Gençlerin HDP ile ölüme yolculuğu

  • GİRİŞ21.07.2015 10:17
  • GÜNCELLEME21.07.2015 10:17

Ülkenin topraklarından başka bir ülkeye gidip bambaşka bir ülke için savaşırsan terörü ülkeye sokarsın. HDP yandaşları boşu boşuna IŞİD militanlarını suçlamasınlar, onların tutumu zaten bellidir, Suruç’ta ölen gençleri hedef haline getiren bizzat HDP’nin kendisidir. 

Sanki 1960’larda yaşıyoruz, sanki üniversiteden güle oynaya Zap suyuna köprü yapmaya gidilen bir dönemdeyiz. Gençler, Kobani’nin bina tamiratına katılmak ve çocuklara kitap ve oyuncak götürmek için İstanbul Kadıköy’den türkülerle yollanıyor. Ertesi sabah sınıra bitişik Suruç’ta yine hep beraber toplanıp bildiri okuyorlar. Halbuki çok değil on beş kilometre ötede karşı tarafta IŞİD daha birkaç gün önce kenti basmış, 250 kadar insanı hedef gözetmeksizin katletmiş. Bu durumda, göstere göstere ve sosyal medyadan çağrılar yaparak gençleri İstanbul’dan getirip Suruç’ta meydanda toplamak cinayete suç ortaklığıdır ve baş sorumlu da bir önceki gün yine Suruç’ta aşırı savaşçı bir dil kullanan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’dır. 

Yüksekdağ şöyle demekteydi: "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz." Nedense HDP’de hiç kimse çıkıp Yüksekdağ’a ‘madem savaşan bir güce sırt dayadın, neden çocukları bir araya toplayıp tehlikeye attın’ dememiştir. 

Dünyada HDP veya onun kaynaklandığı PKK benzeri tek bir örgüt yoktur. Etnik bir davayı savunan hangi örgüt ülkesinin dışında, başka topraklarda, başka ülkelerle savaş operasyonlarına katılmıştır? Tarihte bunun bir örneği var mıdır? Kobani’de savaşa katılmasını bir süre ‘Kürt savunmasına destek’ olarak sunan ve seçim öncesi bu nedenle bölgede sempati de toplayabilen PKK ve bağlaşıkları Kürtlerin yaşamadığı Tel Abyad ve Rakka’da ABD Hava Kuvvetleri’ne karadan hizmet sunarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır. Figen Hanım’ın sırtını dayadığı güçler ABD’nin paralı askeri olmuştur. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat