Olgunlaşması mı bekleniyor?

  • GİRİŞ16.03.2012 08:28
  • GÜNCELLEME16.03.2012 08:28
Türkiye’de yaşayanlar, ‘olgunlaşması için bekleme’yi iyi bilirler. Çünkü hemen her 10 senede bir siyasete ve demokrasiye müdahele eden darbeciler, metod olarak bunu kullanır. Milletin tepki göstermesinin önüne geçmek niyetiyle kafalarına koydukları darbe ve müdahaleye zemin hazırlarlar. Ne zaman ki “şartların olgunlaştığı”na kanaat getirirler, o zaman harekete emir verir ve darbe yaparlar.
Bunun en çarpıcı olanı 12 Eylül 1980’deki darbedir. 12 Eylül’ün 2. Ordu Komutanı ve Kenan Evren’in müşaviri Bedrettin Demirel, darbeden sonra (5 Temmuz 1987 tarihli Milliyet’e) verdiği bir röportajda bunu itiraf etmişti: “Hep konuşuyorduk. 12 Eylül’ün geç yapıldığına inanıyorum. Arkadaşlarımızın çoğu, ‘Tam olgunlaşsın, millet tarafından tamamen tasvip edilsin’ dediler. Bana kalsaydı, en az bir yıl önceden yapardım. Bir yıl çok kan aktı.”
Benzer şekilde bir “olgunlaşmasını bekleme” tuzağıyla karşı karşıyayız. Komşumuz Suriye’de yaşanan dram, akan göz yaşı, dökülen kan bitmek tükenmek bilmiyor. Sebebi ve sorumlusu kim olursa olsun, masum kadınlar ve çocuklar ağır bir bedel ödüyor. Bilhassa son günlerde Suriye’den çok üzücü haberler geliyor. Binlerce kişi sınıra dayanmış vaziyette.
Muhtemelen büyük devletler bir hesap ve pazarlık içinde.
Faruk Çakır - Yeni Asya

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat