Bir Cuma seherinde kalbime düşen dua!

  • GİRİŞ27.07.2012 09:17
  • GÜNCELLEME27.07.2012 13:04

Bu yakarışım derd-i derunumun senin lütufkâr makamına bir arzuhalidir. Keremine ne kadar da muhtacım bu dar zamanda. Ne tam olabildim ne de yarım bu fani dünyada. Şimdi yerden yere vuran bir tufan savuruyor gönlümü. Bir çölden diğerine sürgün olduğum bu demlerde bir yağmur serinliğine hasret yüreğim. Bir muştunun huzur huzmelerini arıyor gözlerim. Bir ikindi vaktinde bir davetiye almak senin makamından... Ve yeşermek senin gönül ikliminde solmamacasına, yeni baştan dirilmek ölmemecesine!

Korkuyorum senden korkmayanlardan!

 

Sana sığınıyorum. Kalbini karartan, ruhunu yüreğini daraltan ikiyüzlülerden sana sığınıyorum. Senden af dileyenlere rahmetinle kerem et, kahrını gizle. Sana doğru koşanları şefkatinle affet. Kapına gelenleri cömertliğinle rahm et. Sana şirk koşanlara, senin sevgili kullarına zulmedenlere bu dünyayı cehennem et, kahret!  Kararan ufuklarımızı nurunla temizle.

Gönlümüze gökyüzü genişliği lütfet.

Yolumuzu şaşırdık Allah’ım bizi affet.

Ey Ulu Sultanım,

Allah’ım,

Ruhumu sevginle, aşkınla dolduran sensin. Bir gümüş ibriğin lülesinden süzdüğümüz zamanın içinden ne sevdalar, ne belalar, ne hayaller akıyor tutulmayası. Senin aşkının hasretini besteleyen ruhumuz, senin için hüzünden elbiseler giyiniyor. Deli bozlakların fısıltıyla yakınımızdan geçtiği sincabî günleri, düzenbaz poyrazlarla en çetin savaşlara girdiğimiz kara kışı, uğurladı senin kararlı efsunun.

 

Şimdi vadileri bahari taraflarınla bezedin. Saldın bütün güzellikleri cömertçe. Toprağın nefesi şimdi gül, sümbül, lale, zambak, çiğdem, nergis kokuyor. Havalandı cümle mahlûkat. Geri çektiğin bütün güzellikleri şimdi bir çağlayan gibi sürdün vadilerin bağrına. Rüzgârlar estirirsin Mikail nefesiyle hayatın kalbine.

Sitare kanatlı bir güzellik düşür ruhumuzun karasına. Senin şefkatinin eli değsin yeni baştan bizi onaran, sağaltan, çoğaltan... 

Genişlik ve darlık sendendir Allah’ım!

Gönlümüze gökyüzü genişliği lütfet.

Yollarımız çatallandı, kalbimiz kara Allah’ım, bizi affet.

 

Rabbim, Ulu Sultanım,

Beni kahreden günahlarımla sana yöneldim. Gözlerimde dinmeyen yaş yüreğimde derin bir telaş. Bulanık sularda dolanıp dolanıp huzuruna geldim. Keşke, senin güvenli berrak sularının yanağına konan bir nilüfer çiçeği gibi beyazın en beyazından bir yüreğim olsaydı da sana hiç utanmadan gelebilseydim. Ruhumun gemileri senin rıhtımının güzelliklerini hiç unutmasaydı keşke. Kötülüğü tanımasaydı yüreğim, riya ve kini bilmeseydi. Bir eski zaman masalı gibi hep masum kalabilseydim.

Keşke bir ikindinin serin dalına huzur taşıyan bir meltem gibi esip dursaydım senin ülkene. Ucu cennet olan şükür ipine tutunabilseydim keşke. Merhametinin billur gözelerine sığınsaydım. Gözyaşlarıyla ummanlar devşiren bir tövbenin şafağı olabilseydim.

 

Genişlik ve darlık sendendir Allah’ım!

Gönlümüze gökyüzü genişliği lütfet.

Yollarımız çatallandı, kalbimiz kara Allah’ım, bizi affet.

 

Ey rahmeti ve şefkati bol olan Ulu sultanım,

Zengini fakir düşüren, âlimi ilminden düşürüp aklını şaşıran, güçlüyken güçten men eden, güzelken çirkinleşen, itibarlıyken itibarını kaybeden, iyiyken kötülüğün zifir rıhtımına demirleyen kullarının imtihanını kolay kıl Rabbim. Kimseleri imtihanlarından terbiye etme Rabbim. Kolaylık ver. Merhamet et. Fakiri zengin, nâdânı bilgili, yoksulu abad,   itibarsızı itibarlı kıl Rabbim. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter.

Gönlümüz ayinesini pastan ve kirden temizle. Akla bizi karalarımızdan, Sağalt bizi yaralarımızdan. Bizi sevgili kullarından eyle Allah’ım. Esrimiş limanlarda bizi yalnız bırakma.

Yine salkım salkım yıldızlar düşür gönlümüze. Kat kat semalara ulaşsın dualarımız. Kadim çeşmeler elif elif diye aksın çağın üzerine. Testilerimize elif dolsun, elif içsin kurumuş dudaklarımız. Zağfiran huzmelerden kutlu yollar açılsın önümüze. Sana gelsin bütün yollar, sana çıksın bütün yolların sonu.

Gönlümüze gökyüzü genişliği lütfet.

Yolumuzu şaşırdık Allah’ım bizi affet.

         Bizi affet!

         Meryem Aybike Sinan/ Haber7

         meryemaybike@gmail.com

Yorumlar13

  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    allah'tan korkmaz,kuldan utanmaz dilini de tutmaz. adamda oruç yok,başkalarının yanında yer haya yok bir de pervasızca yazar ölçü yok ya sabır ya sabır ya sabır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    sen de bırak allah aşkına memo kardeş!. allah aşkına bu yorumlarınız mide bulandırıcı. seviye bu kadar mı düşük bu sitede yarabbi dedirtiyor! size ne kardeşim başkasının kılık kıyafeti. başka derdeniz yok mu insanların dinini ve imanını sorgularsınız? neden bu güzel duaya amin denmez de yazarı saçları eleştirilir? gerçekten de size artık söylenecek şey bulamıyorum. allah dinini bu kadar cahilane bir şekilde savunan insanlardan korusun islamı ve bütün inananları! bir metre kumaşla bu insanlar adamın imanını sorguluyorlarsa afganistan olmamıza ramak kalmıştır! sizin yorumlarınız taliban kokuyor vesselam!
    Cevapla
  • abuzeremmi 11 yıl önce Şikayet Et
    el cevap. sevgili kardesim benimkisi bir insanin arkadasini sevdigini daha guzel yerlerde gorme istegidir.yoksa acilmak veya kapanmak ile iman konusunu irdelemek degildir.elbetteki acik veya kapali iman seviyesi her insanda farklidir ve acilan imansiz kapanan imanli demek yanlistir.sadece ayni benim bu gun oruc tutmamis olmama beni sevenlerin uyarisi serzenisi gibi acik ve iyi sandigim insanlara iyi olani hatirlatmaktan ibarettir .yoksa ortunme ile hersey tamamdir ortunmeme ile hersey noksandir demek elbette cahilane bir yaklasimdir.yalniz herkes iyi biliyorki benim oruc tutmamam kadar yazarin ortunmemeside sevenlerince uyarilmasi gereken bir konudur ve bu ayetlerle hadislerle sabittir.kisacasi iyi olani daha iyi gorme istegidir.
    Cevapla
  • Mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    bırakın allah aşkına. bu yazar için demiyorum fakat hakikaten yeter artık.yok kalpteki iman yok dıştaki iman.senin bildiğini allah ve resulu bilmiyor mu kardeşim.sadece kalple olacak bir şey olsaydı allah kapanın demezdi.ahmaklık etmenin anlamı yok.islamı yola yola kuşa çevirdiniz.birileri kalktı aman karışma aman dokunma oda islam oda şu o da bu.tamam kardeşim kimse kalptekini sorgulamıyor ama dış görüntünün önemi yokmu.senden korkmayandan korkuyorum diyorsun peki onun dediğini yapmayarak ondan korkmuş mu oluyorsun gerçek anlamda.çarpıtmayın kardeşim islam sadece kalpte iman ettim demeyle bitmiyor.bu takvanın ilk aşaması sonraki aşamaları kimse hafife almasın
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • bir kul 11 yıl önce Şikayet Et
    ne ne kadar,ne için?. hani,sözün gücüne inandık,iman ettik.güzeli de tasdik ettik. lakin o kadar oturanın arasında bir ayakta gerek, o kadar şakşakcı arasında yalaka olmayan da gerek..imanı amel,amelsizlik üzerinden masaya yatıracak kadar aklımızı yemedik,hamdolsun,şekil şemail ile de kişileri iman tartısına çıkartmak haddimize değil,bu imanımıza da yüktür.cuma ları hutbenin final ayetini hatırlayın ''...kötülüğü,fenalığı ve haddi aşmayı yasak eder,tutasınız diye size öğüt veriyor'',benimkisi bu hesap; tkdire şayan şeylerini böylesi bir ameli terki terk ederek taclandırmasını diledik,fena mı? yoksa şairler tesettür ayetlerini kafiyeli bulmadıkları için es geçiyorlar demedik! devir şakşakçı devri,hz peygamber der ki ''..kendisine bir iyiliğiniz dokunmadığı kişinin hediyesini kabul etmeyin''. öyle tenkit eden yorumcunun çapını çercevesini ölçmeye kalkana bizim buralarda sadece tebessüm ederler!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat