TSK susmamalı

  • GİRİŞ09.06.2010 11:45
  • GÜNCELLEME09.06.2010 11:45

Saldırı siyaset malzemesi oldu. İktidar ve muhalefet arasında duyarsızlık ve avukatlık tartışması var. Muhalefet, iktidarı yardım gönüllülerini göz göre göre İsrail askerlerinin kucağına atmakla suçluyor. Neden donanma göndermedin onlarla birlikte diyor. Bile bile ölüme gönderdin. İzin verdin. Partine bağlı milletvekillerini göndermedin ama aynı duyarlılığı Furkan için yapmadın diyor, başbakanı suçluyor. Vs..

Bence muhalefet Yahudilerin dümen suyuna giriyor. Tam da onların istediği gibi konuşuyor. Buna olayı saptırma, farklı yöne çekme veya hedef şaşırtmaca da diyebilirsiniz.

Neden mi?;

Birincisi, burada olay sivil bir gemiye askeri bir saldırıdır. Savaş halinde bile böyle bir gözü dönmüşlük yapılmaz. Bu vahşettir.  (Ama gel gör ki İsrail tüm bunları alt üst edecek kadar vahşi ve gözüdönmüş olabileceğini gösterdi.)

İkincisi, Abluka nedeniyle açlık ve sefalet içindeki insanlara tıbbi ve insani yardım götüren bir sivil gemiye askerlerce saldırılacağı düşünülmez. İsrail bile bunu yapmaz deniliyordu. (ama yaptı).

Üçüncüsü,  Sivil bir gemi askerlerce kuşatılsa bile kimse, askerlerin onun güvertesine çıkıp sivillere karşı silah kullanacağı ve katliam yapacağı düşünülmez. Çünkü bu korsanlıktır. Hiçbir savaş hukukunda bu yoktur (ama bunu da yaptı)

Dördüncüsü, insani yardım taşıyan sivil bir gemiye savaş halinde bile uluslar arası karasularda kimse saldırmaz. (ama bunu da yaptı)

 

Muhalefet mantığıyla gidersek tüm sivil gemilere birer donanma gemisi eskortluk etmeli. Bu ise saçmadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde sivil gemilere askeri saldırı ihtimali düşünülmez. Zaten bu savaş suçudur. Kimsenin bu kadar aptal, cani veya gözüdönmüş olacağı öngörülmez.

 

Muhalefet, sivil-insani yardım taşıyan bir gemiye, uluslar arası karasularda, İsrail askerlerinin terörist basar gibi inerek yaptığı gözü dönmüşlüğü, korsanlığı sorgulamak yerine neden iktidarı suçlamayı seçiyor?

Neden İsrail ağzıyla benzeşen açıklamalar yapıyor? Kolay olduğu için mi?

Bence muhalefet İsrail’den korkuyor.

Ve o korkusunu daha kolay bir hedef olan iktidara saldırarak gizlemeye çalışıyor. Bir de utanmadan özel eğitimli İsrail askerlerinin elinde silah olmayan yardım gönüllülerini görünce ağlamaya başlamasını Türk askeriyle karşılaştırma cüretini ve aptallığını gösteriyor.

Neymiş, Türk askerlerine çuval geçirirken sustun şimdi bağırıyorsun...vs.

Armutla elmayı karıştırmaktır bu.

Irak’taki olay iki silahlı kuvvetler arasında geçmiştir. İki grupta savaş ortamında çalışmaktadır. Silah çeken işgalci ABD askerleri diğerini gözaltına almıştır. Üstelik bu olayda kimse ölmemiş veya yaralanmamıştır. Birkaç saatlik gözaltı kısa sürede giderilmiştir.

Ama bazıları inatla ve bilinçli bir şekilde, bu iki olayı aynı kefeye koyuyor.

Neden acaba?. TSK’yı da bu tartışmanın içine çekmek mi? Mesela TSK’dan “bizi İsrail’le karşı karşıya getirecek hiçbir olayın içine girmeyiz” açıklamasını bekledikleri için mi?

Öncelikle böyle bir benzetmeye başta TSK karşı çıkmalıdır. Bu Türk askeri için bir züldür demelidir.

Sivil bir olayı askeri bir olayla karşılaştırıp suçlama aracı olarak kullanmak bir zavallılık girişimidir. Bunun nedeni muhalefetin Filistin gerçeği üzerine bir politikasının olmamasıdır. Onların böyle bir dertleri yoktur. Filistin muhalefetin derdi değildir. Zulme uğrayan insanlar onların derdi değildir. Varsa yoksa Akparti’yi iktidardan nasıl uzaklaştıracağızın peşindeler. Bunun için her yolu mübah görüyorlar. Bunun için sivil yardım gönüllülerinin ölümünü bile kullanmaktan çekinmiyorlar.

Bu konuda azıcık vicdanları var mı?

İsrail saldırısında ölenlerin ailesine başsağlığı dilediler mi?

Kaçını ziyaret ettiler? Peki yaralılara geçmiş olsun ziyareti yaptılar mı?

Onların yüzüne de aynı şeyi söyleyebilirler mi?

“Pisi pisine ölüme gitti oğlun” diyebilir misin Furkan’ın ailesine? Buna yüzün var mı?

Diyemezsin. Senin oğlunu Akparti ölüme gönderdi diyebilir misin? Bunu dediği anda alacağı cevap ne olur?

Yoksa bu ziyaretler siyasi rant sağlamadığı için mi yapılmıyor? Akparti’yi yıpratacak bir görüntü çıkmaz diye belki de? Yoksa koşa koşa giderlerdi.

O insanların amaçlarının sadece ve sadece insani yardım götürmek olduğunu, iktidar dahil kimseden icazet almadıklarını onlar da biliyor. Özür dilerim ama eş...k gibi biliyorlar.

Onlar, vicdan sahiplerine sözleriyle değil ama ölümleriyle mesaj verecek kadar cesurdular.

Onlar mesajı tüm dünyaya vermek için yola çıktılar. Ama muhalefetin ve onun yandaşı basının böyle bir derdi var mı?

İsrail’in saldırısına karşı tek vücut olarak sesini yükseltme yerine iktidara yüklenerek İsrail’i sevindirmenin mantığı nedir? Eleştirilere eyvallah. Ama kafaları karıştırıp yandaşlık yapmakla Türkiye’ye ve Müslümanlara iyilik mi yapıyorlar?

Bir de İsrailliden bile Yahudi olan basın var.

Onlar da çuval olayını diline doladı. İsrail askerinin ağlama görüntüsü ile Türk askerinin çuval olayını karşılaştırıyor utanmadan. Süslü cümleler kuruyorlar.

Burada TSK’ya sormak lazım neden sustuğunu?

Türk askerini gözüdönmüş İsrail askerine benzetmeye karşı ne açıklama yapacak?

O çuval olayında Tüm Türkiye ayaktaydı. Görüntüler bizi yaraladı, üzüldük, isyan ettik

Çünkü Türk askeri orada sivilleri öldürmemişti.

Çünkü Türk askeri orada insani yardım gemilerine haydut gibi çıkmamıştı.

Çünkü Türk askeri orada kimseye silah doğrultmamıştı.

Çünkü Türk askeri hiçbir zaman salya sümük ağlayan o İsrail askerine benzemedi.

Bunun için TSK hemen açıklama yapmalı.

İsrail askerini Mehmetçik yerine koyan o mütareke basınını uyarmalı.

Son söz işte o empaticilere...

Ağlayan İsrail askerlerini gösterip empati yapalım diyenler acaba sırf filistinli ve müslüman olduğu için hayvan muamelesi gören, öldürülen, işkence gören, evi yıkılan, çocukları-anne babaları öldürülenlerle empati yapmayı düşünüyorlar mı?

Mehmet KIVANÇ - Haber 7
mehmet.kivanc@kanal7.com

Yorumlar11

  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    onlar başka işlerle uğraşıyorlar (meşguller). asker,asker olsaydı da başına çuval giydirtmeseydi,ama o güne kadar amerikan hayranı tsk lerimiz tabiki bunu beklemiyordu,işin komik yanı bu olayın hükümetle ne ilgisi var,darbe yaparken hükümete mi soruyorlar kendilerini koruyacak silaha sahip değillermi,üçüncü ordu komutanını,emekli generalleri ve dursun çiçeği koruyan genel kurmay kendi askerinimi koruyamıyor,biraz da kendi işlerine baksalar bu durumlara düşmezlerdi herhalde
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    Neden askerimizin başına çuval geçirildi.. Hep geçmişimizle övünürüz.Çanakkale savaşında şöyle yaptık böyle oldu.Çok doğru oradaki askerin inanç ve ruh yapısı artık yok.Bunu unutuyorsunuz.Iraktaki özel timimiz,o ryh yapısında olaydı.Orayı cehendeme çevirir ve onlarca coniyi mezar eder,kendileri şehit olur.Tarihe altın harflerle yazılırlardı.Türk askerini dokunmanın nelere mal olacagını dünya ya gösterirlerdi.Malesef teslim olmayı seçtiler.Peygamber ocagı inançlı komutanların,komuta ettiği orduya denir.Asker rejimi halka karşı korumaz,vatanı korur.
    Cevapla
  • Ekrem Erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Yerli İşbirlikçiler!. Unuttuğunuz tek şey yardım gemisine uluslararası sularda saldıran terörist bir devlet! Hem sonra size ne? O gemiye 1 lira mı bağışladınız? O gemiye hayatlarını feda etmeye hazır insanların yüksek ülküsü sizde ne arar? Susun ve konuşmayın! Bu yüksek ülkü ile canlarını veren şehidleri rahat bırakın! Sizin sorgulamalarınıza ihtiyaçları yok çünkü! Allah (C.C) rahmet eylesin! (amin)
    Cevapla
  • Ahmet Eskili 13 yıl önce Şikayet Et
    TSK YIPRATILMASIN. Peygamber ocağımız, milletimizin gururu, dünyanın en büyük ordularından birisi, TSK yıpratılmasın. Ama golfçü paşalar golfü bıraksın. TSK milletini tehdit görüp gemilerden halkına parmağını sallamasın. Ambulans şoförlerini işe alarak baskın bölgesine yetişebilsinler. Yüzbinlerce çaycı, berber beslemesin tank yapsın. Astsubayların bile hanımlarına koruma , şoför ve araç tahsis edilmesin.
    Cevapla
  • Hakan 13 yıl önce Şikayet Et
    hmm. Nerde bizim sözde cesur paşalarımız? kanal kanal gezip ne kadar kendilerini ilgilendirmeyen konularda siyasetçilere ders veren çok bilmiş gibi konuşanlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat