Kılıçdaroğlu’na o listeyi kim verdi? Listede neler var? Ona ne vadedildi? Bir açıklama şart!

  • GİRİŞ10.06.2021 11:43
  • GÜNCELLEME10.06.2021 12:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul’u durduracağız. Kredileri ödemeyeceğiz. Şirketlerin parasını ödemeyeceğiz. Para veren ülke ile de aramıza mesafe koyacağız” dedi.

Hemen soralım: Başka hangi projeleri durduracaksınız? Hangilerine son vereceksiniz? Listenizde başka neler var ve bu listeleri size kim verdi?

O listeyi tanıyoruz biz. Bunları durdurmak için ülkeyi teröre boğdular.

İstanbul’u teröre boğan, yakıp yıkan, Anadolu’da mezhep savaşı tohumlarının ekildiği Gezi olayları sırasında da bir liste vardı. Dönemin Başbakan Vekili Bülent Arınç’a sunulan listede; “Üçüncü Köprü, Üçüncü Havaalanı ve Kanal İstanbul’un durdurulması” isteniyordu.

3. Köprü yapıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü oldu. 3. Havaalanı yapıldı. İstanbul Havaalanı oldu. Kanal İstanbul içinse temel atma aşamasına gelindi.

Bunlara karşı çıkanlar, durdurulması için Türkiye’yi teröre boğanlar aslında Taksim Dayanışma Platformu adı altında örgütlenen yapı değildi. İstanbul Havaalanı’nın Avrupa ve dünya hava trafiğini nasıl sarsacağını bilen, Türkiye’ye kazandırıp kendilerine neler kaybettireceklerini bilen ülkelerdi.

“Üçüncü Köprü”nün Çin’den Londra’ya ulaşacak 21. yüzyıl ekonomik koridorunu engellemek isteyen ülkelerdi. Türkiye’nin “Orta Koridor” projesinin, siyasi yükselişin ekonomik ayağını oluşturacağını bilen ülkelerdi.

Yakında listedeki diğer maddeler de açıklanır.

Bu yüzden İstanbul sokaklarında isyan yöneten Alman ve ABD istihbarat örgütleriydi. Bu tek amaçları, “Türkiye’yi içeriden bunaltıp bunları yapamaz hale getirelim” ajandasıydı. Az çok uluslararası ilişkilerin güç hareketliliklerinin nasıl yaşandığını bilen herkes bunun farkındadır.

Şimdi aynı listeyi Kılıçdaroğlu dillendiriyor. “İstanbul Havaalanı’nı önleyemedik, Üçüncü Köprü’yü önleyemedik bari Kanal İstanbul’u önleyelim” demek istiyor. Ya da eline verilen listede başka hangi projeler varsa, çok yakında onları da bir bir sıralamaya başlayacak.

Yapılanları yıkma üzerine bir siyasi duruş masum değildir!

Bir ana muhalefet partisi ve onun lideri, Türkiye’ye ne katacak, onu konuşması lazım. “Biz daha çok, daha iyisini yaparız” demesi lazım. Kendi tezlerini anlatması, bu tezlerin Türkiye’nin ölçeğini artıracak şeylerden oluşması lazım.

Bir muhalefet partisi lideri, yapılanları yıkma üzerine, planlananları bozma üzerine, Türkiye’yi güçlendiren her şeyi sabote etme üzerine, ülkeyi zayıflatma projeleri üzerine konumlanamaz, konuşamaz.

Dikkatle izliyoruz, “Türkiye’yi daha iyi yapma üzerine, refah ve gücü daha da artırma” üzerine tek cümlesi yok. Sadece Kılıçdaroğlu mu? İyi Parti lideri Meral Akşener de, HDP de, Saadet de, Ak Parti’den ayrılanlar da aynı cümleleri kuruyor.

Bu bir siyasi yol değil, bu bir projedir! Yeni bir müdahalenin hazırlığı mı bu?

Bari biriniz ya da ikiniz farklı bir şeyler söyleyin. Bari biriniz yapıcı, inşa edici, güçlendirici, sevindirici konular üzerine bir cümle kurun. Hiç birinde bunu göremiyoruz. Neden?

O zaman, bunun bir siyasi yol olmadığını, bir proje olduğunu ve Türkiye’nin yıkımı üzerine sözlerin hiç de masum olmadığını görüyoruz. Buradan nereye varacaklar, bu söylemlerin arkasından ne gelecek, yeni bir çokuluslu müdahalenin altyapısı mı hazırlanıyor, kitle psikolojisi üzerinde böyle bir oyun mu kuruluyor diye düşünüyor insan.

Düşünmeyelim mi?

Kanal İstanbul’u durduracağız diyen adam, aslında “21. yüzyılda Türkiye’yi durduracağız” diyor. Coğrafyaya sığmaz hale gelen bu ülkeyi yeniden Anadolu içlerine sıkıştırmayı, orada iç çatışma ve gerilimlerle bunaltmayı düşünüyor.

“İçeride hayatı, dışarıda Türkiye’yi durdurmak…”

Aslında onlar “içeride hayatı, dışarıda Türkiye’yi durdurmak” için mevzi savaşı yürütüyorlar.

Peki bunu kim ister? Türkiye’de, hangi siyasi çevreden olursa olsun, ülkesini seven tek bir vatandaşımız bunu ister mi? Tek bir vatandaşımız ülkemizin yara almasını, tökezlemesini, saldırılara açık hale gelmesini ister mi?

Bunu içeriden kimse istemez ama dışarıdan onlarca ülke ister. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden kimlerin istediğini görüyoruz. ABD ister, AB ülkeleri ister, bazı bölge ülkeleri ister, Rusya ister. Türkiye’nin ölçek büyütmesinden rahatsız olan, Türkiye’nin dünyanın devlerine rakip olmasından endişe eden bütün ülkeler ister.

Bu yıkım fırtınasını kim, hangi ülkeler planlıyor? Anadolu’nun soruları var!

O zaman, bu motivasyon nereden geliyor? O zaman bu yıkım fırtınasını kim planlıyor? O zaman bizim muhalif partilerimiz hangi ülkelerden, hangi güç çevrelerinden besleniyor? O zaman “Türkiye’yi yönetmeye talibiz” diyen bu parti ve liderler, her şeyi durduracaklarsa, kimler adına hareket ediyor?

Bu soruları sormaya hakkımız var? Bu soruları Anadolu topraklarından dünyaya bakarak sorma hakkımız var.

Herkes birilerine listeler veriyor. Gezi olayları sırasında listeler verdiler. 17-25 Aralık’ta listeler verdiler. Hatta ABD ve İsrail istihbaratının verdiği listelerle bu ülkenin insanlarını hedef aldılar, soruşturmalar açtılar, yok etmeye çalıştılar. Hiç biri Türkiye’nin öncelikleriyle alakası yoktu.

Şimdi öyle görünüyor ki, Kılıçdaroğlu’na da bir liste vermişler. Kim verdi, nasıl bir yöntem izleyecekler ibretle takip edeceğiz. Türkiye’nin önceliklerini nasıl hedef alacaklarını göreceğiz.

Bu listeyi size kim verdi? Listede şunlar da var mı?

Kılıçdaroğlu’na şunları soralım:

Size bu listeyi kimler verdi? Sunulan listede başka neler var? Hangi projelerin durdurulması, hangi başarıların sabote edilmesi istendi sizden?

Mesela;

SİHA üretiminin durdurulması istendi mi?

Füze sistemleri üretiminin durdurulması istendi mi?

Donanma yatırımlarının, TCG Anadolu üretiminin engellenmesi istendi mi?

Libya’dan, Irak’tan, Suriye’den asker çekme istendi mi?

Akdeniz’de kurduğumuz savunma kalkanlarının indirilmesi istendi mi?

Bunlar karşılığında size neler vadedildi? Çok sorumuz var, çok!

Yurtdışında kurduğumuz askeri üslerin kapatılması istendi mi?

PKK’ya yönelik terör operasyonlarının durdurulması istendi mi?

Rusya ile savaş pozisyonuna geçilmesi istendi mi?

O listede sadece projeler mi var?

Nasıl bir Türkiye şekillendirecekler? Bu amaçla içeride nasıl bir gerilim senaryosu izleyecekler, size söylediler mi?

Ve en önemlisi de; size bunların karşılığında neler vadedildi?

Çok sorumuz var, çok! Israrla soracağız, ısrarla cevap bekleyeceğiz.

Yeni Şafak Gazetesi

Yorumlar64

  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Varsın ben fakir öleyim. Ama ülkem bağımsız, onurlu, güçlü, adaletli bir ülke olarak yoluna devam etsin. Yolun açık olsun Türkiye.
    Cevapla Toplam 24 beğeni
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    ben Chp nin, samimi olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Bunlar yalancıdır satılıktır aldıkları maaş onlara zıkkım ızdırap olsun
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • ErektusSOkares 2 yıl önce Şikayet Et
    İstediğin kadar konuş zaten iktidara gelemiceksin
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Nurettin örnek 2 yıl önce Şikayet Et
    Gezicilere liste verenler Kılıcdaroğluna da listeyi hazırlayıp vermişler
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Ülkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapmaktan değil ancak yıkmaktan anlayan zihniyet bunlar. Ülkemizin geç kalmışlığının sebebidir bu zihniyet. Listeyi tabiiki abd verdi. Abd ve beslemesi sümüklü sapmış da bu zihniyete çalışıyor
    Cevapla Toplam 19 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat