Ergenekon mu, demokrasi mi?

  • GİRİŞ20.10.2009 06:16
  • GÜNCELLEME20.10.2009 06:16

Kürt açılımı, Alevi açılımı, Ermenistan açılımı siyaset kurumunun kendi dinamikleriyle sorun çözme yeteneğinin geliştiğinin işaretleri.

Kırılgan Türk demokrasisini, açılım siyaseti güçlendiriyor. Güçlendiriyor çünkü, siyasetin alanı açılıyor ve demokrasi kurumsallaşıyor. Bunu mümkün kılan ise devlet içindeki derin yapılanmanın, yani Ergenekon örgütlenmesinin üzerine gidilmesi. Devletin 'derin devlet'ten temizlenmesi demokratikleşme sürecinin selametle ilerlemesinin, toplumsal barışın ve de devletin meşruiyetinin yeniden inşaının şartı.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar3

  • Dogan Akbaba 16 yıl önce Şikayet Et
    aslinda neler olmuyor.2. Biz para pul istemiyoruz, zaten vermezsinizya.Yasamak, özgürce... Insanin en dogal hakki olan kimligini,dinini, düsüncesini,kültürünü,v.s. yasamak.Bu kadar basit aslinda ama nedense bu bile bazilarina cok geliyor...Selamlar
    Cevapla
  • Dogan Akbaba 16 yıl önce Şikayet Et
    aslinda neler olmuyor.1. Yav,Ne gerek vardi Acilima?Ne güzel yasiyorduk.Türkiyenin icinde yasayanlara sorun kim memmun.Kimse,Sagcisi,Solcusu,Dindari,Kürtü,Türkü,Alvisi,Sünnisi v.s.Basörtüsüyle Resmi yerlerde calisamaz okula gidemez,Kürt dilini ve kültürünü,Alevi Mezhebini,Solcu düsünce özgürlügünü v.s, v.s.Negeregi vardi bizim gibi 3.sinif insanlara özgürlük vereceksin.Birakin bizim yerimize büyüklerimiz düsünür ve hallederler.Zaten simdiye kadarda halletmisler halledeceklerini.Köseyi dönmüsler bazilari.
    Cevapla
  • aslında ne oluyor 16 yıl önce Şikayet Et
    Dam üstünde saksağan. gel bize bazı bazı ben diyom istanbul boğazı sen diyon bu nasıl bir yazı :)) Efendiler gidin amerikada demokrasi içinde yaşayın bizi manda yapmanıza gerek yok..Ayran ha taştı ha taşacak
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat