Siyasetçi misin?..

  • GİRİŞ03.02.2023 09:57
  • GÜNCELLEME04.02.2023 09:35

O zaman…

Durduracağım, kapatacağım, bitireceğim, kilit vuracağım, yaptırmayacağım, demeyeceksin.

Bürokrasiyi baştan aşağıya değiştireceğim, devletin en az iki bin koltuğunu boşaltacağım, demeyeceksin.

Bu yaptıklarıma yabancılar bile aferin diyecek, beni takdir edecek, diye beklemeyeceksin, başkasının övgüsüne mazhar olmak için kendi hürriyetinden taviz vermeyeceksin.

Asırlara yayılan kuruluş ve diriliş ilkelerini tartışma konusu yapacak sözlerden kaçınacaksın, sadece kaçınmakla kalmayacaksın, buna gerçekten inanacaksın.

Toplumun değer yargılarını, inançlarını, gelenek ve göreneklerini, adetlerini modası geçmiş bir söylence gibi fırlatıp atmayacaksın.

Ne olursa olsun adil olacaksın, hakkı üstün tutacaksın, hak vermenin kıyak yapmaktan başka bir erdem olduğunu bileceksin.

Günlük konuşmalarla asırlık konuşmaları birbirinden ayıracaksın, bilgelerden, düşünürlerden, aydınlardan “uzak görüş” alacaksın, tacirlerden, esnaflardan, rençberlerden “yakın görüş” alacaksın.

Halkın halk, aydının aydın olduğunu bileceksin, bir annenin bir babanın, belli etmeseler de, kendi çocukları arasında bile eğitim, yetenek, üretim, fayda, vefa gibi konularda değerlendirmeler yaptığı bir dünyada sen de toplum katmanlarını değerlendirecek, herkese hak ettiği değeri vereceksin.

Topluma güven aşılayacaksın ama hayal satmayacaksın, insanlara tembellik vadetmeyeceksin, çalışmayanın, emek vermeyenin, ter dökmeyenin bedelini ödeyeceğini anlatacaksın.

Kin tutmayacaksın fakat hukuktan ve adaletten de taviz vermeyeceksin

Ayakları baş, başları ayak yapmayacaksın.

Hasılı kelam ne yapacaksın biliyor musun…

Tarih içinde büyük şahsiyetlere dönüşmüş insanlardan örnek vermek yerine…

Tarih içinde örnek verilecek büyük bir şahsiyet ortaya koyacaksın.

Yorumlar15

  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Habertürk e bağlanan Faruk AKSOY Erzin belediye başkanını kahraman ilan etme derdinde...Biraz akil fikrin varsa 2019 da seçilmiş biri zamanında ruhsat alınıp biten bina sayısı iki elin parmağından fazla değil.. sen kime yaranmaya calisiyon..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz önce Habertürk ekranlarına bağlanan Faruk AKSOY Erzin de hiç bir ev yıkılmadigindan dolayı Erzin belediye başkanına metiyeler duzup Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyledi.. Algı yaptı. Belediye başkanı 2019 yılında seçilmiş..binaların %98 inin başka baskanlar zamanında yapıldığı bir ilçede her hangi bir kentsel dönüşüm olmadığı halde sen nasıl birini kahraman ilan edersin....sen nasilbir algı elemanisin????Erzin ilçesinde ev yıkılmasını sebebi sadece sadece fay hattindan uzak olması ve yıkici depremi hissetmesi.......
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir yazı
    Cevapla
  • Hasan Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Alternatif olabileceğini düşündüklerimiz iyi ki acele ile parti kurdular da böylelikle erken bir zamanda kof olduklarını bağıra çağıra millete gösterdiler.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Faruk Bey, eline diline canına sağlık. Harika tek kelimeyle Mükemmel Öneriler. Bu değerli tavsiye ve uyarılara ihtiyaç duyan kimselerin Liderik vasfı olmaz. Bir liderin söylemlerinden Yalan, Tehdit, Ülkesini başka ülkelere Şikayet etme, İftira atma, Terörle mücadele vb. Milli meselelerinde duyarsızlık ve ciddiyetsizlik olursa Milletimiz bu tür lidere pirim - oy vermez. Atalarımız " Sorma kişinin aslını sohbetinden bellidir" demişler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat