İnter hafızalara Lazio'yu getirdi

  • GİRİŞ08.12.2011 05:55
  • GÜNCELLEME08.12.2011 05:55

Şampiyonlar Ligi'nde beklentileri fazlasıyla karşılayan Trabzonspor'un son haftada yaşadığı durum yıllar önce Beşiktaş'ın da başına gelmişti. Ve yine başrolde bir İtalyan takımı vardı.

2003-2004 sezonu Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Chelsea, Lazio ve Sparta Prag'la eşleşen Beşiktaş 2. tur umutlarıyla girdiği son haftada Chelsea'ye mağlup olmuştu.

Ancak diğer maçın 90. dakikasına kadar, Kara Kartal 2. tura çıkan taraftı. Lazio'nun 90'da ben çıkamadım sen çık dercesine yediği gol Sparta Prag'ı 2. tura Beşiktaş'ı ise UEFA Kupası'na itmişti.

kullanYıllar sonra yine bir İtalyan takımı, yine son dakikalarda bu kez Trabzonspor'un başına çorap örünce İtalyanlara olan gıcıklığım bir kat daha arttı. 4 puan aldığımız İnter, Trabzonspor'dan rövanşı bu şekilde aldı demekki.

Trabzonspor'un bu kadar yaklaşmışken 2. tura çıkamamasına üzülmemek elde değil. Ancak 2. turda çok güçlü bir rakip karşısında 2 maçı da kaybedip elenebilirdi. Trabzonspor'un grubu 2. sırada bitirmiş bir takımla karşılaşacağını düşünürsek Avrupa Ligi'nde tur atlaması çok daha olası bir durum.

Derbi...

Derbiye gelince, Fenerbahçe mağlubiyeti, Galatasaray da galibiyeti fazlasıyla haketti. Kadro kalitesi bakımından aralarında uçurum olmayan iki takımın sahada böylesine ayrışmasının tek sebebi ise teknik direktör mantalitesi. Aykut Kocaman sahaya Ankaraspor'un, Fatih Terim ise Milan'ın hocası gibi çıktı. Orta sahaya üç pas yapamayacak adamları dolduran Aykut Kocaman, Fatih Terim'in ekmeğine yağ sürdü. En büyük özelliği yoğun pas trafiği olan Fenerbahçe; Caner, Bienvenu, Selçuk ve Baroni'yle bu özelliğini sahaya yansıtamadı. Galatasaray hücum ağırlıklı kadrosuyla top yapamayan Fenerbahçe'nin üstüne çöktü ve maç Fenerbahçe'nin yarı sahasında oynandı.

Galatasaray'ın taşlar yerine oturdukça daha iyi bir takım olacağı net bir şekilde görülüyor. Cimbom'un tek eksiği sol kanatta tam performanslı bir futbolcusunun olmaması. Performansı düşük Riera ve doğuştan cezalı Engin sezon içersinde sıkıntı yaratabilir. Taraftarların halen forvet istemesine de anlam vermek elde değil. Baros ve Elmander çok yeterli bir ikili. Sercan'ın da Fatih Terim'in ellerinde performansını yükselteceğine eminim. Süper Lig için üç forvet yeterli. Forvet takviyesi sezon sonuna bırakılmalı.

Bienvenu'nün Fenerbahçe'ye mi yoksa Ankaraspor'a mı transfer edildiği henüz belli değil. Aykut Kocaman devre arasında yine Ankaraspor mantığıyla bir forvet transfer edecekse Bienvenu'den iyisini beklemek hayalcilik olur. Fenerbahçeliler Tita transferine hazırlıklı olsun(!) Şaka bir yana Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye "büyük takım golcüsü" alması şart. Böyle atlet futbolcular Fenerbahçe'ye fayda sağlamaz. Bienvenu iyi performans gösterse bile yapı itibarıyla Fenerbahçe'nin oyun mantalitesine aykırı. Süratli, pırpır adamlardan ziyade Fenerbahçe'nin bulduğunu atan, fırsatçı bir golcüye ihtiyacı var. Ayrıca iyi bir Serdar Kesimal'a...

Mehmet Can Belören - Haber7
mehmet.beloren@haber7.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat