Behzat B izleyicileri! Dikkat!

  • GİRİŞ21.12.2011 10:00
  • GÜNCELLEME21.12.2011 10:00

-Ne yazmışsın başlığa... gördün mü?

- Evettt... Behzat B

- Ne Behzat B'si? Behzat Ç Behzat Ç...

-Tam tersi! Ne Behzat Ç'si! Behzat B Behzat B...

-Nasıl yani? Kafamı karıştırdın yahuu...

-Siz uyurken, uyurgezer gündüzlerinizde bizi mışıl mışıl seyrederken, biz senaryoda değişiklik yaptık. Bulduğumuz her sahneye "Bira" yapıştırdık. Behzat kahramanımıza entel bir hava katabilmek için filmin ismine Ç takıntısı ekledik ki, izleyiciler "Bu da ne?" diye merak ettiklerinde Che Guevara'dan gelen bir esinti havası estirip, dizimizi aydın senaryo halinde kaliteli sunalım istedik. Zamanla baktık tuttu, biz de raydan çıktık, önümüze gelen sahneye yapıştırdık birayı, yapıştırdık meyhaneyi...! Böylece Ç olmaktan çıktı kahramanımız biranın B'si oldu çoktan...

-Yaa iyice karıştırdın kafamı! Ne anlatmaya çalışıyorsun sen? Beynim... düşüncelerim karıncalandı iyice...!

-Tamam iyi geceler, sen uyu canım... tatlı rüyalar diye başlayacak olsam da -alışkanlık gereği-  inisiyatif benim elimde olduğu için, senaryonun geri kalanını raydan çıkarır, beyin uyuşturucu  demlenmeler şeklinde sabaha uğurlarım seni...!

...

Ve günün bilmecesi;

Soru: Yukarıda konuşan iki kişi kim?

Cevap: Birisi "uyuyan halkımız"; diğeri "halkın ve çoluk çocuğun ruh ve beden sağlığını hiçe sayan reiting canavarı dizi yapımcıları"

...

Bizim canımız çıkıyor alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele edelim diye.

Anne/babalar geliyor danışmanlık hizmeti almaya. Çocukları arkadaşlarıyla toplanıp bira içtiği için perişan olmuşlar. Gençlerle konuşuyoruz, yaptıklarının yanlış olmadığını, herkesin alkol almaya hakkı olduğunu söyleyip duruyorlar. Uzun çalışmalar yapıyoruz. Alkolün nedenleri, gençleri alkol almaya iten sebepler, bu sebeplerin ortadan kaldırılması için yapılması gerekenler, aile-okul-medya işbirlikleri...vs. Yeşilay, yemyeşil kırlar gibi ortamlar oluşturmaya çalışıyor haldır haldır... Niye? Cidden soruyorum niye?

Behzat B(ira) ve ekip arkadaşları, katil kovaladıkları dakikaların dışında evimizi meyhaneye çevirsinler diye mi? Üstelik cidden merak ediyorum, mümkünse cinayet masasından bir emniyet mensubu arkadaşımız cevap verebilir mi bize, bu kadar yoğun alkol almadan katilin kim olduğunu bulamıyor musunuz gerçekten?

Türkiye'nin son yıllarda oluşturduğu en başarılı dizi diye düşündüğüm Behzat Ç'yi izleyemiyorum artık. Akbaba, Hayalet... lütfen akşamları evinize gidince kendinize milli içeceğimiz çay demler misiniz? Senaristler lütfen bu arkadaşların eline bira şişeleri verip, gençleri alkole özendirip duracağınıza ayran, meyve suyu içmelerini sağlar mısınız? Üstelik polis mesleği açısından verdiğiniz mesaj doğru mu? Bu teşkilat, çalışıp kazandığı maaşını, bira firmalarını zengin etmekten başka bir yere harcamıyor mu?

Haftada bir ağız tadıyla izlemekten keyif aldığım bir bu dizi vardı Türk yapımı, onu da raydan çıkarıp mahvettiniz, sağ olun yani.

Alkol tüketim görüntüleri sadece bu dizi de değil. Dizilerin tamamında böyle. Her oyuncunun elinde çeşit çeşit alkol... ve özendirici şekillerde.

Toplumdaki bir kesimin üzerinde araştırmalar yaptığı, başka kesimin bunu önlemek için gece gündüz çalıştığı, uzmanların aileleri ve gençleri bilinçlendirmek için kendisini harap ettiği bir nesne, bu kadar insanların gözüne sokula sokula her dizide tükettirilemez.

RTÜK nasıl sigaraya el attı ve ekranda sigara tüketimi aza indirildiyse, acilen alkol tüketimine yönelik harekete geçmesini tavsiye ediyorum.

6. sınıf öğrencilerimizin sokaklarda, evlerde bir araya gelip bira içtiklerini duymak istemiyorum. Meyve sularına votka koymalarını, gizli köşelerde esrar çekmelerini, yaşlandıklarında torunlarına anlatacakları matrak hikayeler olarak zihinlerine kaydetmeleri ne kadar üzücü farkında mısınız?

Ülkenin Yeşilay'ı, okulu, uzmanı, ana/babası el ele vermiş, bu ciddi tehlikeden ülkenin gençlerini uzak tutmaya çalışırken; medyasının bu harekete el uzatmaması en hafifinden sosyal katliamdır.

Lütfen hepiniz bilinçli olun ve "Toplumsal Koruma Programları"na katılın! En iyi önlem, hiç başlamamaktır ilkesini unutmayın!

Çünkü engelleyici çalışmalar yapmazsak eğer...! Biliyorsunuz ya zaten...

Bir yerlerde 12 yaşında bir çocuk, gizli saklı alkol alıp, onunla keyif yaptığını sanmaya başlamışsa, o şişeyi çocuğun eline tutuşturmayanların bile eline "bu işin sorumluluğu" bulaşmıştır.

Psikolojik Danışman&Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu
mehtapkayaoglu@gmail.com
http://www.facebook.com/psk.mehtapkayaoglu / http://twitter.com/mehtapkayaoglu
www.yuzlesme.tv - mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv

Yorumlar19

  • ALAİ KOC 12 yıl önce Şikayet Et
    BENCE BEHZAT A. VEYA A BEHZAT..DAHA UYGUN... Ne anlama geliyor?Şu...Behzat ayyaş,ya da ayyaş behzat ve gurubu..İçmek demek erkeklik ya hani.Hani hanımevlatları içmez ya..Ne rkekler beee..Breh breh breh..Desene onların yanında bizim adımız bile geçmez ha..İyi de filimlerde dizilerde de sigara görünmesin diye yırtınanlara sormak lazım. Alkol sigaradan daha mı az zararlı?Akıllıca bir içkiye özendirme reklamı.Gençler ne diyecek?Behzat harikadır,o içiyorsa ben de içersem onun gibi olurum özentisi hevesi uyandırma çabası..Sağolsunlar. Diziyi artık izlemiyorum.Meyhaneden ve küfürden karıdan kızdan geçilmiyor. Küfür etmek de erkek işi malum..Hadi be ordan soytarılar..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • murat korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar övünseler azdır .... Dizi yapımcıları ne kadar övünseler (!) azdır, toplumsal ahlakımızı yerle bir ettiler ...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ya sabır 12 yıl önce Şikayet Et
    Medya!!!. zaten bizim aile yapılarımızı,haya perdemizi,sevgi ve saygılarımızı,ilişkilerimizi bozan bu diziler değil mi?Ananelerine,tarihine inançlarına,bu kadar düşman olan ve hertürlü kepaziliklerle bizi biz yapan bu değerlerimizi ıkmaa ,bulandırmaya çalışan bir millet daha varmı acaba?.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • şükrü ertaç 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu iğrenç diziyi yayınlamak suç olmalı... Niye derseniz,önce Türk polisini sürekli aşağılama var,yani Türk polisi amirine ulan diye konuşur,hep içki içer,saç sakal bir karış dolaşır,polise değil serseriye benzer,hareketleriyle gençlere kötü örnek olur,yani her tarafı fiyasko bir dizi,hiç tavsiye edilmez.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Kaan Çark 12 yıl önce Şikayet Et
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Sayın Mehtap Kayaoğlu, söylediğiniz şekilde "...zamanla baktık tuttu, biz de raydan çıktık, önümüze gelen sahneye yapıştırdık birayı, yapıştırdık meyhaneyi...!" gibi bir durum yok. Eğer zahmet edip Emrah Serbes'in Behzat Ç serisini okusaydınız zaten karakterin sürekli bira içtiğini ve meyhaneye gittiğini görürdünüz. Bunun dışında söyleyeceğim bir şey yok.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat