Dünya haritasında Türkiye Cumhuriyeti var çünkü büyük Ermenistan, büyük Kürdistan yok

  • GİRİŞ12.03.2021 10:42
  • GÜNCELLEME12.03.2021 11:42

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Papa’nın Irak ziyaret anısına pul bastırdı mı bastırmadı mı bilinmez ama bazılarının Papa bahanesiyle zihin dünyalarındaki haritayı yeniden gözümüze sokmaya çalıştığına şahit oluyoruz.

O malum harita Sevr’in bir parçasıdır. Sevr ile Anadolu’nun batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine birçok parçası Türkiye’den ayrılmış ve bizlere Anadolu’nun orta yerinde küçücük bir toprak parçası bırakılmıştı. Sevr’i yırtıp attığımız günden bu yana “emperyalistler” ve onların uşaklarının kursaklarında kalan hayalleri her fırsatta yeniden depreşiyor.

***

O yüzden kimileri tevil yoluyla “Aslında o harita tarih boyu Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgeyi göstermektedir” dese de asıl maksatları siyasi bir haritadır.

Sadece onların değil, emperyalistler ve uşaklarının Türkiye’nin başka topraklarını da içine alan başka haritaları var.

Bu köşede birkaç kez büyük şair İsmet Özel’den mülhem, “Türkiye dünya haritasında var çünkü büyük Kürdistan yok, çünkü büyük Ermenistan yok” diye yazmıştık.

ÖZEL: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VAR OLMASI İÇİN İSTİKLAL MARŞI YAZILDI VE BU MARŞIN DUASI KABUL OLUNDU!

Bugün doğrudan İsmet Özel’in bir konuşmasının şu bölümünü müsaadesiyle sizinle paylaşmak istiyorum.

“Bizim şu anda Türkiye Cumhuriyeti diye bir devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü bu topraklar üzerinde bir Ermenistan yok. Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü bu topraklarda bir Kürdistan yok. Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü bu topraklar üzerinde bir Yunanistan yok. Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü bu topraklar üzerinde bir Lazistan yok. Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü bu topraklar üzerinde bir Gürcistan da yok. Türkiye Cumhuriyeti var. Var olması için bir İstiklal Marşı yazıldı. Ve bu marşın duası kabul olundu.”

***

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin Papa’nın ziyareti dolayısıyla basmayı düşündüğü ancak kursağında kaldığı anlaşılan puldaki harita için 100 yıldır çalışıyorlar. Biz de 100 yıldır hem içeride hem dışarıda o haritayı yırtıp başlarına geçirmek için savaşıyoruz.

En son 2016 yılının 15 Temmuz gecesinde bu millet FETÖ’cü alçaklar eliyle Türkiye’yi teslim almak isteyen emperyalistleri, işgal güçlerini püskürttü. Şayet o işgal girişimi gerçekleşmiş olsaydı malum haritanın benzerleri yeniden Türkiye toprakları üzerinde çizilecek ve uygulanacaktı.

Anlaşılıyor ki İstiklal Savaşı henüz bitmedi. İstiklal ve istikbal savaşı hâlâ sürüyor. Ne demişti İsmet İnönü, Lozan dönüşü: Bir 90 yıl kazandık!

Görüyoruz ki Lozan Anlaşması’nın üzerinden 100 yıl geçmeden başka başka haritalar ve başka başka planlarla yeniden coğrafyamıza sarkmış durumdalar.

100 yıl önce kurulan statüyü 30 yıldır yeniden değiştirip, Ortadoğu’ya yeni siyasi harita dayatıyor Amerika ve müttefikleri.

BİN YIL ÖNCE MOĞOLLARIN YAPTIĞINI BUGÜN AMERİKA VE MÜTTEFİKLERİ YAPIYOR

Bunu da tıpkı bin yıl önce Moğolların yaptığı gibi yapıyor. İstilacı olarak geldikleri coğrafyamızda hem zenginliklerimizi çalıyor, hem insanlarımızı katlediyor. Moğol istilacıları gibi yağmacı bunlar. Moğol zalimleri gibi acımasız bunlar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden silahsız sivilleri öldürmekten geri durmuyorlar. Sadece Irak’ta bir milyonun üzerinden sivil katletti Amerika ve müttefikleri. Moğol istilacıları gibi Bağdat’ı yağmaladılar, Musul’u yağmaladılar, Rakka’yı yağmaladılar.

Papa’nın, Amerika ve müttefiklerinin silahla yaptığını “söz” ile devam ettirmek için bölgemize geldiğini hepimiz biliyoruz.

Condoleezza Rice’ın 2003’te “Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırları değişecek” dediği cümlesinin gereği olarak Papa coğrafyamıza geldi.

Uzun vadeli Amerikan stratejisinin bölgemizde yek pare, güçlü devletler istemediğini biliyoruz. Onun için bölgenin tüm yaralarını kaşıdığını, etnik ve mezhep çatışmalarını körüklediğini biliyoruz. 1991’deki Birinci Körfez Savaşı’nda Saddam’ı devirmeyip Bağdat’ta tuttuğunu…

Kuzey Irak’ta otonom bir bölge oluşturmak için 36’ncı paralelin kuzeyini uçuşa yasak bölge ilan ettiğini biliyoruz.

İkinci Körfez Savaşı’nda Saddam’ı bir bayram sabahı Şiilere astırdığını ve görüntüleri servis ederek Sünni -Şii husumetini körüklediğini biliyoruz.

Hapishanelere doldurduklarına yaptığı işkencelerden sonra salıverip “DEAŞ” diye bir terör örgütünün doğmasına neden olduğunu biliyoruz. (Ne demişti Trump: “DEAŞ’ın babası Obama, annesi H.Clinton’dur.”)

Irak’ı lime lime ettikten sonra Suriye’yi nasıl karma karışık hale getirdiğini ve Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG’yi devletleştirmek için binlerce TIR silah ve mühimmatı verdiğini… Yetinmeyip eğittiğini ve koruduğunu biliyoruz.

O halde, son sözümüz şu olsun:

“Direniyoruz ve başaracağız. O haritaları başınıza geçireceğiz.”

İnanmıyorsanız, Afrin’e bir bakın. Azez’e, El-Bab’a, Cerablus’a, Resulayn’a bir bakın. Olmadı dönün Kuzey Irak’taki 30’u aşkın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üs ve irtibat noktalarına bakın.

Yenişafak

Yorumlar15

  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lozan ile bir 90 yıl kazanmadık. Bir yüz yıl kaybettik
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD, " 1918 Wilson prensiplerin  gereği Osmanli'dan çikarilmayan iki devlet kaldi "BUYUK KURDISTAN VE BUYUK ERMENISTAN" hayallerini bu millet  nasıl yerle bir ettiğini goreceksin. Bir taraftan Israilin vadedilmis topraklari icin " Kürtleri" kullanmalarini önleyecek, diger taraftan da " Agri dagı pullari" cikaran hep genişleme sevdasindaki Ermenistan'nin alnina o pullari yapistirdigimiz gibi..Debelen dur sen.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Gerçek Tarih 3 yıl önce Şikayet Et
    200 yıl önce Kürt diye bir tanım bile yoktu. Batılı bir kaç sinsinin mezopotamyada fitne çıkarmak için uydurmasyon Kürt tarihi oluşturdu, Kürtler Şii Farsların Sünni koludur. Kürtçe dediğimiz dil Farsça'nın lehçesidir. Zaten geldikleri yerde İran'ın doğu bölgesidir. Sünni Kürtler Şiilerin soykırımından kurtulmak için zamanında Osmanlıya sığınmışlardı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İbrahim Alkılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz Sultan Selim Han şii iran ile Savaşı'nda Sünni Kürtlerden çok büyük destek almıştır. Kürtlerin bir edebiyatı vardır,bir kültürü vardır. Onlar Kürt oğlu kürt'tür. Belki diyeceksiniz bu satırı yazanda Kürt, hayır ben Bulgaristan göçmeni bir Tatar Türküyüm.
  • YILDIRIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni’si, Siyonist’i ve bu Kürt kimliğine gizlenmiş kriptoları (ben bir Kürt'üm ve gerçek Kürtler Müslüman’dır) bilindiğine göre, bu milletin azımsanmayacak önemli bir kısmı neden hep bu alçaklarla iş tutanlardan bir beklenti içindedir, onu anlamak mümkün değil. Yani diyeceğim o ki; bu toplumda azımsanmayacak bir kesim, tecavüzcüsüne âşık olmuş hatun misali Stockholm sendromuna mı yakalanmış? Terör partisini ve teröristleri terörist olarak değil, vatanlarını savunan özgürlük savaşçıları olarak gören zihniyetinin gerçekliğini göremiyor mu ki bunlara oy veriyor, anlamak mümkün değil.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakından tanıdığım bir çok gerçek Kürt Müslüman neden hala HDP'ye oy veriyor bir de bunu anlayabilsek!
    Toplam 2 beğeni
  • Akif YİĞİDO 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hasan bey bu yazında çok önemli bir hain,katil,sinsi İsrailkatil devletinin emelerini belirtmemişsiniz. her taşın altında çıkan büyük israil devlet oluşumlarına ,arzı mevdu hain planlarına takoz vede köstek oluyoruz.çıldırdıkları bundandır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat