Öyle uzaktan sevmek olmaz bayan Merkel

  • GİRİŞ15.09.2015 10:09
  • GÜNCELLEME15.09.2015 10:09

Başka ülkelere pişkince demokrasi dersleri verenlerin demokratlığı işte bu kadar. Birçok düşünür, adına Avrupa değerleri ve aydınlanma denilen kavramın özellikle Alman soykırım endüstrisinden sonra iflas ettiğini ilan etmişti. ABD tarafından Rusya’ya karşı kullanılmak üzere 1950’lerde sahneye konulan Avrupa Birliği de son yıllarda iyice anlamsız hale geldi. Bu hafta sonu Almanya’nın serbest dolaşım ilkesini askıya almasından sonra birlik fiilen çöktü. Daha birkaç gün öncesine kadar sınır ve pasaport kontrolü olmayan Almanya-Avusturya arasındaki dağlarda şimdi köpekli Alman polisleri devriye geziyor ve tek tek Suriyeli avlıyor.

 Aslında giderek bir Almanya-Fransa imparatorluğuna dönüşen Avrupa Birliği büyük bir yalandır. Türkiye’de özellikle liberal etki unsurları arasında yaygın olan, hatta muhafazakâr cenahı da etkileyen bir hurafeye göre bu birlik etrafındaki ülkelere barış ve demokrasi götürürmüş. Ne barışı? Ne demokrasisi? Gözlerimizi biraz açıp AB çevresindeki ülkelere baktığımızda hepsinin alev alev yandığını görüyoruz. Baltık ve Ukrayna’dan başlayıp Fas’a kadar uzanan bir kuşakta AB kendi çevresine istikrarsızlık saçıyor. Ülkelerin içinde terör ve kaos pompalıyor, ekonomileri çökertiyor, İran gibi saldırgan güçlerle oturup kalkıyor, Mısır’da olduğu gibi hükümet darbeleri organize ediyor, meşru Cumhurbaşkanı’nı hapse attırıp diktatörlere destek veriyor. 

Bu meyanda duyuyoruz ki Almanya’nın sempatik lideri Bayan Merkel’in bazı sıkıntıları varmış. Türkiye’nin terörizme karşı aldığı önlemlerin ve özellikle PKK’ya düzenlenen operasyonların yumuşatılmasını istiyormuş. Almanya’nın yıllardan beri devam eden PKK sevgisinin farkındayız. Bugün IŞİD’den yakınmalarına da pek bakmayın, IŞİD’den tam 25 yıl önce Almanya’nın göbeğinde 30 bin kişilik spor salonlarında hilafet ilan edenlere yönelik hoşgörülerini de biliyoruz. Bu bakımdan diyoruz ki, öyle uzaktan sevmek olmaz, Suriye’nin hiç olmazsa Kuzey bölgelerinden, örneğin sözde pekeke devrimi olan Rojava’da nedense yaşamak istemeyen Kürtlerden bir 20 bin kadarını Berlin’e yollayalım. Yanında Güneydoğu’da hendek kazıp bomba gömen PKK sempatizanı gençlerden de bir 2 bini yanlarında gitsin. Suriye’ye savaşmaya gelen Alman vatandaşlarından boşalan yer de acilen doldurulsun. Hatta Türkiye’den Almanya’ya gidip yerleşmek isteyen PKK’lılara da herkes yardımcı olsun ki, Merkel sempati ve şefkatini öyle uzaktan değil, daha yakından gösterebilsin. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat