Yakalandığında bayılan Apo şimdi devletle pazarlık ediyor!..

  • GİRİŞ17.02.2011 09:01
  • GÜNCELLEME17.02.2011 09:01

Bilgi Abdullah Öcalan’ın yakalanması sırasında MİT Müsteşarı olan Şenkal Atasagun’dan...
Apo’yu Kenya’dan getiren organizasyonu yapan MİT’in o zamanki müsteşarı Teröristbaşının yakalanışı konusunda ilginç anlar yaşandığını söylüyor.. Aslında operasyon başlı başına film gibi!.. Abdullah Öcalan’ın Türkiye ’ye getirilişinin öyküsüne kısaca bakalım:

“İşadamı pasaportlu altı kişilik operasyon ekibi, Apo’yu almaya giderken kendi aralarında “Bizler, muz tüccarıyız. Muz cumhuriyetinden, Türkiye’ye muz ithal etmeye geldik” diye şakalaşıyorlardı!..
Öcalan, 9 Ekim 1998 Cuma günü, yaklaşık 20 yıldan beri yaşadığı Suriye’den sınırdışı edilmiş; Atina, Moskova, Roma, St. Petersburg, Minsk ve Korfu Adası arasında dolaşırken 1999 yılının Şubat başında izini kaybettirmişti. Bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye tüm siyasî, güvenlik ve diplomasi birimleriyle alarma geçmiş; ABD, İsrail ve pek çok Avrupa ülkesi gizli servisleri de terör örgütü yöneticisini izlemeye almıştı.

Köşe yazısının tamamını görmek için bu linki kullanabilirsiniz

(Behiç Kılıç - Yeniçağ

Yorumlar8

  • enes çakıroğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Büyütmeyin arkadaşlar. Ne zamandan beri yeri belli size teslim edilecek adamı alıp gelmenin adı Operasyon oldu. GEÇMİŞ GELECEĞİ AKLAMAZ AMA GELECEK GEÇMİŞİ AKLAR. Yok efendim o operasyonda olanlar şimdi Silivrideymiş. Kimse devlete hayrına çalışmadı, yaptığı işin karşılığını maddi manevi fazlasıyla aldı, takdir edilmesi gereken yerde takdir gördü kabahatli olduğu yerde de cezasını çekecek. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Muz Cumhuriyetinden Muz getirilen TÜRKİYE yok öyle yağma.
    Cevapla
  • fahrettin bekiroğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    ENGİN ALAN PAŞA. İşte o ekibin başındaki Engin paşa şimdi silivride.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    hepsi hikaye. apo nun hayati tehlikesi olduğundan abd.ve türkiyenin meşhur ergenekonu bir plan hazırladılar ve bunu adım adım uygulayarak ülke ülke gezdirildikten sonra idam edilmemek kaydıyla türkiye ye paketleyip teslim ettiler,aponun öldürülmesi istenseydi bu çok kolaydı ama özellikle yaşaması istendiğinden bu plan uygulandı ve ileride pazarlık yapılabilmesi için bunlar yapıldı şimdi niye şaşırıyorlar ki
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    O GÜN ASILAMAYAN BEBEK KATİLİ BARON MEDYASININ YALANLARIYLA. Devletle pazarlık yapar hale getirilmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ergenekonu bırakır mı böyle adamını?
    Cevapla
  • ahmet ilker 13 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlük Aponun Eline Kaldıysa!!!. Hani derler ya bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim ya da bana liderini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Sahip çıktıkları liderleriyle birlikte yevmi mahşerde beraber haşrolmayı diliyorlarsa Allahın düşmanlığını göze alacak kadar cesurlar demek! Ne de olsa cahil cesur olur derler ya, PKK lı olmak da böyle birşey olsa gerek! (Dindar kürt kardeşlerimi tenzih ederim, bir tek dindar kürt kardeşime milyon canım feda olsun!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat