Türkiye NATO'dan atılır mı?

  • GİRİŞ18.01.2012 11:00
  • GÜNCELLEME18.01.2012 11:00

“Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur” diyorlardı ya.. Türkiye’nin önünde artık şah niyetine mi, piyon niyetine mi, bilemeyiz, “kutuya konma” gibi emareler belirmeye başladı dersek, kızar mısınız?

Kızsanız da kızmasanız da elin oğlu açık seçik bunu telaffuz etmeye başladı bile...

Mesela Texas Valisi Rick Perry, Türkiye’nin birçoklarınca “İslamcı terörist” olarak görülen kişilerce yönetildiğini iddia ederek NATO’dan atılması zamanının geldiğini söylemiş. Bu adam, 21 Ocak’ta yapılacak ön seçimlerde Cumhuriyetçi Parti adayı olmak için yarışıyor. Varsayalım ki bu adam Cumhuriyetçi Parti adayı olarak seçimlere girdi, kazandı. Veya kazanamadı amma “İslamcı teröristlerce yönetildiğini” iddia ederek Türkiye’nin NATO’dan atılması gerektiğini, kampanya boyunca Amerikan halkına anlattı durdu. Dünyadaki her devletin iç ve dış meselesi bir şekilde Amerika ile bağlantılı olduğu için Amerika’da yapılan seçim süreci de ister istemez bütün dünyanın dikkat ettiği bir süreç oluyor. Böylece aylarca süren seçim sathı mailinde bütün dünya Amerika’dan, “Türkiye’nin İslâmcı teröristlerce yönetildiğini” ve “NATO’dan atılması gerektiğini” dinleyecek. 

Dinleyecek ve Rick Perry’ye hak verecek. 

Şayet “Şahlar ve piyonların kutuya konma zamanı geldi ise” diğer NATO üyesi ülkelerin farklı davranacaklarını mı sanıyorsunuz? 

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Hasan Demir - Yeniçağ

Yorumlar1

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    İŞİN İKİ YÖNÜ VAR. 1. Bu tip radikal yöneticiler her ülkede çıkar. Bizde de daha geçenlerde Kürtleri katledin diyebilen aklı evveller çıkar. Bunlar kaale elbette alınmaz. 2. Türkiyenin kurtuluşu ve bekası, Türk birliğine ve İslam birliğine bağlıdır. Kültür milliyetçiliği ile bir birlik, büyük Türkiye kuramazsak her sene Nato nolcak, ABDde bir meczup ne dedi diye hop oturup hop kalkarız böyle.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat