Pazarlanan tecavüz gerçekleşti

  • GİRİŞ17.09.2010 16:38
  • GÜNCELLEME17.09.2010 16:38

80'li yıllarda Hülya Avşar'ın oynadığı "Fatmagül'ün suçu ne?" isimli sinema filminin televizyon dizisine uyarlanmış hali Kanal D'de yayınlanmaya başladı.

Daha önce "Binbir Gece" isimli diziyle fuhşa teşvik eden kanal, dün gece de bağıra bağıra tecavüz propagandası yaptı. Doğan Grubu'na bağlı gazete ve internet siteleri de çoluk çocuk herkesin televizyon başında izlediği bu sahneyi, "Milyonların kilitlendiği tecavüz sahnesi" şeklinde haberleştirdi.

Hemen her gün, "bebeklere dahil" bir çok tecavüz olayının gerçekleştiği ülkemizde, reyting uğruna ekrana getirilen bu sahneyi yaklaşık 10 gündür pazarlayan Doğan Grubu'na bağlı Hürriyet gazetesi, vahşeti şu süslü satırlarla haberleştirdi: "Dizinin en merak edilen sahnesi ise, Beren Saat’in canlandırdığı Fatmagül’ün dört gencin tecavüzüne uğradığı bölümdü. Selim karakterinin babasının baskısıyla nişanlandığı gece içki içip sarhoş olan dört arkadaş, kayalıklarda Fatmagül’ü gördü. Şakayla başlayan kovalamaca, büyük bir trajediye dönüştü. Saat’in yanı sıra Engin Akyürek, Engin Öztürk, Kaan Taşaner ve Buğra Gülsoy’un rol aldığı o sahne, tüm Türkiye’yi ekran başına çiviledi." 

Dizide, dört gencin uyuşturucunun nasıl kullanılacağını ve etkisini ne sürede göstereceği üzerine ders verircesine uygulamalı alem yapan dört gencin daha sonra, nişanlı bir kıza acımasızca tecavüz etmesini magazin sayfalarının başköşesine koyan medyanın, meydana gelen/gelecek iğrenç ötesi tecavüz olaylarında dizlerini dövecek olması ne kadar da manidar olacak.

"Reyting için her şey yapılır" düşüncesinin çok da ötesinde olan ve yeni yayına girecek bir diziyi tecavüzle pazarlayan bu yayın politikası karşısında yetkililerin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Umarız RTÜK de, tıpkı "ekrana kilitlenen milyonlar" gibi, dün akşam yayınlanan bu sahneden; önce zihinlere, sonra davranışlara, ardından da genç erkeklerin, güzel alımlı kızlarla olan ilişkisine biçimlendirme yapacak hatta kadına cinsel şiddeti, vahşeti körükleyecek tecavüze seyirci kalmaz...

Ortada böyle bir propaganda ve tecavüze teşvik varsa birilerin çıkıp da "Tecavüzcünün suçu ne?" demesi çok da yadırganmaz o halde...

Ersin Çelik / Haber 7
ersin.celik@haber7.com

Yorumlar22

  • yüksel pınar 13 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl mantık. şimdi sen iki kişiyi tanıştır. sonra onlar günah işlesin. bunda tanıştıran ne yapsın? yada kimse kimseyle tanışmasın ozaman. lütfen makul olalım. kanal7 tanışmaya vesile oluyorda günahmı işleyin diyor. yani bu terazi acayip oldu. neyle neyi tartıyorsun?
    Cevapla
  • yüksel pınar 13 yıl önce Şikayet Et
    şimdi desemki. şimdi dün sabah, hiç televizyon izlemediğim halde bi gözüm takıldı ve bir baktım. 2 çocuğum o sahneyi izliyor. kapattım. şimdi bu filmi hele hele o saate koyanlar ........ adi insanlardır desem ayıp olmaz. ama bunu dersem editör yayınlamaz. kalben söylüyorum :yazıklar olsun. imam hatip açılsa irtica derler. cinsellikle para kazananı pazarlayanada pezevenk derler.
    Cevapla
  • k.a 13 yıl önce Şikayet Et
    tecavüz edilen milletin ahlakıdır. onlar bunu her gün bir resimle bilebunu yıllardır yapıyorlar. biliyorlarki ahlakı sıfırlamadan imansızlık ekemiyorlar. uyanın milletim çok geç olmadan.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    . izleme kardeşim, diyen dilini kopartmak lazım..
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 13 yıl önce Şikayet Et
    bu diziye bakmadık bilmiyoruz. ne olacağını okuduk duyduk kurtulduk fakaat kitleleri çeken her türlü seyircinin seyrettiği dizilerdeki açık sahneler bizi rahatsız ediyor. aslında hiç bakmamak lazım. röportajlarına bakıyorum da oyuncuların çoğu dizi seyretmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat