Sadakatsiz koca: In, Müslüman koca: Out

  • GİRİŞ11.05.2011 06:36
  • GÜNCELLEME11.05.2011 06:36

Bu yazıyı mümkünse sadece hanımlar okusun. Kız kıza aramızda “çuvaldızı kendimize batırmamızı” gerektirecek bir yazı kaleme alayım dedim.

Aile büyükleri eskiden kız istemeye gittikleri evlerde oğullarını tanıtırken: “Oğlumuz çok efendidir. İçkisi-kumarı, kadını/kızı yoktur. Başı önünde işten eve, evden işe gider gelir. Namusludur. Dürüsttür.” derlerdi.
Şimdi bu cümleleri rafa kaldırmazsanız oğlunuz evde kalır, benden söylemesi! Ya da iki günden hanımı onu evden atar veya terk eder.
Niye mi?
Günümüzün –sözüm ona-dindar/açık görüşlü hanımlarının evlilik hakkındaki fikirleri değişti. “Eşim iyi adamdır. Namusludur. Sessizdir. Çalışkandır. İçkisi/kumarı yoktur. Bugüne kadar beni aldatmadı. Ama çok renksiz(!) bir adam. Onunla mutlu değilim. Eşim beni şaşırtacak sürprizler yapmıyor. Değişiklikler katmıyor hayatıma…” diyerek kocasından ayrılan ayrılana…

İstatistiklere bakılırsa ülkedeki erkeklerin çoğu “renksiz(!)” anlaşılan. Kadınlar atağa geçti çünkü.
Huu hanım kardeşlerim! Hep beraber Allah’tan korkmaya ne dersiniz? Zamanında farklı kişisel nedenlerle evlendiğiniz, günün şartlarına göre ihtiyaçlarınızı karşıladığınız “Allah’tan korkan, kuldan utanan” eşinizi; sırf filmlerde gördüğünüz yapay/yılışık erkeklere benzemiyor diye boşayamazsınız! Biz ayrı dünyaların insanlarıyız diye etiketleyip, kendi değişen bakış açılarınızın, allame-i cihan olsa doyuramayacağı taklit beklentilerinizin günah keçisi yapamazsınız.

Üç-beş dizi film izleyip, kendisini gayri ahlaki beklentiler içine sokan kadınlar eşlerini beğenmemeye, sığ bulmaya, sürprizlerle dolu olmayışla suçlamaya ve boşanmaya başladı.
Aile danışmanı/aile terapisti olarak ben de söylüyorum zaman zaman evlilik ilişkisine yatırım yapmak lazım… kendimizi yedirip doyurduğumuz gibi, ilişkilerimizi de beslemek lazım diye. Evlilikteki eksiklikleri görüp, onları düzeltmeye çalışarak çaba göstermek ayrıdır; tamamen taklitçi/hevesli/kompleksli bir düşünceyle, evlilik ilişkisine zerre katkısı olmayacak beklentileri eşlere yükleyerek, yapamıyor diye boşanmaya kalkmak ayrıdır.
Anlayacağınız sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım.

Şaka gibi gelecek ama; günümüz insanı, özellikle erkeği zaten bağlanma sorunu yaşıyor. Evlenmek, yuva kurmak yerine günü birlik/gelgeç ilişkilerle gününü gün ediyor. Arada sayıları az da olsa cidden düzgün ahlaklı, temiz fıtratlı beyler çıkıyor. Onları da “renkli değil” diye eşleri terk ediyor. Kaldı ki filmlerde görüp imrendiğiniz sürprizlerle dolu erkekler -istisnaları elbet vardır ve istisnalar kaideyi bozmaz diyelim-pek çok bayanla yakın ilişkilerinden dolayı kadın ruhundan çok iyi anlıyorlar. Bayılıp imrendiğiniz o adamların kadını tatmin edecek, mutluluktan sersemletecek seviyeye ulaşması için sayısız ilişki tecrübesinin olması gerekiyor. Çünkü ilişki tecrübesi olmayan erkekler, kadını mutlu etme noktasında doğal olarak sıkıntı çekiyor. İyi niyetli sakarlıklar yapabiliyor. Bundan daha doğal bir durum da olamaz zaten.
Anlayan anlamayana anlatsın ne demek istediğimi.
Özetle hanım kardeşlerimi sağduyulu olmaya davet ediyorum.
Müslüman olmak, müslümanca tercihler yapmayı gerektirir sevgili okurlar. Müslüman değilsek bile, bizi evine “Hanım” yapacak erkekleri tercih etmek dururken, “meze” yapmak isteyen adamlar niye tercih edilir dersiniz?
Hadi cevabını sizler düşünün.
Aklın yolu bir diyorum… ve akıl sahibi insanların en güzel cevabı bulabileceğini biliyorum.
Sevgiler…

Mehtap KAYAOĞLU (Psikolojik Danışman&Psikoterapist)
www.yuzlesme.tv
mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv
mehtapkayaoglu@gmail.com

Yorumlar51

  • turanes 12 yıl önce Şikayet Et
    .. çalışan kadın = iş bulamayan erkek.abartılan evlilik masrafları evlenmeyenlerin baş sorumlusu.evlilik yaşının yükselmesi ve kişilerin bekarlığa alışmaları evlenince alışkanlıklara özlem.benim her iki ninemde 13 yaşında evlenmiş dedemin biri askerden önce evlenmiş diğerini bilmiyorum.bence hz.muhammet s.a.v sözüne inanıp güvenip akılbali olunca hemen evlendirmeliyiz masrafa giremiyorsak evimizin bi odasında geçindirmeliyiz.hz muhammet s.a.v kızı fatımayı akılbali olunca 12 yaşında olmuş hemen evlendirmiştir.efendim işde okuyor yaşı küçük yasak masak geçti o devir vs,cinsellik de yemek içmek gibi bi ihtiyaç sen onun o ihtiyacını karşılamassan o bir takım arayışlar içine girecektir aklını kalbini bununla meşgul edecektir.ondan sonra yav bu çocuğun dersleri ilkokulda iyiydi sonradan bozuldu der durursun
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muharrem 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. çok güzel bir yazı kaleme almışsınız, gerçekten de gün geçtikçe daha da kötü oluyor, yazınız güzel ama açıkçası işe yarayacağını sanmıyorum, kadınların yükselişi sürecek. Zaten kitaba göre de olacak olan bu değil miydi?
    Cevapla
  • cevdet tokat 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim.. Allah razı olsun kardeşim. Bu yazıyı Esra Elönü'de okusa iyi olur.Ayrıca kendisiyle birkaç seans görüşmenizde yarar var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • FuJiN 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar Ne ister 6. Kadınlar iş hayatından çekilmediği sürece bu işin çözümü zorrr..Kadınlar erkekleşiyor erkekler de karılaşıyor malesef.Kardeşim bi kadın erkekte kariyer düzgün fizik ve yakışıklılık arıyo ama kadınlar ne alemde?bakalım o özelliklere sahip bi erkeğin istediği kriterlere uygun mu o kişi?Biz evi gecindirmekle mükellefiz onlarda ev işleri ve cocukla ilgilenmekle.Ama bakıyosun kadın tutmuş ben çalışacam felan...ee o zaman eşitlik varsa bu ülkede askere de git.gidiyorsun bankaya okullara kamu kurumlarına heryerde erkekten cok bayan var.Tabi kriterleride behlül gibi olunca kimseyede eyvallahı yok ya hanfendinin ! evlenmem koca kahrı çekmem diyor aile die bi olgu bitiyor.Kadınlar yuvalarına !
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Bayram Arıcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Gel de okuma, gel de yorum yazma.. Gerçekten de bu yazı günümüzü çok güzel anlatmış. Tebrikler. Her şey ortada olduğu için itimat edecek kimse yok diyoruz ya. Ahlaksız(yazıda anlatılanları isteyen) bir bayanla evlenmektense hiç evlenmem daha iyi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat