Bu kafayla ancak bu kadar olur

  • GİRİŞ22.06.2010 18:36
  • GÜNCELLEME22.06.2010 18:36

“MHP’nin kuruluş yıldönümü; 09.02.2009.... İlk dokuzun solundaki sıfırı sildiniz kaldı mı dokuz İkinin yanında bir sıfır var onu da sildiniz. Kaldı mı iki (09 ve 02 deki sıfırları kastediyor.)...  Toplayın ikisini onbir yapar.

2009’un içinde ki iki sıfırı da sildiniz. Birleştirin; 29...

11 ile 29’u topla 40...  Yani MHP iktidar...”

Akıllara zarar bu hesaplama Bahçeli’nin 2009 yılında yaptığı konuşmadan. Aradan 1.5 yıl geçti ama MHP hala muhalefet.

 Ve bugün...

MHP lideri Devlet Bahçeli terör saldırılarının ardından yine sahneye çıktı. Bu ciddi konu üzerine partisinin ciddi(!) önerilerini açıkladı;

-OHAL ilan edilsin. (herşeyin başı bu değil mi?)

-Habur sınır kapısı kapatılsın (teröristler kapı mı kullanıyor?)

-Ordu, Kuzey Irak’a girsin...

-Güvenlik bölgesi oluşturulsun (işgal edelimin kibarcası)

-Tam bir temizlik yapılsın. (ne demekse?)

-ABD’ye nota verip İncirlik’i kapatalım. (olmadı istersen savaş ilan et)

-Kerkük Yumurtalık petrol boru hattını keselim.

-Türk girişimcilerin Kuzey Irak’ta petrol aramasına yasak getirelim.

-Türk hava sahasını kapatalım...

 İşte sayın Bahçeli’nin teröre karşı ciddi(!) önerileri.

Böylesi uzun uğraşlara ne gerek var ki? ABD’nin eski başkanı Bush gibi  “Ya bizden yanasınız ya da düşmanımızsınız...” diyelim olsun bitsin.

Bu kafayla ancak bu kadar olur. ABD’ye doğrudan savaş ilan etmekten başka hepsi var içinde. Battı balık yan gider nasıl olsa.

 Çocuk oyuncağı mı bu?

Bilgisayarda Counter strike mı oynuyoruz?  Tam temizlikmiş. Ne yapacaksınız dağlara kimyasal bomba atıp kökünü mü kurutacaksın. Haşere mi öldürüyorsun. Bölgedeki Kürtleri ne yapacaksın? Sürecek misin? Hem sorun Kuzey Irak’mı sadece. İstanbul’daki eylemleri nasıl önleyeceksin? Orada da sokağa çıkma yasağı ilan edersin bu kafayla...

Neyse...

Bir yıl önce, Einstein’ı bile kıskandıracak zekâda matematik hesapları yapan MHP lideri sayın Devlet Bahçeli, bugün tüm milliyetçileri şaşkına çevirecek “vay beee” dedirtecek bir öneri paketi sundu.

Ne kadar ciddiye almak gerekir sorusunu ise cevapsız bırakıyorum.

Mehmet KIVANÇ

mehmet.kivanc@kanal7.com

Yorumlar14

  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    sn.Bahçeli gerçekten demogoji yapıyor. -1-. O bunları neden söylüyor. Önce ona bakın.Mhp yi 1969 da ABD nin CİA sı kurdurdu. Özel mukavemet teşkilatımız zaten CİA kontrolünde kurulmuş bir teşkilat. sn.Türkeş Nato eğitim merkezlerinde eğitilmiş.Güçlü bir Turancı milliyetçi anti kominist bir subay. TSK de ABD güdümünde bir yapılanmanın içinde. ABD kontrol edemiyeceği hükümetlerin iş başına gelmesini istemez. TSK ye yandaş bir parti gerekli idi. En kısa zamanda Ülkücü gençlik teşkilatlandı.(bunu yeni kurulan parti yapabilirmi.Devlet desteği olmadan)
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    sn.Bahçeli gerçekten demogoji yapıyor. -2. 1974 de Kıbrıs çıkartmasın da.Ada ile aramızdaki haberleşme ve bilgi istihbaratı ABD destekli.Özel mukavemet teşkilatı yapıyordu.Ama nedense akşam birden haberleşme durdu.Ankara şoke oldu.Ertesi günde yanlış istihbaratla da gemimizi,kendimize vurdurdular.Daha sonraları ABD İncirlikten kaldırdıkları helikopterlerle pkk yi alenen besliyordu.Silah ve mühimmat verdi.Ama milliyetçilerimiz ve askerlerimiz ne yaptı.Askerimiz zaten ABD ve İsraile bağımlı.Görünüşte müthiş ABD karşıtı olan.Milliyetçi geçinenler sustu
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    sn.Bahçeli gerçekten demogoji yapıyor. -3-. 980 darbesine kadar memleket kan gölüne çevirildi.Yakılan yıkılan şehirler unutulmadı.Asker ve devlet yanlısı olarak işe başlayan.Ülkücü gençlerimiz.Sözde koministlerle mücadele ediyor.Kahramanlık yaptıklarını memleketi kurtardıklarını sanıyorlardıl.Aslında ABD isteği ve askerin.Darbe zemini oluşturuldu.12 Eylül sabahı bir kurşun bile atılmadı.Kandırılan ülkücü gençler de harcadı.Yönetim kadrosu ne yaptı.Çünkü sonucu zaten biliyorlardı. Sonra bize bir öcü lazımdı ve. Arkadan pkk geldi.30 sene oldu bitmiyor.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    sn.Bahçeli gerçekten demogoji yapıyor. -4-. 28 Şubat 1997 de komutanlar Erbakanı devre dışı bıraktı.Din ve kültürel asimilasyon başlatıldı.Kimler destek verdi bir düşünün. Müslümanlıktan bahsedenler.İnançlı insanların devlet kadrolarından uzaklaştırılırken ne yaptı.Sonra ABD yanlısı hükümetler iktidara geldi.apo yu ABD paketledi verdi.2002 sonuna kadar iktidarda kim vardı ABD yanlısı hükümetler.Ne zaman ABD nin kontrol edemediği hükümetler var.Terör tekrar azar.AKP şurada 8 senedir var.Neden özel Profosyonel Harekatçılar Neden devreden çıkarıldı.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    sn.Bahçeli gerçekten demogoji yapıyor. -5-. Bankalar soyuldu.Ekonomik kriz.Patlak verdi.Bu sefer halkı başka yönden kıskaca aldılar. 2003 de AKP geldi. ABD onları da kendilerine bağlayacaktı.Fakat söz dinleyecekmiş gibi görünen hükümet.Onların beklentilerine cevap vermeyince.Tekrar yandaş parti ve subayları,devreye girdi.Terör azdırıldı.Şu an gelinen nokta bu. pkk yapı itibarı ile silahlı taşaron.Siyasi taşaron da Mhp dir.Kuruluş felsefesi de zaten bu.Sevgili gençler soruşturun araştırın.Gelecek sizlerin.Bizler gibi yapmayın.Lütfen dolduruşa gelmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat