Onlar gökten Malatya’ya son kez inecekler!

  • GİRİŞ06.07.2012 09:26
  • GÜNCELLEME06.07.2012 09:26

Onlar gökten hiç inmemişti ki!

Bugün şehitlerimizi ebedi istirahatgahlarına emanet edeceğiz. 

Aslında onlar hiç ölmemişti ki!

Hiç gökten yere inmemişlerdi ki!

Suriye tarafından düşürülen uçağımızdaki iki pilotumuz bugün toprağa verilecek,  sadık dosta uğurlanacaklar. Lakin hüzünlüyüz, acılıyız, ruhumuzun bir yerlerinde bir büyük kıyamet kopuyor, bir öfke büyüyor kalbimizde, bir ateş kıvılcım kıvılcım yakıyor bağrımızı!

Gencecik iki pilotumuz bu vatan için, din için, bu ezanlar için, bayrak için göklerimizin bekçiliğini yaparken, kartallar gibi göklerde süzülürken çok sevdikleri göklerde cennete göçtüler!  

Onlar mertti, dost bildiklerimiz namert! Bir dost ihanetinin bedelini ödediler onlar. Ve bir kez daha anladık ki komşunun külüne bile muhtaç olmayacaksın!

Tarih hep söylemişti oysa: “Türkün Türkten başka dostu yoktur!” Ve ne yazık ki yine tarih tekerrür etti, yine dost kazığı yedik, yine güvendiğimiz dağlar yıkıldı ardımızdan!

Türküm demenin bile ayıp karşılandığı bir garip zamanda bu kelimeyi içini doldurarak huşusan kullanıyorum zira kimi yarım yamalak aydınların inadına (ırk taassubuna kapılmadan)  bunu bir milli duruş, milli kültür ve tavır olarak özellikle kullanıyor, altını çiziyorum ve belirtiyorum ki bu duruşu ve tavrı geri yok saymamız hiç de hayra alamet değildir!

Bugün Malatya kalplerin tutuştuğu bir Alperen ocağıdır.

Gencecik pilotlarımıza birkaç damla gözyaşı dökecek ve kısa sürede unutacağız! Geriye gazete sütunlarında yazılıp çizilenler kalacak ve bir de bu acı ateş sadece düştüğü yeri yakacak! Aileleri ne zaman göklerde bir uçak sesi duysa yüreklerine binlerce bombaya bedel acılar düşecek!

Zaman geçmek bilmeyecek.

Binlerce kez daha yeni baştan oğullarını kaybedecekler!

Ve bu olay bir “Uludere” kadar konuşulacak, aylarca analizler yapılacak. Özellikle aydın ve münevver ve dahi entelektüel kadınlarımızın o çok yufka yürekleri! bu askerlerin gidişine durmadan yanacak,! Yasa boğulacaklar! Aylarca sütunlarına bu pilotlarımızı konu edecekler…

Tahmin edersiniz ki böyle bir şey kesinlikle olmayacaktır!

Uludere bu olayın muadili değil elbette lakin riyakâr sözde aydınların reyting alacak meselelere getirdikleri bakış açılarıyla, asıl üzerinde konuşmaları gereken milli meselelerdeki duyarsızlıklarını ve tutarsızlıklarını sanırım burada belertmeme gerek yok! Geçtiğimiz gün Afganistan’dan gelen üst rütbeli bir subayın anlattıklarından sonra günlerce yemek yiyemedim, uyuyamadım, gülemedim. Çünkü;

Orada geçtiğimiz aylarda düşen helikopterimizde şehit olan subaylarımızın naaşlarını nasıl topladıklarını, onları nasıl bir araya getirdiklerini ve ne acılar yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan bu subayımızın bütün anlattıklarını yazamıyorum zira etik bulmuyorum.

Onları da kısa zamanda unutmuştuk öyle değil mi?

Aileleri bu sonsuz acıları yaşasınlar bize ne? Niye hatırlayalım, ölmek onların kutsal görevi! Bu ölümlerden bize ne de olsa reyting çıkmaz! Uludere in, şehit askerler aut!

Milli davalarımızda herkeste bir Alperen duruşu, tavrı ve bakışı görmek istiyor yürek. Gündelik bütün meselelerin üzerinde, gelecek ve geçmişi kapsayan bir şahin bakışı gerek. Siyasetten, gündelik çekişmelerden uzak, her türlü menfaatin üzerinde bir milli tavır hepimizin dileği değil midir?

Rahmetli Dilaver Cebeci üstadın deyişiyle:

“Şu dumanlı doruklardan

Boz şahinler uçmaz gayrı

Gözelerden ağu çıkar

Alperenler içmez gayrı!”

Bu Temmuz Cumasında bu hüzünlü gündem bana Osman Öztunç’un yıllar önce yaptığı güzel eseri hatırlattı. Afganistan’da olsun, Bosna’da olsun, Kandil sanırlarında olsun her nerede olursa olsun şehit düşen Mehmetlerimizi unutmak mümkün mü? Her birini rahmetle anıyoruz;

 “Bu öyle bir iman öyle ihlâs ki/ Secde eder cümle canlı ve bitki/ Bir temmuz akşamı Allah şahit ki/ Şaha kalkmış vatan idi Mehmedim.”

Suriye bu namertçe saldırıyla yüreğimizde var olan sempatiyi de bitirmiştir. Güya bir zamanlar dost olduğunu söyleyen bu yavru namert ülke artık bir daha bu ülke insanının gönlünde eski mevkisini ve itibarını elde edemeyecektir.

Osmanlı da bu filmi çok görmüştü!

Tarih bütün haşmetiyle tekerrür ediyor!

Suriye sadece bugünkü iki şehidimizin değil, daha binlerce şehidimizin de müsebbibidir. İmralı Suriye’nin eli mavzerli beslemesi değil miydi bir zamanlar? Gönül istiyor ki bu haddini bilmez, kendini bilmez bedevi ülkeye iyi bir ders verilsin ancak mantık kabul etmiyor ve şartlar elvermiyor ne yazık ki!!!

Bugün öylesine bir yaman çelişkideyiz işte!

Onlar gökten hiç inmemişlerdi aslında!

“Bu akşam yıldızlar sararmış gibi/Tepeler titreşir hava kış gibi/Bir dağın sırtında dağ varmış gibi/ Omuzlamış bir Mehmedi Mehmedim/ Can askerim!

Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Dualarımız onlarla.

Muhabbetle kalınız…

meryemaybike@gmail.com
twitter.com/@maybikesinan

Yorumlar13

  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut1. muhterem,şimdi kur'an da ne kadar üzerinde mutabık kalınamayan,muhayyel bırakılan konu varsa onları mı döşenelim? herkes kendi birikim,bakış açısı ve meşrebince bişeyler söylüyor,biz de bizimkisini..tabi sizin kadar vahyi ve onu açıklamaya yardımcı olan kaynakları yalayıp yutmadık.ne imam hatipliyiz ne de ilahiyatlı,işte öyle işkembeden esip savuruyoruz..hem farkındaysanız dilimiz de sizinkisi gibi akademik düzeyde değil,amiyanesinden,alaylısından geçiniyoruz..siz bizim kusurumuza bakmayın,sağa sola hiza vermek bize düşmez,yedi ilme aşina olanlar zaten koca koca konuşuyor! siz bizim kulaktan dolma kırıntılarımıza bakmayın,allah iman,bilgi,hikmet,amel versin diye dua edin kafi,siz de o yakışır...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın ezel bey/bayan!. muhterem,körlerin sağırların birbirine iltifat dizdiği ortamlar çok.hatta burada bile müşterisi çoktur,iyisi mi onlarla mesaide bulunun.biz kanaatimizi yazarız,lafımızı ortaya söyleriz nihayetinde burası çevre edinme,popularite sağlama yeri değil kanımca,hem komik te geliyor kulağıma..iş güç arasında soluklanma diye çiziktiriyoruz..kavramlarımız farklı,durduğumuz yer ve bakış açımız da..! biz kitaba uyma peşindeyiz,ha kitabına uydurma ve/veya halini,düşünce ve zihin yapısını kitaba söyletme peşinde olanlar da buyur ediyorlar zaten! nihayetinde niyetleri bilen biliyor.kuru mu atıyorum sıkı mı, konuşlandığınız yer bunu tartmaya kafi değil muhterem.siz oyuncaklarınızla meşgul olun biz de kendi meşgalemizle..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    postu bizler bir yere serdik mi. kalkma nedir bilmeyebiliriz..rabbimiz mekandan beridir..ona elbetteki yer yurt biçme gibi biz insanlara mahsus haller biçemeyiz..amenna rabbimiz kula şah damarından daha yakındır...tevbe edersen sen ona gidersen öyledir..lakin rabbimize mekan daraltması yaparak şah damarla da sınırlamak kurana terstir..zira musa (as) rabbiyle konuşmak için turu sinaya giderdi zira rabbimiz oraya tecelli ederdi..hira mağrasında iki kişiden başka üçüncüsü allahtı..efendimiz, rabbimizle konuşmak için mirac hadisesi ile sitretül müntehaya yükselmiştir...görüldüğü gibi rabbimize sabit mekan biçemessin...o her zaman her yerdedir ve de müminlerle beraberdir..mümin amerikada ..olsun ..mümin afrikada ...olsun...biz kendi imkanınımız boyumuz ölçüsünde bir kıyas yaptığımız için yanılgı haliyle fazla..tabiatta ki her olayın vakti ve saati vardır..her olay bir takvimde ve bir zamanda meydana gelmiştir..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    faran kardeş niyetin neyse açık söyle!. öyle mışlı geçmiş zaman kipleriyle bir yere varamayız. iyinize gelmeyince kaçıyorsunuz ama. daha toprakları soğumayan genç pilotlarımızın ölümü keyfiy miydi? hangi menfaatleri için öldüler acaba? onları başka ülkelerin kara sularına gitmeye tatil hevesleri mi sebeb olmuştu? yoksa hadi şöyle jetlerle bir resmi geçit mi yapalım demişlerdi? ayıp ayıp bari böyle direkt vatan savunmasıyla ilintili bir hususta şu asker düşmanlığını bırakınız. art niyetinizi ta buradan seziyorum arkadaş! siz kabul etseniz de etmeseniz de onların şehitliği hak katında makbuldur. çünkü vatan savunması için öldüler. bir turizm gezintisinde değil. sıkıysa aslanım şöyle git de kandilde üç beş gün askerlik yap!!! kalavye başında kuru sıkı sallamak kolay. aslında sizinle tartışmak da laf güzaf...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut bir.... üstad,dilinizin keskin tarafıyla doğruyorsunuz,maşallah! bir kere hükümle kimseyle ortak değiliz,buna nasıl bir gevşeklktir,şaşırtıyorsunuz! cümleleriniz de tutarsız doğrusu;evet,kadr gecesine değinilir ama gecelere değil! hem kadr bir yıl dönümü de değil,malum 354 gün çeken takvimde günler yılın her zamanında dolaşır,değil mi?mesela miraç gecesi de demez,gecenin bir vakti,bir gece..der! siz sahabeden itikaf görürsünüz ama kadr gecesi ve/veya miraç gecesi kutlaması göremezsiniz! sonra ''o gece allah semaya yaklaşır'' tarzı hadisler de insana şah damarından yakın olan,her an bir işte ve şanda olan allah ın sıfatlarıyla ters düşer! herkes hayatında kadr ve miraç geceleri arasın,olay budur.hz peygamberin arayışı sonucuydu o inişler çıkışlar,o geceye has değildi.ama anlayana tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat