Ruhum onlardan hep davacı!

  • GİRİŞ17.05.2011 08:23
  • GÜNCELLEME17.05.2011 08:23

Ben, Galatasaraylılığı yüreğinde taşıyan, Galatasaray kültürünü, Galatasaray saygısını, geleneklerini benimseyen herkese hakkımı helal ediyorum. Galatasaray’ın geleneklerine zarar verenleri, Galatasaray’ın 106 yıllık tarihine leke düşürenlere, buna alet olanları ise asla affetmeyeceğim. Ve ruhum onlardan hep davacı olacak; çünkü Galatasaray’ı yaraladılar. Hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz. Ama Galatasaray’ın 106 yıllık tarihine, geleneğine çamur sıçratmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bu sözler Galatasaray’ın 33. Başkanı Adnan Polat’a ait. Galatasaray’ın etiğine ve geleneğine ters bir takım hareketlerden dolayı söylenmiş çok haklı sözler. Galatasaray geleneği başarıyı her zaman alkışlayan ama başarısızlığa tavır alan bir gelenek değildir. Başarısızlık olduğu zaman birbirlerine kenetlenen ve birbirlerine sonuna kadar destek olan bir yapılanmadır Galatasaraylılık.

Galatasaray’ın kötü günlerinde Adnan Polat ortaya çıkmış ve kulüp için elinden gelen her şeyi yapmıştır. 1992-1996 yıllarında yöneticilik yaptığında çocuklarının nasıl büyüdüğünü anlamamış ve bu güzel günleri kaçırmıştır.

2006-2011 döneminde başkanın saçları bembeyaz olmuştur. Saçlarının nasıl beyazladığını anlayamamıştır bile.

Rahmetli Başkanımız Özhan Canaydın’ın başlattığı Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena’yı bizlere kazandırdığı ve Galatasaray’ın mali alt yapısını sağlamlaştırıp bugünlere getirdiği için başkanıma teşekkür ediyorum.

Adnan Polat hiçbir şey yapmasaydı sadece TT Arena bile onun aklanmasına yeterdi. Ama Galatasaray’daki bir kısım büyük adamlar Başkan’a izin vermediler.

TT Arena’nın açılışını birileri provoke etti. Çünkü Adnan Polat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı açılışa davet etti. Davet etmekle kalmadı, açılış gününü de Başbakanın uygun zamanı olan 15 Ocak 2011 tarihine ayarladı. Galatasaray’ın büyüklerine göre halktan bir Başbakan ile Galatasaray’ın Başkanı nasıl olurda ortak bir iş için hareket edebilirdi. Bu birlikte hareket etme Galatasaray menfaatine olsa bile “OLMAZ” dendi bazıları tarafından. TT Arena’nın görkemi ve Başbakan’ın dostluğu Adnan Polat için sonun başlangıcı oldu. Başkan Adnan Polat Galatasaray’ı siyasetin dışında tuttu ama kıskançlık ve dedikodulara engel olamadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşması sırasında yaşanan ıslıklama olayına bozularak stadı terk etti. Bu tatsız olaylardan sonra yönetim içinden çatlak sesler çıkmaya başladı. Takım başarısız sonuçlar aldı. Mali Genel Kurul’da ibra olan yönetim, İdari olarak ibra edilmedi. Galatasaray tarihinde ilk defa böyle UCUBE bir durumla karşılaşıldı. Bundan sonra sportif başarısı olmayan her başkan böyle bir tabloyla karşılaşabilir. Sadece Galatasaray için geçerli değil Süper Ligde her kulüp başkanı böyle bir tehlike ile yüzleşmek zorunda kalabilir!

Ezeli Rakibimiz Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım 14 yıldır kulübünün başında. Sportif olarak her dönem başarı kazandığı söylenemez ama Fenerbahçe’yi tesis olarak, Fenerium’u marka olarak, takımını isim olarak ve Fenerbahçe Stadını öz Fenerbahçe sermayesi ile yapıp bugünlere getirerek efsane oldu. Biraz daha sabır edip Zico’yu takımın başında tutsaydı, takımın soyunma odasına girmeseydi,  Zico’nun kardeşi ile kavga etmeseydi! Fenerbahçe bugün UEFA kupasını çoktan almış olacaktı. Sportif başarı da gelecekti. İstikrar her yerde olduğu gibi spor kulüplerinde de çok önemlidir!

Galatasaray kulübü Fenerbahçe kadar sabır gösterse kim bilir hangi başarılara imza atar. Büyük olmak biraz da sabır etmek değil midir? Kulüplerde görev yapan, sözü geçen akil adamlar neden küçüklerine gerekli desteği verip sabır göstermezler. Herkes ve hepimiz bu tecrübeleri kendi hayatlarımızda yaşıyoruz. Bazı büyükler her zaman daha çok bildiklerini sanırlar ama fazla bir şey bilmezler, teknolojiyi takip etmezler, dünyanın nereye gittiği konusunda kendi fikirlerinin üstüne her hangi yeni bir fikri benimsemezler ve sürekli hata yaparlar. Oysa gençlik ve tecrübe bir araya geldiği zaman daha etkili neticeler alınabilir. Alın size Fenerbahçe gerçeği, alın size Manchester United gerçeği… İşte istikrar! İşte Aziz Yıldırım! İşte Sir Alex Ferguson!

Sevgili Galatasaraylılar, 33. Başkanımız Adnan Polat’ın ardından Sayın Ünal Aysal kulübümüzün 34. Başkanı seçildi. Ünal Aysal Olağanüstü Genel Kurulda rekor kırarak 2998 oy aldı. Yeni Başkanımıza görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Bu arada Galatasaray etiğine yakışmayan hareketlerde bulunan, Adnan Polat’a saygısızlık yapan, Başkan Adayı Mehmet Helvacı’ya gösterdikleri KIRMIZI kart’tan dolayı genel kurulda oy kullanan sağduyulu Galatasaraylılara teşekkürler…

Münir Üstün - Haber 7
munirustun@gmail.com

Yorumlar6

  • Aslantepeli 14 yıl önce Şikayet Et
    Ne Sn.Polat, Ne de Sn.Aysal. Ben, "Rijkaard degil, Adnan Sezgin gitmelidir" dedigi icin Sn.Helvaci'yi destekledim. Yoksa bir karsilasmisligim falan yok, Sn.Helvaci'nin yonetici adaylarini da tanimam etmem. Tek sebebi buydu, olmadi. Bu durumda bende Haldun Ustunelin 'DEMODE' cikisina katilarak geri cekilmek durumundayim. Daha fazla kurcalamanin da bir anlami yok. Kongre uyeleri, Medya ve ultrAslan mevcut yonetimi destekliyor ya, yeter. Basari da, Basarisizlik da onlarin sorumlulugundadir.
    Cevapla
  • Cevat Ekrem 14 yıl önce Şikayet Et
    Harika sözü bulmuşsunuz.... Aynen öyle rahmetli Erbakan Hoca'nın dediği gibi hadi ordan... Tarihini bilmeyenler, okumayanlar, anlayamayanlar bu oyunları göremeyenlere evet gerçekten HADİ ORDAN!!!
    Cevapla
  • Cevat Ekrem 14 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış.... Adnan başkana yanlış yapılmıştır. Adnan başkan görevini tamamlayamadan çekilmek zorunda kalmıştır. Tarih bunun hesabını suçlulardan soracaktır. Suçlu kimse bedelini ödeyecektir. Ünal Aysal'a başarılar diliyorum. Adnan Polat'a teşekkür ediyorum. Şakşakçıları protesto ediyorum. Bu yazıyı iyi okumanızı öneriyorum. Bazı arkadaşalar yaziları okumadan yorum yapıyorlar. Yada anlamalarında bir sorun var.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • pdr_68 14 yıl önce Şikayet Et
    tüm galatasaray da senden.... adnan polat, sütten çıkmış ak kaşık mısın?takımı rezül rüsva yaptınız be. gs taraftarı oldu olalı böyle rezil olmamıştı.senin anlamsız ısrarların baş dikliliğin yüzünden..
    Cevapla
  • Mehmet Asil 14 yıl önce Şikayet Et
    İnanmuyorum.... Sevgili kardesim fa 20.45 in mimari Adnan Polat'tir. TT Arena Rahmetli Ozhan Canaydin, degerli Baskan Adnan Polat ve İsin Celebi'nin ustun gayretleriyle olmustur. Galatasaray 14 yil sampiyon olamadiginda bile boyle ucube bir durumla karsi karsiya gelmemistir. İnsaf insaf... Bu yil verilen kupalardan bizim muzemizde cok var. Sportif basariya kilitlenmeyin... Gule gule buyuk baskan... Benim ruhumda onlardan davacidir...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat