Hasan Harakani'nin huzurunda Mehmetçik'i izledik; dost ve kardeş askerlerle...

.

  • GİRİŞ02.02.2023 14:12
  • GÜNCELLEME02.02.2023 14:16

Türk Silahlı Kuvvetlerinin dost ve kardeş ülkelerin de katıldı Kış 2023 Tatbikatı'nı takip etmek için Kars'tayız.

Kars denince benim aklıma iki şey gelir.

Birincisi Dedem Hasan Onbaşı; ikincisi Hasan Harakani.

Dedem Hasan Onbaşı Kazım Karabekir'in askeri olarak Kars'ın kurtuluşunda bizzat yer almıştır...

Hasan Harakani ise daha Alp Arslan Malazgirt'e gelmeden yıllar önce Kars'a gelip buraları mayalamıştır.

***

Dün akşam saatlerinde Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Kars'a uçtuk. Geceyi Sarıkamış'taki Orduevi'nde geçirdik. Sabah bembeyaz bir güne uyandık. Yol boyu tipi vardı. Yarım saatte ulaşmayı planladığımız tatbikat alanına 1 saat 10 dakikada ulaşabildik.

Konvoyumuzda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da vardı. 

Ulaştığımız tatbikat sahasında hala kar yağıyordu; hava sıcaklığı -6 dereceydi.

Önce komuta merkezi olarak kullanılan çadırda saha ve tatbikata ilişkin brifing aldık. Ardından fırın olarak kullanılan çadırları ziyaret ettik. Sonra Komanda Timi, Arama Kurtarma Timlerini görüp komandoların ikram ettiği çayı içtik, külde közlenmiş patates yedik. 

Tatbikatın birinci aşaması meskun mahale sızma formatındaydı... Hep birlikte icra edilen tatbikatı izledik.

İkinci kısım ise çok daha geriş kapsamlıydı. F-16'ların, Atak Helikopterlerinin, tankların, Tanksavar Cirit'in, obüslerin kullanıldığı ve geniş bir sahada icra edilen tatbikatı izledik.

***

İlk kez bir tatbikatı izliyorum. Hava buz, yer bembeyaz kar-buz... Ama askerlerimiz dimdik, dikkatli, gayretli!

Tatbikatı takip eden başta Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar gururlu. Azerbaycan Milli Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze, Kırgız, Bosna-Hersek, Kosova, Bahreyn, Özbek, Gürcistan İtalyan, Alman komutanlar mutlu.

Tatbikatın ikinci aşaması başladığında kar durmuştu, bittiğinde kar yağmaya başladı.

***

Savaştan önce savaşa hazır olmak lazım bilinciyle icra edilen tatbikat başarıyla bitti.

Bakan Akar da konuşmasında şu mısraları okudu:

"Hazır ol cenge istiyorsan sulhu salah"

Gurur duyduk.

Devam edeceğiz...

Yorumlar19

  • ersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına şu altılı masaya benim adıma şu soruyu sorun genel başkanlığn amacı pari kurup ülkeyi yönetmek değil mi altılı masa aday olamıyorlarsa,kendilerine güvenleri yoksa,kazanmıyacaklarını düşünüyorlarsa genel başkanlıktan istifa etmeleri gerekmiyormu yada parileri birleştirip parti başkanlığına güvendikleri belediye başkanını getirsinler.daha fazla kendilerini rezil etmesinler,.lütfen tüm gazetecilere tv lere bu sorumu iletin dile getirsinler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • antisiyonist 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat kardeşim nasıl mutlu ettin siyonistleri bilemezsin. Onlar hep böyle senin gibileri kullanıyor ve birbirlerine öldürtüyorlar Müslümanları.
    Cevapla
  • antisiyonist 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevap veren arkadaşlar haydi buyurun hep beraber tescilli sömürgeci ve siyonizm'in taşeronu abd için tezkereler çıkarmayan üslerini ve elçiliklerini kovan, ab istediği için 2000'den fazla yasa yapmayan bir yönetim için Milli bir mücadele'de biraraya gelelim. İran'ın yapmak istediği Müslümanların ortak bir haber ajansı kuralım; Erbakanın canhıraş kurduğu Türk-İslam birliği olan D-8'leri hayata geçirelim. Var mısınız?
    Cevapla
  • antisiyonist 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözkonusu olan İRAN İSLAM CUMHURİYETİ'dir şimdi. İşbirlikçi şah ve avanesinin faturasını bugünkü ŞERİAT yönetimine çıkaramazsınız. Sen inönünü'nün faturasını niye çıkarmıyorsun erdogan'a Mustaafendi? Başta Filistin olmak üzere bütün dünyada Anti-siyonist cephede yer alıyor/cihad ediyor , İran.
    Cevapla
  • Arimli 1 yıl önce Şikayet Et
    İran müslüman öyleyse Ermenistan i niye destekler Suriye'den Müslümanları niye çıkarır İsrail e laftan başka birşey attımı
  • Anadolu sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen katılıyorum.Fotoğraf çekilirken muhakkak ellerin cepte olmaması bir manada askerin görevine ve şahsına saygı uyandırır.Memnun eder.İyi niyetle bu eleştirinin altını çiziyorum..Olmalı.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat