Neden Ermeni bir generalimiz yok?

  • GİRİŞ19.09.2011 07:26
  • GÜNCELLEME19.09.2011 07:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok başarılı geçen son Ortadoğu turnesinde, belki biraz da İsrail faktörünün etkisiyle, bugüne kadar netleştirmediği kadar keskin bir ‘Müslüman-demokrat’ portresi çizdi.

Küresel sistemle Müslüman dünya arasında köprü olacak bir Türkiye’nin kotlarını derinden algıladığının sinyalini verdi.

Ayrıca Ortadoğu’daki beyanlarıyla Başbakan’ın epeydir ayarını ve öngörüsünü kaybetmiş olan dış politikaya da yeniden bir istikamet verme arzusunda olduğunu gösterdi sanıyorum...

***

Başbakan Erdoğan’ın son Ortadoğu gezisinde sergilediği ‘Müslüman-demokrat’ kimlik acaba bugün okula başlayan çocukların yaşamına ne zaman yansır diye düşündüm...

Örneğin, Mısır’a ‘laik bir anayasa’ öneren Erdoğan laiklik tanımını da şöyle yapıyor:

“Laik devlet, her inanç grubuna eşit mesafededir. İster Müslüman olsun, ister Hıristiyan olsun, ister Musevi olsun, ister ateist olsun. Hepsinin güvencesidir. Olayın aslı budur.”

Ama bu tanım Türkiye’de hiçbir zaman geçerli olmadı...

Sanırım bugün okula başlayan çocuklarımız da kendi ömürleri içinde Ermeni bir general göremeyecek...

Neden?

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Mehmet Altan - Star

Yorumlar16

  • Dogan Akbaba 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden Müslüman Generalimiz YOK, olmasi gerekiyor... Cünki öbürleri zaten var...Neden bir Alparslan, Selahaddin Eyübi, Kilicarsalan..YOKKKK..Neden, Fatih, Kanuni yokkkk... Bir toplumun icini bosaltirsaniz,,, dis kabugu her sekle bürünür.. icindeki o degerleri yok edersen,, TAARUZA gecerken ALLAH ALLAH deyilse,, HURRA diye kosarr..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • abdulkerim 12 yıl önce Şikayet Et
    Hem Ermeni Hem de Yahudi. Türkiyenin elitleri zaten yahudi,ermeni,ateist vs değil mi?Bu Altan kardeşler liberallikte beni bayıyor.Cıvık cıvık hani bir kilo baklavaya 100 kilo şeker katarsında yenmez içini kıyarya bunlarda öyle görüntüsü bile içimi bir hoş yapıyor.Ancak bu tür yazarlara gerek var demokrasi adına velakin bu tür yazarlar marjinalleşerek medyanın geri planına atılmalı.Asıl gündemi belirleyen ve medyaya yön verenler bu ülkenin ve milletin faydalarına çalışan gazetecilerin ön plana çıkarılması gerek.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • soner 12 yıl önce Şikayet Et
    var. ermeni bir generalimiz yok ama ermeni gazetecilerimiz var.. onlarda hür general.. genelkurmay ve türk milletine saldırmak oda bir görev...sözün özü Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler...ülke sahipsiz..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • lf84 12 yıl önce Şikayet Et
    aklınızıa şaşayım sizin. neden namaz kılan bir generalimiz yok diye sormuyor da neden ermeni bir genralimiz yok diyor. niyeti heralde kuzuyu kurda teslim etmek. İSTEMEYİZ. İçerdeki hainler zaten fazlasıya zarar verdi orduya. Ayrıca ermeni, rum veya sabetayist olmadığını nerden biliyor ki? BUNLARIN BİRÇOĞU ZAMANINDA TÜRK İSİM VE KİMLİĞİ ALARAK DEVLETİN HER KURUMUNA SIZDILAR. Müslüman türk kılıklı hainler çok ülkemizde.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ahmet elbeyli 12 yıl önce Şikayet Et
    ....... general bir yana ermeni bir milletvekilimiz bile yok umarım bir dahaki parlamentoda rum ermeni süryani vekiller de yer alırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat