Osman Nuri Topbaş'tan açıklama: Üzülüyoruz

  • GİRİŞ10.12.2022 10:29
  • GÜNCELLEME12.12.2022 09:21

2023 seçimi yaklaşırken AK Parti ile MHP arasını bozmak, Cumhuriyet İttifakı’nı çökertme amacıyla medyanın, özellikle sosyal medyanın körüklediği tartışma ateşi rahatsız ettiğinden; BİM marketler zincirinin sahibi Mustafa Latif Topbaş'ın Erenköy Cemaatinin lideri olan kuzeni Osman Nuri Topbaş Hoca açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Son günlerde zincir marketler ile ilgili yapılan tartışma ne Osman Nuri Topbaş Hocayı ne de güzel insan yetiştirmekle tanınan Erenköy Camaati’ni ilgilendirir..

Sonunda Osman Nuri Topbaş Hoca bir basın açıklaması yaptı..

MAKSATLI YAYINLAR

Basın açıklamasında "Son günlerde sosyal ve geleneksel medyada zincir marketler üzerinden dönen tartışmalarda ‘bazı çevreler’ şahsımı, ailemizi ve camiamızı kasıtlı bir şekilde polemiklere konu ederek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktadır." dedi.

TİCARETİ 30 YIL ÖNCE BIRAKTIM

Kendini ilim ve irfana adamış, hizmet ehli, 80 küsur yaşında bir kanaat önderini zincir marketler tartışmasının içine taşımak beyhude bir çabadır.

Osman Nuri Topbaş Hoca açıklamasında ticaretle uğraşmadığını özellikle belirtmektedir:

"Bir aile geleneği olarak uzun yıllar devam ettiğim aktif ticarî hayatımı 30 yıl önce sonlandırdım."

Açıklamada asıl dikkat çeken husus, hizmetleri garazsız ivazsız sürdürme çabasına yapılan vurgudur:

"İçinde bulunduğum hayır kuruluşlarının ticarî şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyet de bizi yakinen tanıyan herkesin malumudur."

KULLUK DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ PAYEYİ...

Aziz Mahmut Hüdai Vakfı, yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde verdiği hizmetlerle milletimizin gönlümde taht kurmuştur.

Bu yüzden de milletimizin Orta Asya ve Kafkasya’dan Afrika’ya, Güney Amerika’ya ve Balkanlara yayılan ilim çalışmalarına, eğitim faaliyetlerine desteği kesintisiz devam etmektedir.  

Mahmut Hüdai Vakfı’nı kurup bugünlere getirenlere öncülük edenlerden olan Osman Nuri Topbaş Hoca çizgisini tavizsiz sürdüreceğini açıklamaktadır:

"Mesaimin tamamını başta Kur’an hizmetleri olmak üzere ilim, irfan ve hayır işlerine teksif etmeye gayret gösteriyorum. Cenâb-ı Hakkʼın izniyle son nefesime kadar da bu istikamette yürüme niyet ve arzusu içindeyim."

Osman Nuri Topbaş Hoca açıklamasıyla bu dünya çapında hizmete kendini adamış olma hususuna özellikle vurgu yapmaktadır:

"Bu dünyada fânîlik ve acziyetimizi idrâk ederek Rabbimizʼe hakikî bir kul olabilmek, bizim için payelerin en büyüğüdür. Bunun dışındaki her türlü menfaat, çıkar ve yakıştırmadan Allah’a sığınırız."

Yusuf aleyhisselam, «Ey gökleri ve yeri Yaratan Rabbim! Dünyada da ahirette de velim Sensin. Benim canımı Müslüman olarak al ve beni sâlihlere kavuştur!» (Yusuf Suresi, Ayet: 101) şeklinde dua etmiştir.

Bu dünya hayatında Peygamberler, Sıddikler ve Salihler; istikamet üzere yaşama ve bütün gücüyle Allah’ın dinine hizmet etme çabası içinde olan güzel insanlar hep olagelmiştir..

İSTİSMAR EDİLMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

İslam milletinin uyanışı, diriliş ve kurtuluş çalışmaları bu güzel insanların himmetiyle gerçekleşmektedir.

Çağımızda da  Sırat-ı Müstakim sahipsiz ve ıssız değildir..

Bu iyilik kervanı, kıyamet gününe kadar hizmetleri yürütecektir. Ne mutlu bu iyilik kervanında yer alabilenlere!

Osman Nuri Topbaş Hoca "Camiamız adına yapılan her türlü hayır faaliyeti; aziz vatanımızın bekası, milletimizin birlik, dirlik ve beraberliği ile İslâm dünyasının ve bütün insanlığın selâmetini gözetmektedir." derken bu gerçeği vurgulamıştır.

Sözkonusu milletimize mal olmuş samimi hizmetlerin üzerine titremek, gerçekten takdire şayan bir duruştur: 

"Bugüne kadarki duruşumuz herkesçe bilinmektedir. Farklı politik ya da ticarî çıkarlara alet edilemeyecek bu duruşun, kimi çevreler tarafından istismar edilmesi asla kabul edilemez."

AİLEM VE ŞAHSIM ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ

Şunu açıkça ifade etmek isterim: Hizmetleri aksatacak faaliyetler içine girmek büyük vebaldir. Osman Nuri Topbaş Hoca bu yüzden kamuoyuna üzüntülerini açıklamıştır:

"Kamuoyunun art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi, şahsım, ailem ve camiamız adına üzüntü vericidir."

İnsanımıza samimi tavsiyesi son derece açıktır: "Bu tartışmaların bir an evvel nihâyete ermesi ve art niyetlilerin ıslahı için duâ ettiğimizi saygılarımızla arz ederiz."

Allahu Teeala İslam milletine yeni ilim meclisleri kurmayı ve var olanları ayakta tutmayı lütfeylesin. Emeği geçenlerden de razı olsun.

Yorumlar23

  • Hasan yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte ve şimdide ticarette iş aleminde iyi başarılar elde etmiş şahısları kuruluşları haksızca rencide etmek karalamak itibarsızlaştırmak gayretleri çok yanlıştır haksızlıktır, günahtır, bu dünyada yargılanmadan göçerse, ahirette gerçek hesapda mizanda hesap veremezler, bundan korksunlar. Ticaret ve sanayi olmadan insanlık ve memleketler bir yerlere varamazlar. Elbette iş ve çalışma yaparak kazanımlar ve büyüme elde edilecek. Ki vergi verilebilsin, devlet güçlü olsun, işsizlik azalsın hatta bitsin. Böyle dileyelim.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf aleyhisselam, «Ey gökleri ve yeri Yaratan Rabbim! Dünyada da ahirette de velim Sensin. Benim canımı Müslüman olarak al ve beni sâlihlere kavuştur!» (Yusuf Suresi, Ayet: 101)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ahmed Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ucuz satsa küçük esnafı batırıyorlar derler. Pahalı sarta milleti sömürüyorlar derler. Bedava verse bu değirmenin suyu nereden derler. Batıdan besleme medya herkesi şakına cevir. Bende almanyadayım. İşim gereği bunların nasıl beslendiğini görüyor biliyorum.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • ERTUĞRUL 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 54 yaşımda şunu öğrendim bir cemaatde bir tarikatda vede bir vakıf da para varsa ticaret yapılıyorsa (samimî müslüman için) ordan uzaklaşacaksın.Niçin nefsine uyub da oküfre ve günaha düşmeyesin.Ben şunu da kabul etmiyorum benim hocam eniyi "mercedes" lere layık en iyi yalı ve villalara lâyık denmesi ve o hoca ve şeyh tarafından kabul görmesi .Afrikada ve dünyada açlıktan ölen çocuklar varken.Ülkemizde okadar kıt kanaat olsada geçinemeyen varken.kendimi ve onları ALLAH a havale ediyorum. Saygılarımla.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu vakıf şeffaftır aç araştır 54 yaşında olmanız yaşınıza hürmeten susmamıza sebep olmaz 54 yaşına kadar bir mürşide mürit olamadıysanız size bundan sonrada müritliğe engel bir çok sebep çıkar bugüne kadar paraymış bugünden sonrada bir şeyler bulursunuz "müslümanın parayla imtihanı" yazar Osman Nuri TOPBAŞ alın bu kitabı okuyun içinde ticari faliyet olmayan hiç bir cemaat veya kuruluş yok olmazda zaten varsa beslendiği bir yer vardır işte böyle bi yer varsa emin ol şeyhinde bir amiri vardır :)
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bomboş ve aşırı karmaşık bir yorum. Sapla samanı birbirine karıştırmışsınız.
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm Bim, 101, Şok üç harfliler Migros, Carfour hatta Tarım Kredi ve neredeyse pazarlardan bile bir çok kalemde ucuz. BİM, A 101, Şok kapatılır ve el koyulur ise bundan millet mi? Fayda görecek yoksa bu kampanyayı kimler yürütüyor. Keşke Migros Cafour Tarım kredi bakkal ve pazarlar daha ucuz olsa. Devletimiz haksız kazanç sağlayanlar, terör ve anarşi çıkaranlar üzerine hukuk ile gitsin. Terör, anarşi ve bölücülüğe prim verilmesin. Adaletli medyanın da sorumluluğu var. Millet sürekli denize atılır ise yılana sarılabilir. Aklı başında olanlar milleti denize atmasın.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat