Suud gözüyle 11 Eylül

  • GİRİŞ14.09.2014 09:45
  • GÜNCELLEME14.09.2014 09:46

Yine her 28 Şubat tarihinde 28 Şubat sürecine bir milat olarak bakarız. 28 Şubat tam bir zorlama süreçti. 12 Eylül gibi siyasi anarşi veya istikrarsızlık gibi arazlar yoktu. Bununla birlikte, askerler medya ve işadamlarıyla ve yargıçlarla birlikte bu süreci köpürttüler ve seçilmiş başbakan olan Erbakan’ı devirdiler. Ne oldu? Ülke geriye gitti ve onun ötesinde maksatlarının aksiyle tokat yediler.

28 Şubat sürecinden sonra devlet iflas edince halefleri karşısında Erbakan Hocayı arayacak düzeye geldiler. Kime niyet kime kısmet! ‘Ne oldum deme; ne olacağım de?’ durumu. 11 Eylül de tam öyle oldu. ABD maksadının aksiyle tokat yedi. Macellan gibi bir yeri keşfetmek isterken başka bir yeri buldular.

Kısaca, ABD çöküşe geçerken aksine Rusya’yı yeniden bir dünya gücü haline getirdiler. Müslümanlar ise müzmin bir liderlik sorunundan dolayı toparlanamadılar. 11 Eylül esbap ve mealatıyla hâlâ tartışılıyor. Elbette 11 Eylül’ün resmi tutanaklarına hiç inanmadık. George Walker Bush, idaresi ve halefleri gerçekleri dünya ile paylaşmaktan kaçındılar. Bundan dolayı resmi versiyon hiç ikna edici olmadı. 11 fail-i meçhulünün fail-i malumları olarak takdim edilen 19 adamın 14’ü Suudi Arabistanlı idi. Bu 14 kişi üzerinden Suudi Arabistan’ın başına çorap örülmek istendiği gibi 19 adamla da bütün İslam dünyasının üzerine şal geçirildi. BOP sürecinin 11 Eylül’ü izlemesi boşuna değil.  

11 Eylül olaylarıyla alakalı bir resmi rapor hazırlandı. Bu rapor tam 396 sayfadan oluşuyor. Bu sayfalardan 28’i sansürlendi ve bu sayfaları çok az sayıda kimse görebildi ve okuyabildi. Gerçekten de sansürlenen ve yayınlanmasının Amerikan milli çıkarlarına aykırı olduğu iddia edilen sayfalarda neler vardı? Neden sansürlendi? 11 Eylül, ABD’nin Susurluk’udur! Başbakanlık Müfettişi Kutlu Savaş’ın hazırladığı, “ünlü Susurluk Raporu”nda “devlet sırrı” kapsamında görülen bazı bölümler sansürlenmiştir! Kendi açısından el Hayat Yazarı Cihad el Hazin 11 Eylül raporunun sansürlü bölümüne bir izah getirmeye çalışıyor.

Bu sansürlenen sayfaların aslında 11 Eylül’ün bilinmeyen yüzünü ortaya koyuyor. Ezcümle, 11 Eylül’le alakalı İsrail’in gizlenen rolüyle alakalı olabileceğini yazıyor. Sözgelimi Cihad el Hazin İsrail’in sözde aktörleri yakından tanıdığı sonucuna ulaşıyor. Cihad el Hazin söz konusu yazısında  Suudi Arabistan’ın kara kutusu olan müteveffa İçişleri Bakanı Prens Nayif ile bu konu etrafında konuşmalarını aktarıyor. Hazin defalarca Prens Nayif ile birlikte bu konuyu görüşüyor ve notlar alıyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat