Gökçek : ‘Hakkımı helal etmem’

  • GİRİŞ02.03.2010 00:35
  • GÜNCELLEME02.03.2010 00:35

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Bey ‘Gökçek bu ayıbı nasıl örter’ başlıklı yazımın ardından beni telefonla arayarak ‘O’na ve ekibine haksızlık yaptığımı’ söyledi.

Uzun uzun konuştuk.

Telefonun öteki ucunda bana eleştirilerini tek tek sıraladı.

Ve benim acımasızlığımdan hatta biraz daha net olursam ona yaptığım haksızlıktan bahsetti.

Öncelikle ’45 TL yüzünden’ cezaevine atılan Dursun Amca’nın ödemediği faturadan değil kaçak su kullanımından bu cezayı aldığını belirtti.

Hassasiyetlerini dile getirdi.

Ve sitemini…

ASKİ’den aldığı tüm bilgileri paylaştı.

Dursun Erselligil’in 1993 yılında ASKİ’ye abone olduğunu 1994 yılından 2004 yılına kadar tahakkuk eden hiçbir faturanın ödemesini yapmadığını belirttikten sonra da ekledi. 11 Haziran 2004’te kaçak su kullanırken tespit edildiğinin de altını çizdi. Bundan sonrası malum faizler dava süreci.

Kendi kurumlarının kabahatinin de olmadığını ve kanunen yapılması gerekenlerin yapıldığını anlattı.

Dursun Amca’nın kaçak su kullanmasına müsaade etmenin kanunen suç olduğunun da altını çizdi.

Melih Bey’le birçok okurumun yazının içinde özellikle atladığı bir noktayı kısa da olsa konuştuk.

Yargının içine düştüğü durum.

Yargının acil reformundan bahsetmiştim ilgili yazımı okuyanlar hatırlarlar. Çoğu okur bu noktayı es geçti.

Gökçek, Dursun Amca'yı yargının cezalandırdığını ve kendisinin hiç suçu yokken haksızlık yaptığımı ve bundan dolayı da benim üzerimde hakkı oluştuğunu söyledi.

Hazreti Ömer’in ‘Fırat’ın kıyısında kaybolan koyun’ benzetmesini verdiğim satırları okurken sesindeki hassasiyet açıkçası beni üzdü.

ASKİ’nin görevini yaptığını belirten Gökçek’in ‘Dursun Amca’ya ne yapacaksınız sözüme verdiği cevabı sanırım benim kadar sizlerde merak ediyorsunuz.

‘Ben O’na her türlü yardımı yaparım’ diyen bir anlayışla yaklaştı. Ama içine düştüğü bu duruma da kimsenin yapacağı bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

Yargı ilgili kişiye cezayı verirken halini görüp gerekli indirimi yaptı diye de belirtti.

Gökçek’le konuşmamızın satır arasında yargı da nasibini aldı bir anlamda. Ben o insanı alıp karşıma cezaevine atmadım, attırmadım ki cümlesi aslında bir anlamda yargının iflasının farklı bir pencereden dile getirilmesiydi.

Bu kanunlar artık sürecini tamamladı. Yargıya güven zedelendi. Yargıtay, Danıştay siyasete bulaştı ve kararları şüphe ile karşılanıyor.

Bu durumda tez zamanda yeni bir anayasaya feryadını duymanın zamanı geldi de geçiyor bile.

Türkiye demokrasiyi özümsemek istiyor.

Yargının da demokrasi sürecine uyum sağlaması gerekli.

Gökçek’in ‘İçimde nefrete dönüşen 45 TL için bu kararı veren hakim, mahkemeye getirilen acziyet karşısında hiç mi vicdanı ile baş başa kalmadı?’ sözüyle eleştirdiğim yargıya benden farklı baktığını düşünmüyorum.

Aslında bir hassasiyetti O’nu telefonun öteki ucuna getiren. Ben kamuoyuyla düşüncemi paylaştım. O ise kibar bir üslupla benim yanlış yaptığımı hatırlattı.

Ve Ankara için yaptıklarını…

ASKİ abonesi Dursun Amca’nın yaşadığı içine düştüğü durum karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bürokratlarından bilgi almasını ve durum değerlendirmesi yapmasını da sıradan görmemek gerekli.

‘Türkiye’de acil kapısından hiçbir hastayı döndürtmem diyecek kadar halkına yakın olan bir Başbakan’ın belediye başkanı olamadı.’ diye eleştirdiğim satırların Sayın Gökçek’i çok derinden üzdüğünü kendisinden işittim.

Dursun Amca’ya her türlü yardımı yapacağından bahseden Gökçek, olayın aslının da medyada yer alış şeklinde kasıt olduğunun da altını çizdi.

Gökçek yazdığım yazıyı bana okuduktan sonra ekledi :‘Yapmış olduğunuz bu haksız eleştirilerin ardından sizden alacağım doğdu. Bana yaptığınız haksızlığı gidermezseniz hakkımı helal etmem’

Gerisi vicdanlara kaldı artık…

Ayhan Kıskaç /Haber7
ayhan.kiskac@hotmail.com

Yorumlar13

  • orhan yaman 14 yıl önce Şikayet Et
    CAMURCULARA..... Burada basit sekliyle Melih Gökcek düsmanligi yapiyorsunuz...adamin Ankaya kazadirdiklarini görmek istemiyorsunuz....vadiler...kavsaklar..suan belkide Türkiyenin en rahat trafigine sahip...adam hirsizlik yapani iceni attiriyor...sizler bunlardan rahatsiz oluyorsunuz...Ankarayi tam bir Avrupa kenti yapti...kiskancliginizdan zipliyorsunuz...sizler galiba chp`li günleri özlediniz...hani haftalarca su akmayan günleri..sokaklarda kirli hava yüzünden maskeyle gezilen günleri....
    Cevapla
  • cengizhan 14 yıl önce Şikayet Et
    öyle atıyorsunuz ki başınıza gelir artık. sanki belediye başkanının hiçbir işi yokmuş da özel olarak arayıp adamı bulmuş hapse tıkmış. gazetelerden öğrenmiştir o da. o kadr borçlunun arasından böyle birini bulmayı başarmışlar. maksat gökçeğe saldırmak olduğu için böyle bir haberi keşfettiler ve birisi de hemen köşesine taşıdı. gökçeğe olan hasedinizden her türlü iftirayı atıyorsunuz.
    Cevapla
  • Muhsin Coşkun 14 yıl önce Şikayet Et
    Gökçeke Ankaralı Hakkını Helal Etmiyor. Ankarada felç olan toplu taşıma hizmeti ve delik deşik olmuş yollar yüzünden ben ve yüzbinlerce belediye hizmeti alamayan Ankaralı hakkımızı Gökçeke helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • xmenbln 14 yıl önce Şikayet Et
    45 TL icin hapishanye yatan vatandasa yazik amaaa.... haberlerde gördüm koskoca delikanli oglu vardi... babasinin 45 TL faturasini ödeyememismi? birde cikip acindirma numaralari yapiyor.evet 95% sakat kalan vatandasin hali icler acisi,hapishaneden rapor sayesinde kacan 100% saglam olan generaller olabilir.bu vatandasinda cevresi olmadigi icin apar topar hapishaneye atilmasi icler acisi,lakin dogruysa 95% engelli olan vatandas nasil KACAK SU baglayabildi?veya baglattirdi?birde o yönü var.ogullari-torunlarida 4 TL ödeyemedilermi? kim inanir.... KADIR INANIR
    Cevapla
  • DiRiLiS 14 yıl önce Şikayet Et
    Ben Atlamamıştım. Sevgili Ayhan Kıskaç okurlarımın gözünden kaçan diye ifade ettiğiniz hususları bizzat dile getiren yorumumu mutlaka okumuşsunuzdur, sizi emin çölaşan vari tutumunuzdan dolayı eleştirmiştim.. evet haber "45 liralık faturasını ödeyemeyen özürlü adamın hapse atılması" şeklinde verilince oldukça üzüntü verici bir duruma dönüşebiliyor ama konunun tüm detaylarıyla okuyucuya aktarılması durumunda ASKİ nin konuya birebir mudahalesi olmadığını ve dolayısıyla Melih Gökçek in bu olayda bir suçunun olmadığını, o gariban adamı belki kasıtlı belkide kasıtsız hapse atan yargıçın bu konuda tek sorumlu kişi olduğunu ortaya koyuyor.. Bu haberinizi meslek hayatınızdaki bir kaza olarak kabul etmekle beraber bir daha böyle eksik ve yanıltıcı haberlere imza atmamanız dileğimle..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat