresler.....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat