Buyurun abdestsiz cenaze namazına

.

  • GİRİŞ10.06.2022 09:59
  • GÜNCELLEME11.06.2022 09:29

ABD Rusya’yı zayıflatmak, kendi hegemonya alanını güçlendirmek ve genişletmek için tecrübesiz bir devlet olan Ukrayna’yı bu savaşta kolayca piyon olarak kullandı.

Batının Ukrayna’yı NATO’ya alıp sınırlarını genişletme hevesi uyuyan rus ayısını uyandırdı. Bu hayal Ukrayna’ ya çok pahalıya mal oldu. Rusya rahatça Kırımı işgal edip yuttu. Ukrayna’nın bir oldubitti ile Kırımı kaybetmesi ABD başta olmak üzere tüm AB ve NATO ülkeleri tarafından basit kınamalarla geçiştirildi.

Kırımın işgali Rusya için bir deneme, Ukrayna için bir uyarı, batı ve NATO için bir alarm zili niteliğinde idi. Bir eli yağda bir eli bağda olan batı dünyası boğulduğu zenginlik ve varlığın sarhoşluğundan ayıkıp bugün olan savaş felaketini öngöremedi. Tehlikenin farkında olan AB ülkeleri Rusya’ya olan enerji bağımlılıklarından dolayı Kırımın işgalinde boş laf üretmekten öte kıllarını bile kıpırdatmadılar.

Yeni kurulan, ordusu ve ağır silahları olmayan Ukrayna bu işgal faciası karşında yardım için AB ve ABD’ ye koştu ve yalvardı ise de, onlardan öğütten başka bir destek alamadı. Dünyayı elinde oynatan İngiliz aklı, onun derin ve engin tecrübesi hariç. O gelmekte olan tehlikenin farkında idi. Ukrayna ordusunun kurulmasında, eğitilmesinde ve olası Rus işgaline karşı direnmesinde sınırlı da olsa gerekli eğitimi, araç ve gereçleri kısmen de olsa temin etti. Bunu adım adım takip eden Rusya da bir yandan Ukrayna içindeki Rusları ve Rusların yoğunlukta olduğu bölgeleri bağımsızlığına kavuşturmak için onlara her türlü destek ve yardımda bulundu. Ordusunu da sinsice Ukrayna işgaline hazırladı.

Ukrayna baştan sona alt ve üst yapı olarak yıkıma uğratıldıktan, milyonlarca insan evinden barkından koparıldıktan, binlerce masum yaşlı, kadın çocuk öldürüldükten sonra;  silah ve cephane, gıda ve ilaç için ona buna el avuç açıp dilenmek zorunda bırakıldıktan sonra, topraklarının % 20 sini kaybettikten sonra, 20-30 bin askerini bu savaşta kaybettikten sonra, dişe diş Rus ayısıyla savaşırken silah ve cephanesini tükettikten sonra sırf Avrupa’nın enerji ve gıda güvenliği tehlikeye giriyor diye Biden ‘’Artık Ukrayna Rusya’ya toprak verip savaşı bitirmeli’’ teklifinde bulunması ABD emperyalizminin vefasızlığı, Macron'un, ‘’Rusya’yı küçük düşürmemeli ’’ gayreti Fransız kolonyalizminin karaktersizliğini, Almanya’nın her zaman olduğu gibi ikircikli fırıldak tavrını, kısaca; batının alçak ve çirkin gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra şimdi, "Ukrayna Rusya'ya toprak versin" diyen ikiyüzlü Macron ve Biden neden ta başta ısrarla ve inatla savaş kışkırtıcılığı yaptı ve bu savaşı tetikledi, destekledi acaba.

‘’Acaba, şimdi hangi senaryo sahneye sürülecek, bu senaryo’ yu kim, kim' e karşı oynatacak?’’, ‘’Kim kukla, Kimler kuklacı?’’, ‘’ Oyunu yazanlar ve oynayacak olanlar kimler olacak’’ soruları ve benzer kaygılar cevap bekleyen sorular.

Bazı müttefiklerin Başkan Zelenski’ nin kulağına; ''Savaşı siz kazandınız'' diye fısıldayarak onu planları doğrultusunda ayartmaya başladıklarına şahit oluyoruz. Dünya bir savaşta kaybedenin kazandığına ilk defa şahit oluyor! Eğer; Zelenski ayara gelmez, laf dinlemezse, peşinden gelecek olan tehditler, şantajlar ve darbelerle yola getireceğine de şüphesiz bir gün dünya şahit olacaktır.

Eğer; ABD’ denin atına, AB’ın katırına, Fransız’ın eşeğine, Almanın faytonuna binerseniz kanlı bir savaşın ortasında sizi kurtarmaya gelen sahte kahramanlar tarafından ya; ölümle tehdit edilir veya ülkenizi ve milletinizi onlara teslim etmek zorunda kalırsınız. Çünkü; batının ve batılının dostu ve müttefiki yok, çıkarları vardır.

Batının arkasında durduğu, hatta; Rusya’ya karşı kışkırttığı Ukrayna halkı canla başla savaşarak özgürlük ve bağımsızlıklarını, daha doğrusu Rus istilasından Avrupa’yı korumak ve savunmak için, bütün varını yoğunu feda ederken, onlar buğday ve gas derdine düşerek Ukrayna’yı Rus ayısının sofrasında terk ettiler. Ukrayna’ya verdikleri sözleri ağızlarından mı başka yerden mi çıktı unuttular. ‘’Mavi gözlü, sarı saçlı, beyaz tenli, Avrupalı gibi arabaya binen, inanan, yiyip içen, hayat süren medeni…’’ kardeşlerini (!) Rus ayısının doyumsuz iştahı ve sofrasına terk ettiler.

Şimdi de, Ukrayna’nın onur ve şerefi elden gittikten sonra; ‘’Ukrayna Rusya’ya toprak versin’’, ‘’Rusya’yı incitmeyelim…’’ demeleri; ‘’Namusuma el sürdürtmem’’ diyen fahişenin namus anlayışına benzer trajı komik bir durum.

Katil Amerika, emperyalist Fransa, kaypak Almanya ve onların izini izleyen diğer çizgi filim kahramanları şimdi de hep birlikte buyurun oynadığınız filmin galasına. Buyurun! Abdestsiz cenaze namazına…

Bitte schön! Gehe Euch ohne Wudu (Ritüelle Waschung) zum Totengebet in Ukrayna. Meine Beileid.

Arif Altunbaş, Haber 7

Yorumlar2

  • yalın uyarıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel tespitler
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Mümin Sabah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya oynanan oyun ve kurulan tuzak bu sıralar Yunanistan alet edilerek Türkiye üzerinde kurgulanmaya çalışılıyor. farkındayız.
    Cevapla Toplam 21 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat