Sefil bir zihniyeti ifşa ediyorum

  • GİRİŞ10.07.2020 09:48
  • GÜNCELLEME11.07.2020 09:48

3 Temmuz 2020 tarihinde, Haber7’deki köşemde yayınlanan “İsrail'in Arap Kolonileri” başlıklı yazıma ‘’İsrail Ankara Büyük elçiliği ve İstanbul Konsolosluğu resmi Facebook’’ sayfasında  İsrail Maslahatgüzarı Sayın Roey Gilad'ın antisemitizmin arkasına gizlenerek şahsımı hedef alan ‘’Sefil zihniyeti ifşa etmeye karar verdim’’  (1) yazısını okuyunca ‘’Sefilleri’’ oynadığını gördüm. 1. Dünya savaşından sonra batılı emperyalist sömürgecilerle işbirliği yaparak işgal ve gasp ettikleri Filistin topraklarında  ’’Uluslararsası Hukuku ve İnsanlık Haklarını’’ çiğneyerek 50 yıldır Filistin halkı üzerinde estirdikleri devlet terörünü, zulmünü ve soykırımını yok sayıp  masumane ve mağdurane rollere bürünüp ‘’Anti semitizm’’ limanına sığınmasına da hiç şaşırmadım.

 

 

Sayın Gilad her şeyden önce şunu iyi bilmeli ki; Biz, ‘’Yaratılanı yaratandan ötürü seven’’  İslam Medeniyet ve Kültürünün yetiştirdiği müslüman bir milletin evladıyız. Bizim tarihimizde,  dünyamızda hiçbir ırkçılığa yer yoktur. Biz Yahudi'nin de, Hıristiyan'ın da, Müslümanın da üstünlüğünü ırkında değil,  ‘’Allah’a yakınlığında’’ (2) gören ve arayan bir milletiz.

Bizi antisemitist olarak suçlamadan önce Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetinde ve halen şu an aramızda Musevilerin nasıl özgürce yaşadığını bilmemesi ve görmemesi mümkün değil. Her insanın ve milletin yaratılışta Hz. Adem ve Havva'ya dayandığına ve başlangıçta kardeş olduğuna inanan bir din ve kültüre bağlı zihniyetimi ‘’Sefil bir zihniyet’’ olarak nitelemek arkaik tarihi bir saplantının yansıması olsa gerek. Sefillik; ancak kardeş katili Kabil soylulara yakışan bir sıfattır.

 

 

İsrail milletinden olmadığı için kendi vatanından kovulan, evleri başlarına yıkılan, aileleri dağıtılan, çocukları yetim ve öksüz bırakılan babaları ve anneleri hapisanelerde çürütülen Filistinlileri savunan ve onların acılarına ortak olan milletimin hislerini dile getiren bir yazar olarak ben mi sefilim, yoksa; onlara insan gözüyle bakmayan, evlerindeki köpekleri kadar bile onlara saygı göstermeyen ve değer vermeyen apartheit İsrail rejimi ve onun tarafında yer alan modern Kabiller, Nemrutlar, Firavunlar, Hitler, Missolini ve Stalin zihniyetine sahip olanlar mı sefil’dirler?

Sayın maslahatgüzar, ait olduğum İslam dini ve kültürü ile fikir ve düşüncemin asla antisemitizm ile bir alakası ve bağlantısı yoktur. Eleştirdiğim ve karşı çıktığım işgalci, faşit, terörist  İsrail rejiminin hukuk tanımaz despot politiklarının insanlığa karşı işlediği cinayetler ve katliamlardır. Biz müslümanlar olarak Nemruda başkaldıran put kıran Hz. İbrahim'in milletinden olmaktan hep şeref duyduk ve şeref duyarız.(3)

Sayın Gilad bizim garazımız; güç sarhoşu, güce tapan Nemrud ve Firavun’un çağdaş temsilcileri olan ve tarihten de asla ders almayan şımarık ve hadlerini aşan diktatör ve faşist yönetimleredir. Ne yazık ki, İsrail’in Filistin halkına yönelik zulüm ve politikalarını eleştirmemi antisemitist  (Yahudi düşmanlığı) bir yaklaşım ve zihniyet olarak nitelemeniz, sizin ve temsil ettiğiniz zihniyetin ikiyüzlülüğünün acınası sefiletini yansıtıyor.

Filistin'i ve Kudüs'ü işgal ve ilhak eden İsrail Faşizmine ve Emperyalizmine karşı onurlu duruşumuz şahsım ve kurumum için bir utanç kaynağı değil, bilakis; ilkeli bir duruş ve onur meselesidir. Bu duruşumuz, Türkiye basını ve Türkiye kamuoyu için de bir talihsizlik  değil,  azizi milletimizin onurlu zihniyetine karşı duyduğumuz vefa ve saygının ifadesidir.

Ayrıca, özgür ve bağımsız Türkiye basını ve kamuoyunun talihsizliğini düşünmek Filistin'i ve Kudüs'ü işgal etmek için dün; batılı emperyalistlerle Osmanlıyı arkadan vuran, bugün; on binlerce Filistinliyi öldüren ve masum Mavi Marmara Yardım Gönüllülerini uluslararsı sularda şehit eden, imkanı olsa Türkiyeyi bir kaşık suda boğmak isteyen emperyalist, faşist bir devlet zihniyetinin temsilcisine düşmez.

Hiç tasalanmayın sayın Maslahatgüzar! Avrupa ve Amerika'da gelişen faşist eğilimler ve hareketler Türkiye'de verimli bir zemin bulmaz. İsrail'de Türkiye'ye karşı var olan ırkçı Türkiye düşmanlığı ve nefreti gibi, bizim topraklarımızda asırlardır olmayan musevi düşmanlığı bundan sonra da olmaz. ‘’Sefil’’ diye nitelediğiniz zihniyetimizde  mazlumun Musevi, İsevi, Müslüman, ataist ve hangi millete ait olup olmadığı sorulmaz.

Son olarak, 1492 de Ispanya'dan II. Ferdinand’ın baskısından Musevileri kendi donanmasıyla Selanik ve İstanbul'a getiren bir zihniyet mi sefil, yoksa; kendisine her zaman yardım eli uzatan bir milletin en zayıf zamanında batılı işgalci düşman ordularıyla bir olup, bu milleti arkasından hançerleyen bir zihniyet mi sefil ve alçak?

Sayın Gilad, antisemitizm kalkanının arkasına gizlenerek tarihi gerçekler saptıralamaz. Ajitasyon,  provakasyon ve bir yerlere göndermeler yaparak cinayet, katliam ve ihanetlerin üstünü kapatılamaz.

Tarih, insanlığın ortak vicdanıdır. Kim olursa olsun zalimleri, katilleri ve suçluları en ağır bir şekilde yargılar. Tarihten ibret almayanlar için, tarih; hep tekerrür eder. O millet kendini Tanrının en seçkin milleti kabul  etse bile…

Arif Altunbaş, haber 7

Dipnot;

1) https://www.facebook.com/permalink.php?id=165836140106604&story_fbid=3235667923123395

2)      يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَاُنْثٰى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَـبَٓائِلَ لِتَعَارَفُواۜ اِنَّ اَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللّٰهِ اَتْقٰيكُمْۜ اِنَّ اللّٰهَ عَل۪يمٌ خَب۪يرٌ ﴿١٣ 

        ‘’Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.’’ Hucurat Suresi, Ayet;13 

3)  قُلْ صَدَقَ اللّهُ فَاتَّبِعُواْ مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

‘’De ki: "Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim'in dinine uyun. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi." Ali İmran Suresi, Ayet; 95

4- https://www.haber7.com/yazarlar/arif-altunbas/2991551-israilin-arap-kolonileri Haber 7 deki yazınmızın orijinal metni (3 Temmuz 2020 deki makalem)

Yorumlar6

  • miralay 3 yıl önce Şikayet Et
    it ürür kervan yürür demiş ecdadımız. Bakmayın o itlere kıymetli yazar beg. yolumuza devam inşallah..
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • gültekin gedikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Agzina diline saglik
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim düşüncelerimize tercüman oldunuz,selamlarımla.
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil siyonistin temsilcisine şamar gibi muhteşem bir yazı, yazar Arif beyefendiyi tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.
    Cevapla Toplam 19 beğeni
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam, suç ve hatasını bastırmak için yazarı suçlama sefaletinde bulunmuş...Ehh.. şaşılası bir refleks değil, işgalci ve saldırgan yüzsüzler için..
    Cevapla Toplam 21 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat