Kürt sorununda felakete yürüyoruz

  • GİRİŞ25.09.2011 10:31
  • GÜNCELLEME25.09.2011 10:31

Diyarbakır

Dikkat! Kürt meselesinde bir şiddet sarmalının eşiğinde olabiliriz.

Kör şiddetin ayrım gözetmeden herkesi içine çeken, vicdanları köreltip, sağduyuyu susturan anaforu...

Bir kapılırsak, ne gidişatı kontrol edilebilir bunun, ne de ülkenin batısı, doğusu ve dışı açısından sonuçlarını kestirmek mümkündür.

Şiddetle sonuç almanın hesap ve planını yapanlar varsa, bunları uyarmak gerekir. Her iki tarafı da...

Her iki tarafta, hem doğuda hem batıda, birliktelik içinde çözümün erdemine sahip çıkıp, barışın dilini konuşanlar, birbirlerine yardımcı olmalı. Bunun da en akılcı yolu herkesin önce kendi savaşçısına dur demeyi bilmesidir.

Barışı savununlar, susturulmayı, yuhalanmayı, kovulmayı ve dışlanmayı göze alarak kendi şahinlerinin, savaşçı ve bombacılarının karşısına dikilme cesaretine sahip olabilmeli ki, karşı taraftaki güvercinler için de bir güven kaynağı olabilsinler.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Kadri Gürsel - Milliyet

Yorumlar2

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    SÖYLEMEKTEN, YAZMAKTAN KORKMAYALIM. PKKYI SADECE TÜRK İSLAM BİRLİĞİ YOK EDER!. Başka hiçbir güç Pkkyı, komünist terörü bitiremez. Bunu yazmamanın bir anlamı yok. Tek çözüm buysa bu çözümü derhal istiyelim ki bu Atatürkün de çözümüdür. Atatürk Türk Birliğine inanıyorum onu görüyorum demiştir. Bize Avrupa yerine önce din, gönül bağımız olan İslam devletleri dosttur, müttefiktir demiştir. Atatürkün hayal ettiği Türk İslam birliğini biz istemezsek bu sadece akılsızlık olur.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    KOMÜNİST TERÖRÜ OLAN KUZEY KOREYE ABD NE YAPABİLİYOR?. Amerika Vietnamda da yenildi, Korede de. Çünkü komünizmle, Leninizmle yıkanmış beyinleri Amerikanın silahları çözemez. Leninizmin doğası çatışmadır, dövüştür, öleceğini bilse bile. Tek yapılacak şey, tek çözüm komünist terörün temelini, kaynağını ortadan kaldırabilmektir. Bilimsel mücadele çok kapsamlı yapılır ve tek tek köylere, mezralara kadar beyinleri yıkanmış Kürt kardeşlerim kurtarılırsa Pkk duraklama dönemine girer. En azından yeni katılımlar önlenir. Sonun başlangıcı budur.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat