Parasıyla rezil olan takım

  • GİRİŞ22.12.2011 05:49
  • GÜNCELLEME22.12.2011 05:49

Sezon başında maddi sıkıntıya girmemek için Niang'ı 7,5 milyon Euro'ya satan Fenerbahçe, 4 milyon Euro'ya aldığı Bienvenu'nün yerine şimdi en az 4-5 milyon Euro'luk bir forvet transfer edecek. Düz mantıkla, bu sezon forvet hattına oyuncuların yıllık ücretleriyle birlikte minimum 10 milyon Euro harcanacak. Niang da zaten yıllık ücretiyle birlikte 10 milyon Euro'luk bir maliyete sahipti. Mutlaka bu hesapları sayın Kocaman'da yapıyordur ve keşke Niang kalsaydı diyordur.

Vakti zamanında Baros'u 5 milyon Euro'ya alan Galatasaray Çek futbolcunun etinden de sütünden de hala faydalanıyor. Fenerbahçe bu vakit içerisinde Kezman, Güiza ve Beinvenu'ye toplam 25 milyon civarında bir bonservis bedeli ödedi. Paranla rezil olmak diye buna derim ben...

Galatasaray'a 2008 yılında transfer olan Milan Baros sarı-kırmızılı formayla toplamda 44 gol kaydetti. Fenerbahçe'ye 2006 yılında transfer olan Kezman, 2008'de gelen Güiza ve bu sezon transfer edilen Bienvenu'nün toplamda attığı gol sayısı ise 47... Bu üç futbolcunun yıllık ücretlerini ve bonservislerini topladığımızda 47 milyon Euro'ya yakın bir rakam ortaya çıkar. Belki klasik olacak ama Fenerbahçe gol başına 1 milyon Euro ödemiş. Başka söze gerek var mı?

Şuan Galatasaray Baros'u elden çıkarmak istese minimum 3-4 milyon Euro bonservis bedeliyle yine Avrupa kulüplerine satar. Fenerbahçe Kezman'ı kiralık falan derken 3,5 milyon Euro'ya sattı. Güiza alacaklarından vazgeçti neredeyse bedava gitti. Bienvenu de zamanı gelince sözleşmesi fesh edilip gönderilecek.

Fenerbahçe başarılı olduğu kiralık transfer modelini devre arasında da uygulamalı. Yobo ve Ziegler'den alınan performans ortada. Sezon bitene kadar yeni forvetin ne yapacağı anlaşılır hiç değilse Fenerbahçe'nin milyon euroları boşa gitmez.

Aykut Kocaman'ın iki transfer yapacağız dediğine göre Fenerbahçe'de klasik ön libero arayışları bu transfer döneminde de hız kesmeyecek. Fenerbahçe forvet bulamadığı gibi, yıllardır Emre'nin yanına defansif yönü güçlü olan bir ön libero da transfer edemedi. İşin gerçeği Aurelio-Appiah ikilisi hala aranıyor. Ne Maldonado ne Josico ne Cristian Fenerbahçeli taraftarları tatmin etmedi. Taraftarların yıllarca sövüp saydığı Selçuk o bölgenin hep en verimli adamı oldu. Yıllardan beri Almeyda, Gilberto Silva, Poulsen, Lass Diarra, Capoue gibi futbolcuların hayalini kuran taraftarlar umarım bu transfer döneminde istedikleri düzeyde bir ön liberoya kavuşur.

Mehmet Can Belören - Haber7
mehmet.beloren@haber7.com

Yorumlar1

  • La Edri 12 yıl önce Şikayet Et
    madem bilmiyorsun neden yazıyorsun kardeşim. Niangı güle oynaya mı sattı bu takım. madem bilgili değilsiniz bari azcık insaflı olun.. Niang gitmek istedi, bunu takım arkadaşlarına bile söylemiş... aylar sonra bunu futbolcular söyledi... yani bilmiyorsunuz ama parasıyla rezil olan takım diye amiyane ve tarafgirane yazı yazıyorsunuz.... sanki fenerbahce az yıprandı ya, birazda siz yıpratın... çekin elinizi.... elinden emenike giden bir takımdan ve guizası gönderieln bir takımda kim müthiş uyum sağlamış niangı gönderir.. azcık kafanız da mı çalışmıyor... peki gitmek isteyen futbolcuyu takımda tutsanız kime ne faydası olur ? öyle olsaydı ardayı göndermezdi gs...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat